Tu ai vazut patinele acestea?

Hotarata sa scriu articolul asta mi-au trecut prin cap, asa razlet ganduri, amintiri

Era iarna, cu zapada si frig, aveam cred ca vreo 5- 6 ani. Parintii ne lasasera in grija bunicii, care locuia undeva in Bucuresti, intr-o casa, pe strada Drumul la Rosu nr. 6A. Eram bucuroasa, urma sa merg impreuna cu fratele meu la patinoar. Patinoarul era aproape, chiar in spatele casei. Primavara era plin de papuris si nuferi iar iarna era inghetat bocna, transformandu-se in patinoarul copiilor din zona. Fara stirea parintilor, desigur, mergeam sa “patinam” pe lac. Nu aveam patine si nici nu imi trecea prin cap ca as avea nevoie. “Patinam” asa cu incaltamintea. Ne distram nevoie mare, fara sa ne intereseze prea tare ca ne supuneam unui risc major. Din fericire am ramas doar cu amintiri frumoase dar asta este din ciclul : Do not try this at home sau pe lacul inghetat:)

Cu un patinoar adevarat am facut cunostinta abia pe la 15/16 ani, in liceu. Am mers cu un grup de prieteni pe patinoarul din Floreasca, am inchiriat patine, am patinat la bratul unui baiat, am cazut si m-am indragostit iremediabil de patinoar.

Fast forward vreo 30 si ceva de ani, ehe alta viata. Acum sa mergi la patinoar e ca si cum ai merge la plimbare. Oricand. Am mers la patinoar prima data cu fetita mea, cand avea vreo 2 ani si jumatate. Potrivite pentru copii mai mici sunt patinoarele care au si foci de sprijin, pentru inchiriere. Cele mai la indemana pentru noi sunt: patinoarul din mall-ul Afi Palace Cotroceni (indoor) si cel din mall Promenada – personal imi place mai mult deoarece este in aer liber.

Buuun, patinoar am gasit, foci am gasit, patine…..? M-am gandit eu ca de inchiriat nu prea as vrea, ca din experienta proprie stiu ca sunt reci, umede si cam neigienic. Puteam sa cumpar unele reglabile insa un copil asa mic isi pastreaza greu echilibrul pe ele.

Am gasit o alta varianta, mult mai potrivita pentru copii micuti. Sunt concepute pentru a asigura protectie si caldura ( se utilizeaza cu incaltamintea). Sunt perfecte pentru initierea in patinaj deoarece au lama dubla pentru mai multa stabilitate. Lama dubla este din otel pentru echilibru mai bun si nu este ascutita. Un alt avantaj este ca au o fixare reglabila pentru marimile 24 – 31 si se adapteaza incaltamintei.

Patine cu lama dubla
Patine cu lama dubla

DSC01595DSC01605DSC01597

 

Vii cu copilul, nu trebuie sa il descalti, doar ii pui patinele peste incaltaminte si poate iesi pe patinoar. Multi parinti m-au intrebat pe patinoar de unde le-am cumparat si am descis sa scriu despre ele si in acest fel sa primeasca informatia cat mai multi dintre voi.

 

Patinele le-am achizitionat de la Decathlon si au costat doar 50 lei. Verificati in magazinul lor online disponibilitatea.

Aici suntem pe patinoarul din mall Promenada si daca va uitati atent Leti poarta aceste patine peste incaltaminte.Photo0403

Ianuarie 2016
Ianuarie 2016

 

Recomand cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *