Patine pentru copii mici

492119170

Hotărâtă să scriu articolul ăsta mi-au trecut prin cap, așa răzleț gânduri, amintiri

Era iarnă, cu zăpadă și frig, aveam cred că vreo 5- 6 ani. Părinții ne lăsaseră în grija bunicii, care locuia undeva în București, într-o casă, pe strada Drumul la Roșu nr. 6A. Eram bucuroasă, urma să merg împreună cu fratele meu la patinoar. Patinoarul era aproape, chiar în spatele casei. Primăvara era plin de păpuriș și nuferi iar iarna era înghețat bocnă, transformându-se în patinoarul copiilor din zonă. Fără știrea părinților, desigur, mergeam să “patinăm” pe lac. Nu aveam patine și nici nu îmi trecea prin cap că aș avea nevoie. “Patinam” așa, cu încălțămintea. Ne distram nevoie mare, fără să ne intereseze prea tare că ne supuneam unui risc major. Din fericire am rămas doar cu amintiri frumoase dar asta este din ciclul : Do not try this at home sau pe lacul inghețat:)

Cu un patinoar adevărat am făcut cunoștință abia pe la 15/16 ani, în liceu. Am mers cu un grup de prieteni pe patinoarul din Floreasca, am închiriat patine, am patinat la brațul unui băiat, am căzut și m-am îndrăgostit iremediabil….. de patinoar:)

Fast forward vreo 30 și ceva de ani, ehe altă viață. Acum să mergi la patinoar e ca și cum ai merge la plimbare. Oricând. Am mers la patinoar prima dată cu fetița mea, când avea vreo 2 ani și jumătate. Potrivite pentru copii mai mici sunt patinoarele care au și foci de sprijin, pentru închiriere. Cele mai la îndemână pentru noi sunt: patinoarul din mall-ul Afi Palace Cotroceni (indoor) și cel din mall Promenada – personal îmi place mai mult deoarece este în aer liber.

Buuun, patinoar am găsit, foci am găsit, patine…..? M-am gândit eu că de închiriat nu prea aș vrea. Din experiență proprie știu că sunt reci, umede și cam nepotrivite din punct de vedere igienic. Puteam să cumpăr unele reglabile insă un copil așa mic își păstrează greu echilibrul pe ele.

Am găsit o altă varianta, mult mai potrivită pentru copiii micuți. Sunt concepute pentru a asigura protecție și căldură ( se utilizează cu încălțămintea). Sunt perfecte pentru inițierea în patinaj deoarece au lama dublă pentru mai multă stabilitate. Lama dublă este din oțel pentru echilibru mai bun și nu este ascuțită. Un alt avantaj este că au o fixare reglabilă pentru mărimile 24 – 31 și se adaptează încălțămintei.

Patine pentru copii mici Decathlon
Patine cu lamă dublă

Patine pentru copii mici Decathlon

Patine pentru copii mici Decathlon

Patine pentru copii mici Decathlon

 

Vii cu copilul, nu trebuie să îl descalți, doar îi pui patinele peste încălțăminte și poate ieși pe patinoar. Mulți părinți m-au întrebat pe patinoar de unde le-am cumpărat, de aceea am decis să scriu despre ele și în acest fel să primească informația cât mai mulți dintre voi.

 

Patinele le-am achiziționat de la Decathlon și au costat doar 50 lei. Verificați în magazinul lor online disponibilitatea. Au și varianta pe roz:) AICI

Aici suntem pe patinoarul din mall Promenada iar Leti poartă aceste patine peste încălțăminte.

Patine pentru copii mici Decathlon

 

 

Patine pentru copii mici Decathlon

Sunt Corina și vi le

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.