De câțiva ani, mai precis de vreo 3-4, cam de când Leti a intrat la grădiniță am început să îndrăgesc decorațiunile ,de orice fel, dar acum mă refer strict la cele Crăciun, create manual. În pedagogia Waldorf se folosesc pentru decorul de Anul Nou și Crăciun, materiale naturale – lemn, condimente, portocale uscate, lămâi, mere, pere. Este vorba despre citrice uscate, scorțișoară, anason stelar și mirosul acelor de pin care creează aroma Crăciunului și a Anului Nou în casele noastre. La urma urmei, decorațiunile de Crăciun presupun nu numai scânteie și lumini, ci și confortul, căldura și aroma decorațiunilor și cadourilor de Crăciun create manual.
Știu că mulți dintre voi vă decorați casele în ajun de Crăciun. Dacă vreți să completați pe lângă frumusețe și cu ceva arome, vă povestesc imediat despre decorațiunile din citrice uscate.
Vedeți mai jos, cum facem noi portocale uscate pentru decorare și obținem material uimitor pentru arta sărbătorilor, dar nu numai. Noi le și consumăm. Deci pe lângă că sunt un material excelent de lucrat cu copiii în preajma sărbătorilor, le putem agăța în brad, în coronițe sau sub formă de ghirlande. Noi le pudrăm cu zahăr de cocos și alte condimente și le folosim în vin fiert, ceaiuri sau le ronțăim pur și simplu în loc de gustare.
În primul rând, aș vrea să trag un mare semnal asupra citricelor folosite. Noi cumpărăm de obicei ecologice, cele ale căror coajă nu este tratată. Va rog atenție la cele care sunt tratate și a căror coajă nu poate fi consumată, acum se menționează și pe ambalaj. Pentru că feliile pe care noi le deshidratăm, cel puțin o parte din ele, sunt și pentru consum, nu doar pe post de decorațiuni, toate cele prezentate mai jos sunt NETRATATE, ecologice/bio.
Când vine vorba de ingrediente aleg mereu produse de cea mai bună calitate, preferabil locale și/sau din cultură ecologică. Niciodată nu fac rabat la calitate, când vine vorba de sănătatea și vitalitatea organismului meu.
Ingrediente:
Citrice netratate: portocale/lămâi/grepfruit
Un amestec(după preferință) de :
- Zahăr din flori de cocos – pentru că, are un indice glicemic mai scăzut decât cel al zahărului clasic
- Scorțișoară de Ceylon – pentru că, are un efect antibacterian și previne infecțiile.
- Ghimbir macinat
Să începem așadar:
Dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă puteți abona chiar acum pentru a nu pierde materiale utile difuzate pe canal! Click aici pentru abonare!
Sunt Corina și
Comments