Permis de conducere expirat. Ştii ce să faci?

Permis de conducere exiprat

În ultimul timp am căpătat o experienţă interesantă, pe la instituţiile statului pentru schimbarea diverselor documente, fie mi-a expirat buletinul, paşaportul sau mi-am pierdut plăcuţa cu nr. de înmatriculare. Cert e că mi-am pierdut muuulte ore pe drumuri şi ca să nu faceţi ca mine, va dau câteva sfaturi practice (sau utile) ….zic eu.

Deci, am aflat cu 5 zile înainte să îmi expire permisul, că îmi expiră:) Verificaţi vă rog şi voi, chiar acum, când va expiră permisul. Prietena mea Ada, a verificat şi îi expirase în urmă cu 6 luni.

În principiu este simplu, procedurile s-au modificat în ultimii ani, chiar mi se pare mai uşor acum.

Ai nevoie de:

 

  1. FIŞA MEDICALA TIP PENTRU PERMIS AUTO – original

 

Fie că îţi depui dosarul înainte sau după ce a expirat permisul, ai nevoie de fişa medicală, este OBLIGATORIE. Fişa medicală o poate elibera doar o unitate medicală autorizată, vezi AICI lista.

Ok, aici am întâmpinat eu probleme, din această lista am ales să merg la Sanador, deoarece nu îmi cereau aviz de la medicul de familie (unele unităţi medicale cer acest lucru) şi eram familiarizată cu clinicile lor. Am ales prost, toată afacerea m-a costat 250 lei şi a durat 3 zile!!! Am avut de făcut 6 examinări (ortopedie, neurlogie, oftalmologie, ORL, psihologie, boli interne), dar nu mi-au găsit loc la programare decât în zile diferite, apoi a mai durat încă 24h să mi se elibereze fişa medicală.

Eu vă recomand să mergeţi la GeneralMed, în primul rând pentru că este vis-à-vis de DRPCIV (adică chiar acolo unde vei merge să îţi schimbi permisul), costă doar 150 lei şi durează cu totul, analize +eliberare, 60-90 de minute. Nu iti trebuie aviz de la medicul de familie, nu ai nevoie nici măcar de programare. Ai şi bonus: după ce termini cu analizele şi aştepţi eliberarea fişei medicale, te poţi repezi peste drum să îţi iei bon cu număr de aşteptare. Da, se aşteaptă cu orele la ghişee.

 

  1. BULETIN – original şi copie
  2. PERMISUL AUTO – rămâne la ei

 

Înarmată cu cele de mai sus, m-am dus glonţ către DRPCIV din şoseaua Pipera, nr.49, am urcat la etajul 1 şi mi-am luat un bon de ordine. Era ora 10:15, aveam bonul cu nr. 177 şi pe bon scria că mai sunt 67 de persoane înainte mea. Am zis, cât poate să dureze? 2 ore!!! atât poate să dureze.

 

La ghişeu

  • mi-am depus actele
  • am plătit 89 de lei – taxa permis
  • mi-au făcut poză
  • am semnat electronic şi mi-au spus să revin pentru ridicarea permisului peste 2 ore.

 

Dacă ştii cu ceva timp înainte că trebuie să schimbi permisul, poţi face chiar şi o programare online, pentru a evita statul la cozi. Vezi AICI.

 

Cam aşa a fost. Gata, am permis nou, valabil încă 10 ani de acum încolo.

Sunt Corina şi vă

Comments

  1. Bună treabă, chiar nu mai e mult și expiră:)) Bine de știut ce este de făcut.

  2. Gabriela V. 07/05/2018 Răspunde

    Personal, multumesc foarte mult ! Recomandarea si detaliile mi-au fost de mare ajutor. Multumesc !! G.

  3. Angi 15/07/2018 Răspunde

    Buna! Foarte utila "sinteza" facuta de tine pe tema; am doua intrebari, si anume: 1. prietena Ada, tot pe aceeasi procedura a mers, dat fiind faptul ca-i expirase permisul de sase luni...; sunt in aceeasi situatie, dar eu am aflat ca-i expirat de 1,3 ani, de la politistul care m-a oprit si mi-a atras atentia...; bine, mi l-a si retinut, dar mi-a dat o dovada de circulatie, valabila 15 zile...; am zis: merci!, in gand, caci nu mi-a dat si amenda...)? 2. Dupa toate formalitatile, ti-au eliberat permisul in aceeasi zi, acolo, pe loc? intreb, caci pana sa "te citesc" pe tine, peste tot spune lumea ca ti-l trimit intr-oo sapt.-doua, prin posta, acasa...! Multumesc! :* ! Angi.

    • Salutare Angi, da si Ada tot pe aceeasi procedura a mers, nu a platit nici o amenda.Multumesc ca ai citit cu atentie, am precizat in articol ca mi-au eliberat permisul in aceeasi zi,dupa doar doua ore.Cu drag, bafta.

  4. Angi 16/07/2018 Răspunde

    Multumesc! Da, am citit cu atentie; tocmai de-aia am intrebat, caci eram intrigata si confuza, citind si pe altii, oe alte pagini ...; te imbrstisez! <3

  5. Anca 01/05/2019 Răspunde

    Buna Corina, Voiam sa te intreb daca procedurile descrise de tine sunt inca de actualitate. Mai ales legat de obtinerea fisei medicale de la GeneralMed fara batai de cap. Multumesc, Anca

    • Salutare Anca, am scris articolul in octombrie 2017, sincer doar sper ca mai sunt de actualitate. Nu stiu, dar poti oricand suna si intreba acolo, cat dureaza, cat costa etc. Succes

  6. Adriana 21/10/2019 Răspunde

    Ma permisul de condus expirat de 9 ani más pot face ceva in privinta de al reinoi, sau m-am pierdut, si trebuie sa fac altul Eu locuiesc in sapnia si vreau sa stiu daca mai por face ceva in pregunta asta.sau sa i-mi Scout un alto permis de condus. Múltiples..

  7. camelia 23/08/2021 Răspunde

    permisul sotului meu a expirat de 3 luni si nu am gasit loc online.Ce pot face in acest caz.

    • Buna ziua, sunteti din Bucuresti? Puteti merge direct la ghiseu, programarea online va folosea ca sa nu mai pierdeti timp acolo, dar daca nu ati gasit loc online mergeti direct acolo.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.