Cea mai bună ciocolată caldă

Cea mai buna ciocolata calda

Este cea făcută acasă:) Aceea în care știi tu ce ingrediente pui și pe care o prepari cu drag și de multe ori cu iubire, pentru cei din casă. Dacă ai copii și sunt îndrăgostiți de cacao cu lapte, nu le cumpăra ceva instant din supermarket, nu e deloc o opțiune sănătoasă și nici pliiină de vitamine așa cum se trâmbițează prin reclamele de la TV sau pe pungile colorate din supermarket.

Iată lista cu ingrediente a câtorva astfel de băuturi:

ciocolata calda

ciocolata calda

 

O ciocolată caldă bună, făcută cu grijă și respect pentru organism trebuie să conțină 3, maximum 4 ingrediente. În niciun caz zahărul, nu trebuie să fie primul ingredient pe listă, pentru că asta înseamnă că “băutura” conține foarte mult zahăr, care zahăr în cantități mari nu ne face bine, nici nouă și în niciun caz copiilor noștri. Vedeți multele cazuri de obezitate infantilă, diabet etc. Aaașa, și dacă deja conține zahăr în niciun caz nu ar trebui să mai conțină și alte siropuri de: glucoză, fructoză, porumb șamd, pentru că asta înseamnă și mai muuult zahăr, listat sub o altă formă, mai toxică aș zice eu. Și evident că nu aș vrea să beau ciocolata mea cu niciun agent de îngroșare, cu emulsifianți, fosfați și alți stabilizatori. În primul rând nu știu ce sunt (și nici nu vreau să știu) și nu înțeleg de ce aș consuma ceva ce nu pot nici pronunța.

În fine, iată o rețetă de ciocolată caldă, simplă, simplă, cu ingrediente naturale, de calitate, așa cum îmi place mie.

 

Ingrediente:

 

  • Lapte integral – noi am folosit în această rețetă, lapte de capră,am explicat aici,Ce lapte bun și hrănitor cumpărăm? Și ce lapte NU cumpăr niciodată.
  • – Atenție la etichetă, o cacao de calitate are 22-24 % grăsimi, adică dublu față de majoritatea cutiilor de cacao de pe piață. Cacaoa alcalină este mai ușor solubilă și mai potrivită pentru băuturi, așa încât o puteti folosi pentru rețeta de azi.Noi am folosit-o pe
  • -cu conținut de 70-80% cacao. O ciocolată cu un conținut ridicat de unt de cacao, fără grăsimi adăugate, cu conținut redus de zahăr și fără arome artificiale va fi o alegere sănătoasă și va avea un gust intens. În plus, ciocolata neagră nu conține ingrediente de origine animală, așa că este o opțiune bună și pentru cei care țin post sau au un stil de viață vegan. Noi am folosit-o pe
  • – aici rămâne la alegerea voastră, noi am folosit brun, dar poate nu aveți nevoie să puneți deloc. Noi l-am folosit pe .

 

*Ingredient absolut opțional: dacă vreți să diversificați puțin gustul, puteți da aromă ciocolatei. Mie cel mai mult îmi place puțin iute, adică fie presar câțiva fulgi fini de chili sau piper roz măcinat sau cea în care adaug puțin rom. Câteodată folosim extractele naturale de la Cloud Nine Factory, astfel încât ciocolata poate fi odată cu mentă, altădată cu lămâie sau cu portocală (favorita mea).

Să începem așadar:

 

 

 

 

Dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă puteți abona chiar acum pentru a nu pierde materiale utile difuzate pe canal! Click aici pentru abonare! 

 

Sunt Corina și

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.