Potcoava – ascunzătoarea de la munte

DSC00841

De o vreme incoa’ îmi place să evadez din oraș și să mă duc în mijlocul naturii departe de zgomot și aglomerație. Caut cazare autentică, nu comercială, cu umbră dacă se poate și mâncare din gospodăria proprie, nu de la supermarket.

Așa că, am găsit un colț de rai verde, încă sălbatic, la două ore de București. Potcoava Mountain Hideaway este situată în Runcu, la 24 km de Sinaia, pe coama unui deal înconjurat de munții Leaota, la mai bine de 3 km de cea mai apropiată locuintă.

Peisajul și împrejurimile sunt chiar mai frumoase decât în poze, mai frumoase decât în orice relatare, mai frumoase decât orice va imaginați.
DSC00841

De la balconul camerei se vede până în zare pădure și văi, dealuri și iarbă, cer și pământ, nimic altceva în jur. Diminețile sunt răcoroase, aerul e proaspăt, iar liniștea e tulburată doar de nechezatul cailor și de orăcăitul broaștelor.

DSC00982

 

Construcția și detaliile amenajării interioare au fost realizate cu ajutorul unei echipe de meșteri populari, ceea ce oferă o notă autentică și o stare de bine. Mobilierul din lemn, a fost special creat pentru pensiune. Mi-a plăcut atât de mult încât l-am pozat.

DSC00977

Pensiunea dispune de 13 camere duble, amenajate foarte simplu, minimalist, aerisit și fără televizor în cameră. Noi am stat la etajul 1, în camera cu numarul 12, ne-a plăcut mult, tot aici stăm și pe viitor.

20160703_160542

Sala de mese este tare simpatică, decorată respectand tema lemnului din intreaga pensiune. Mâncarea este servită în sistem de bufet, astfel că sentimentul de intimitate, pe care ți-l lasă întreaga pensiune, devine și mai pregnant.

IMG_0269

 

Potcoava este un loc născut din pasiunea pentru cai, deci manejul și caii sunt laitmotivul pensiunii: superbi, bine antrenați, ascultători, iuți și puternici, rasa Haflinger e de munte, cu un strop de sânge arab, perfect ca să urci călare pantele ca și când ai fi pe drum drept. Iubitorii de cai au parte aici de trasee lungi, pitorești, sportive sau spectaculoase

Eu am încălecat pe Polka și am străbătut în șaua ei cărările din împrejurimi – terapie curată, vă spun.

DSC00944

 

DSC00950

 

Iar Leti s-a împrietenit cu Nely.

DSC00877

DSC00880

 

Dacă veniți cu copiii e ideal. Pe lângă căluți, există și un mic loc de joacă. Pentru adulți: saună și jacuzzi.

Ce mai poți face? Drumeții, ciclism……………….

DSC00848

 

 

…………….sau relaxare totală:)

DSC00872

Noi am poposit la Potcoava vreme de 7 zile, in tabară aici. Pentru mai multe detalii despre tarife și condiții, ii gasiți și pe Booking.com

Potcoava e oaza mea de liniște, și o

.

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.