Parfum cu iz de provence (concurs)

mayie-ulei-esential-de-lavanda-4

LE: Câştigătoarele, au fost alese prin random.org şi sunt Simona Mitran Oana Tudorescu şi Raisa. Să va verificaţi e-mailul, da?

De vreo 7 ani nu îmi mai dau cu parfum. Nu mai investesc nişte sute bune de lei în sticluţe de firmă, ale căror compoziţie chimică nu o cunosc. Păi da, că producătorii de parfumuri nu sunt obligaţi să-şi informeze cumpărătorii asupra ingredientelor din parfum. Cică e o reglementare prevăzută ca să se poată păstra secretul comercial. Şşşş, să nu ştie nimeni:) Sau, mai rău, ingredientele sunt afişate şi începe să îmi fie teamă de toţi butilii, metilii, benzilii şi toate celelalte care numai a  ingrediente de parfum nu sunt.

Adevărul e că în ultimii anii, cumpărătorii au început să arate interes legat de calitatea produselor consumate şi implicaţiile lor asupra sănătăţii şi uite aşa au apărut primele critici la adresa parfumului şi a produselor parfumate în general. Am mulţi prieteni care au alergie de contact, adică li se irită pielea, se lasă şi cu mâncărimi şi/sau umflături – de la parfum. Alţii au realmente o criză de astm dacă miros un strop de parfum în aer, îi apucă o tuse cu faţă roşie de zici că moare omu’ acolo.

Alte acuze la adresa parfumurilor sunt legate de prezenţa în compoziţia lor a ftalaţilor – substanţe chimice controversate în ultimii ani – şi a ingredientelor sintetice , care pot cauza probleme hormonale grave.

În fine, nu vreau să o lungesc prea mult, dar cam d’aia nu mai cumpăr. Şi mai sunt şi altele, dar le las pe alta dată.

Să nu credeţi insă, că nu mi-e şi mie dor de un miros plăcut, fructat sau floral, dulceag sau oriental, dar şi de sentimentul ăla de stare de bine, pe care îl ai după ce îţi dai cu parfumul tău preferat. Sau să miroasă în baie a trandafiri, iar seara în dormitor a flori de lavandă, cu efect de calm şi linişte.

Păi şi uite aşa am ajuns inevitabil la varianta mult mai bună, naturală a parfumurilor comerciale şi anume: uleiurile esenţiale. La început nu se găseau decât câteva nume mari, scumpe, care veneau din SUA, iar apoi a apărut în peisaj Tudor Panait şi soţia sa, Irina. Ei sunt fondatorii conceptului Mayie, un proiect aşa cum îmi place mie, cu respect pentru natură şi consumator. Cei doi soţi cultivă, undeva lângă Timişoara, la 20 de km. de oraş, pe 15 hectare de teren, lavandă. Cresc plante în ritmul lor sănătos şi organic, ca pe vârf de munte, respectă natura şi nu folosesc substanţe chimice în cultura lor.

Atenţia la calitate continuă apoi în distilerie unde aduc flori de lavandă proaspăt recoltate din câmp şi le transformă într-un ulei de lavandă superior. Secretul uleiului de lavandă Mayie este dat de controlul foarte strict al procesului de producţie. Începând cu apa proaspătă folosită la distilare şi până la picăturile aromate de ulei esenţial de lavandă, totul este 100% natural, nealterat, nediluat, fără solvenţi sau aditivi şi perfect potrivit pentru uz extern şi intern.

În condiţiile date am devenit pe dată client fidel. Astăzi va arăt două dintre produsele mele favorite Mayie:

Uleiul esenţial de lavandă – cu miros caracteristic, aromat, proaspăt, este 100% natural şi este conceput pentru toate tipurile de piele, cu efect regenerator, calmant, tonic şi relaxant. Uleiul de lavandă este recunoscut ca fiind cel mai versatil ulei esenţial datorită numărului foarte mare de aplicaţii posibile. Este un foarte bun regenerant natural pentru piele, un calmant şi relaxant mental extraordinar, un adjuvant excelent pentru somn şi un parfum natural foarte apreciat.

Eu îl folosesc în primul rând pentru:

1. Somn uşor☺ – împrăştii câteva picături pe aşternuturi (un ulei de lavandă 100% pur şi 100% natural se evaporă integral şi nu lasă pete). Adormim cu toţii mai uşor şi mai plăcut.
2. Repelent pentru ţânţari sau molii – Întind câteva picături pe pielea expusă pentru a ţine ţânţarii departe.
3. Înţepături de albine sau alte insecte – Previn iritatia pielii prin aplicarea câtorva picături în zona afectată
4. Cicatrizant – Aplic câteva picături pe tăieturile minore pielea se cicatrizează rapid.
5. Buze uscate – Întind o picătură pe buze ca să repar buzele uscate (nu creează dependenţă asociată stick-urilor clasice)
6. Parfum de cameră – Când Tudor mi-a spus că el stropeşte prin casă cu ulei, pe covoare, pe canapele, pe perdele, am fost un pic sceptică. Îmi era teamă să nu pătez toate cele prin casă aşa că am încercat mai întâi pe o pernă şi când am văzut că totul e în ordine am stropit şi eu cu încredere peste tot. M-am bucurat de o atmosfera aromată şi proaspătă întreagă zi. Fac la fel şi cu eşarfele pe care le port la gât, toamna.

 

Apa de trandafir bourbon – OMG!! miroase divin, dulce, puternic, aromat şi este un produs 100% natural, rezultat în procesul distilării petalelor de trandafir Rosa bourbon. Are efect antoxidativ, astringent, antibacterian, antiinflamator şi calmant pentru conturul ochilor, ten şi piele, cu rezultate foarte bune pentru toate tipurile de ten.

Eu îl pulverizez pe faţă şi decolteu, după demachiere pentru calmarea pielii iritate, pentru hidratare şi curăţare. Îl mai pulverizez şi înainte de a pleca de acasă, tot pe faţă, dar şi pe haine – prin aromă sa unică îmi oferă o stare de bună dispoziţie.

Ce îmi place la ei? Toate recipientele folosite sunt din sticlă (NU plastic) de calitate, iar ambalajele de carton sau hârtie sunt certificate de FSC (Forest Stewardship Council).

Şi acum CONCUUURS. Cu bunăvoinţa şi amabilitatea celor de la Mayie, voi oferi două premii care se vor duce către două/doi dintre voi, cei ce mă citiţi. Premiile constau în :

• O sticluţa ulei esenţial de lavandă 100% natural/persoană
• O sticluţa apă de trandafir bourbon/persoană.

Concursul începe azi marţi -10 octombrie şi se termină joi -12 octombrie la ora 23:59. Tot ce trebuie să faceţi este să lăsaţi un comentariu, aici pe blog, în care să îmi spuneţi dacă voi aţi mai folosit uleiuri esenţiale cultivate şi produse în România sau la ce v-ar folosi un astfel de ulei/apă florală?

Vineri seară anunţ câştigătorii. Like & share sunt binevenite.

Sursa foto: Mayie #food for skin.

Sunt Corina şi îi
.

Comments

  1. Eu nu am folosit (inca), insa la anul visez la tufa mea de lavanda, in curtea mea :D

  2. Oana 10/10/2017 Răspunde

    Cu apa florala as inlocui parfumul:) uleiul de lavanda l-as folosi pentru un somn lin:) Marturisesc ca nu am mai folosit uleiuri produse in Romania.

  3. Cornelia 10/10/2017 Răspunde

    Eu folosesc frecvent uleiuri esentiale pe care le adaug in sampon / balsam si in uleiul de cocos pe care mi-l aplic pe scalp inainte de samponare de asemenea am folosit si in cure interne pt afectiuni urinare; si nu in ultimul rand in difuzorul de cameră pentru un parfum natural; sunt extrem de placute si benefice pt minte si corp

  4. Vera 10/10/2017 Răspunde

    Nu am folosit uleiuri esentiale decat picurate in sauna. As vrea din suflet sa le incerc pe cele recomandate de tine.

  5. Ioana 10/10/2017 Răspunde

    Mereu mi-au placut uleiurile esentiale si de cand am aflat despre uleiurile esentiale pure am inceput sa ma informez despre cum m-as putea bucura si efectele lor terapeutice. Coincidenta sau nu, momentan am incercat doar uleiul de lavanda de la Maiye :) Sunt curioasa insa si apele lor florale.

  6. Andreea Ion 10/10/2017 Răspunde

    Am folosit, insa nu firma romaneasca. Acum ca am citit articolul, imi doresc sa gaesc un inlocuitor pentru parfumul traditional :).

  7. Roxana Oana 10/10/2017 Răspunde

    Eu am folosit apa de lavanda pentru curatarea/improspatarea fetei si uleiuri esentiale pentru casa... Si eu visez sa gasesc un ulei esential sau o combinatie de uleiuri esentiale care sa imi inlocuiasca parfumul clasic cu toate chimicalele lui... Apa de trandafiri cum e? E dulce dulce? Lasa in urma un miros placut pe fata?

  8. Ingrid 10/10/2017 Răspunde

    Mi-a plăcut cum ai explicat de ce ai renunțat la parfum. Eu nu am fost afectată decât de un singur parfum la care am renunțat. Nu , nu era un face. Era ditamai Chanel-ul. Dar am continuat cu altele. Despre uleiurile din articol, cel mai important este ca sunt produse in Romania. Sa tot promovam astfel de produse, zic. Unde mai pui ca sunt nu doar naturale, dar si făcute cu pasiune.

  9. Cris 11/10/2017 Răspunde

    Chiar acum folosesc uleiurile esentiale pentru a desfunda seara nasul piticilor. Pun pe perna cateva picaturi de ulei de eucalipt si dormim dusi toata noaptea. Imi place ca dupa ce fac curat sa presar prin casa picaturi de ulei de ce am la indemana si apoi e asa placut sa stai si te relaxezi :)

  10. Ana 11/10/2017 Răspunde

    Buna! Nu am mai folosit uleiurile esentiale cultivate in Romania pana acum, dar articolul tau mi-a facut pofta sa le incerc! Dar iubesc lavanda, miroase absolut demential, si mi-ar placea sa am uleiul esential in casa!

  11. Adina 11/10/2017 Răspunde

    vacanta din provence a fost una dintre cele maj frumoase! Asa m-ai dus cu gandul la ea!

  12. Eu sunt începătoare în tainele uleiurilor esenţiale. Încă nu am folosit uleiuri esenţiale produse în România, dar de când am venit acasă îmi doresc să consum mai româneşte, să încurajez producătorii români.

  13. Marina 11/10/2017 Răspunde

    Pentru somn, da. Sa punem în umidificator și să ațipim în parfum de lavanda.

  14. Oana 11/10/2017 Răspunde

    De când am rămas însărcinarea nu prea mi-au mai placut parfumurile, iar când am revenit ocazional la ele m-a surprins faptul ca si-au schimbat mirosul asa ca am renuntat definitiv. Ma tentează uleiul de lavanda tot asa pentru multiplele lui utilități (toamna=buze crapate, căldură in casa=aer uscat, etc) dar tot asa sunt sceptică la faza cu lasatul petelor pe haine, perdele, covoare, lenjerie de pat si încă nu am gasit asa usor de achiziționat ulei de lavanda made in Romania.

  15. Alina_N 11/10/2017 Răspunde

    Nu am folosit pana acum uleiuri esentiale. Mi-ar placea insa sa incerc uleiul de lavanda pentru un somn linistit al micutei mele. De cand a aparut ea in viata mea am renuntat la parfum,insa mi-ar placea sa ma rasfat cu o apa florala de trandafir.

  16. Raisa 11/10/2017 Răspunde

    Folosesc foarte des Tea Tree pt.dezinfectat masina de spălat, hainele copiilor etc. Am mai folosit ulei esential de trandafiri , eucalipt portocale etc. de foarte multi ani. Sincer nu am acordat importanța de unde provin si cum au fost concepute , până sa am copii nu prea acordam atentie acestor detalii. De cand au aparut in viata noastra ei, 2boys, calitatea produselor folosite a crescut mult, sunt mult mai atentă la detalii , etichete, ingrediente pentru ca imi doresc sanatate in familie si încerc să ne întoarcem la natural pe căt posibil. Vreau să încerc produse naturale , astfel că sigur voi apela si la cele din gama Martie. Multumesc pt.recomandari.

  17. Iuga Adriana 11/10/2017 Răspunde

    Nu am mai folosit pana acum uleiuri esentiale tocmai din cauza neincrederii vis a vis de ingrediente si provenienta acestora. Acest articol ma facut sa vreau sa incerc aceste produse cu atat mai mult ca sunt si romanesti.

  18. Daniela 11/10/2017 Răspunde

    Folosesc uleiuri esențiale ( nu știu dacă sunt produse la noi in tara) in scop terapeutic ( antiviral, purificare, bucurie..), însă m-ai făcut curioasa cu acest ulei de lavanda pentru mine și puișorii mei. Mi-ar plăcea sa încerc și apa florală in loc de parfum....ca mai nou nu ma mai atrage nici un parfum de pe piața. PS : nu știam ca uleiul aceasta de lavanda repara buzele uscate....ma chinuie des aceasta problema și nu i-am găsit rezolvarea...pana acum. Mulțumesc ! <3

  19. Buna! De cand am ramas insarcinata cu prima fetită am renuntat la parfum din simplul motiv ca pur si simplu ma irita groaznic cand il aplicam si nici macar mirosul nu-l mai suportam, iar de cand fetitele au venit pe lume am renuntat si la odorizantul de camera. Am cumparat diverse uleiuri esentiale pentru a improspata casa insa nu au fost cum mi-am inchipuit, au un miros ciudat, sintetic, si pateaza foarte tare deci nu sunt nici pe departe de ceea ce ne spui tu despre uleiurile acestui producator român. Asa cum spuneai si tu, uneori chiar mi-e dor sa simt ceva frumos mirositor! Mi-as dori foarte tare sa incerc aceste doua produse. Numai bine!

  20. Nadia 11/10/2017 Răspunde

    Nu am mai folosit uleiuri esențiale produse in România dar mi ar plăcea sa încerc .Imi place foarte mult mirosul de lavanda și da mi a și dori sa l am in casa și sa ma bucur de beneficiile lui.

  21. Simona 11/10/2017 Răspunde

    Nu am incercat pana acum uleiurile esentiale, dar mi-ar placea sa incep cu cel de lavanda, sa ne bucuram de beneficiile lui.

  22. Florina 11/10/2017 Răspunde

    Eu folosesc uleiul de eucalipt pentru purificarea aerului și uleiul de lavanda pe încheietura în loc de parfum.

  23. Si eu am renuntat la parfum de ani buni. Rareori mai folosesc uleiuri esentiale. Mi-a prins tare bine articolul :) Apa florala este ceva ce nu am incercat si as vrea :)

  24. Boglárka 12/10/2017 Răspunde

    Parfumurile pe care le am, sunt toate primite, le folosesc destul de rar, dar în schimb ador mirosul de lavandă. Chiar dacă nu voi fi eu norocoasa câștigătoarea, voi cumpăra de la ei. Da, îmi place că promovezi proiecte autohtone. <3

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.