Vara asta învățăm engleză ușor și distractiv cu Novakid

Novakid -Recomandcudrag

E mare acum. Are 10 ani. Zâmbesc și îmi dau lacrimile când mă gândesc la ea. De bucurie că a crescut așa frumos, că au trecut anii și am fost martor umil al călătoriei ei. E un privilegiu. De nostalgie, că au trecut anii și copilul meu mic nu mai e micJ

E un copil așa bun, isteț și frumos. Încă mai aleargă desculță, prin iarbă și pământ, încă se mai cățără sus în pomi, aproape de cer, cu steluțe în ochi și raze de soare printre gene. Nu are smartphone. Încă se mai joacă cu păpuși și pietricele, croșetează, pictează, desenează, modelează. Are multe hobbyuri, îi place să danseze,  să înoate, să facă roata🤸‍♀️  și să se dea cu skateboardul🛹. Nu mi-a plăcut niciodată să îi încarc programul cu prea multe activități, de aceea în timpul anului școlar nu o duc la niciun fel de opțională, afterschool sau curs. Termină orele de școală și vine acasă. Așa are timp de teme și apoi joacă liberă, cu mers la culcare seara devreme.

Sunt însă chestiuni care mi se par importante de bifat: cum este înotul sau schiatul, abilitățile de conversație în limbi străine sau mersul pe bicicletă. Aici e destul de simplu: iarna o dedicăm sporturilor de iarnă și vara o duc la înot. Vara asta se anunță încărcată: va relua cursurile de înot, dar și de gimnastică acrobatică. În afară de asta, recunosc a fost ideea mea, îmi doream să înceapă niște cursuri de engleză.

Dar nu oricum ci visam să găsesc un profesor vorbitor de limba engleză nativ, pentru că mă interesează nu doar să învețe, dar să și deprindă un accent melodios.

Nu prea mă încântă ideea să o duc de 3 ori pe săptămâna la înot, de două ori la gimnastică și între ele să găsesc loc și pentru engleză. Nu prea mai am timp fizic de pierdut în trafic și în căutarea unui loc de parcare. Bine, se adaugă și faptul că nu am găsit fizic un profesor vorbitor de limba engleză nativ.

Am călătorit cât pentru o viaţă şi ştiu bine că, dacă vorbeşti limba locului, se deschid uşile pentru tine, eşti primit altfel, cu căldură şi încredere. Staţi fără griji, nici eu nu vorbesc toate limbile pământului, dar o ştiu pe cea mai importantă: Lingua Franca:) – limba comună, limba lumii întregi, limba oficială: ENGLEZA

 

Dacă aveţi copii şi v-aţi gândit că ar fi bine să înveţe şi ei limba engleză, sunteţi pe drumul cel bun.Cu siguranţă, la modul general, ştim cu toţii că este bine să începem învăţarea unei limbi străine cu copilul cât mai devreme.

Acceseaza acum o lecție gratuită la Novakid ➡️➡️

Iar specialiştii ne spun şi care sunt beneficiile acestui proces:

  • Copiii bilingvi dezvoltă o gândire divergenta, cu un plus de creativitate.
  • Copiii bilingvi dezvoltă o minte mai flexibilă.
  • Învăţarea unei limbi străine de timpuriu sprijină gândirea abstractă

 

Iar eu din experienţa mea practică, nu din teorie, mai pot adăuga şi că, copilul bilingv are o toleranţă socială crescută şi este mai puţin predispus ideilor discriminatorii. Conexiunea dintre limbi diferite duce la o împletire a mai multor culturi. Prin intermediul unei limbi străine, copilul va avea acces şi la frânturi din cultura specifică acelei limbi, datorită poveştilor, a cântecelor sau chiar a oamenilor ce aparţin acelei culturi. Astfel, copilul dezvoltă o toleranţă crescută la diversitate. Cu cât cunoaştem mai mult despre ceilalţi, cu atât ne simţim mai apropiaţi de ei, iar riscul de a-i respinge scade.

La o simplă căutare pe google găseşti zeci de cursuri de limba engleză pentru copii, încât aproape că ţi-e greu să alegi unul.

Eu am ales să îi recomand pe cei de la Novakid România. Vă spun imediat DE CE:

 

Novakid

  1. Au profesori vorbitori nativi de limba engleză din :SUA, Canada, UK, Australia etc
  2. Orele se desfășoară în confortul casei tale, nu e nevoie să iei tot traficul în piept, să cauți un loc de parcare și știi sigur că nu intarzii:) Bonus: salvezi bani pe benzină/motorină. Și muult timp.
  3. Spațiu de studiu comod: toate lecțiile au loc pe site-ul Novakid ,nu trebuie să instalați programe suplimentare, să achiziționați manual și caiete. Ei oferă toate materialele necesare.
  4. Prima lecție e de probă și e gratuită. Ai ocazia să vezi cum se desfășoară ora, dacă îți place de profesor, dacă copilul e încântat.

    Acceseaza acum o lecție gratuită la Novakid ➡️➡️

După prima lecție de probă, Letiția a fost suuper încântată. Nu exagerez. În primul rând interacțiunea cu profesoara a fost așa diferită de cea clasică din școală, cu care eu eram obișnuită.  Profesorii de aici folosesc tehnici de predare precum metoda de răspuns fizic total (care presupune ca profesorul să interpreteze materialele prezentate prin gesturi/mimică) sau metoda dialogului (care face ca lecțiile să fie strict individuale, pentru ca profesorul să-și dedice atenția elevului în întregime).

Pe tot parcursul lecției, profesoara a fost extrem de drăguță și atentă, a fost  real o plăcere să o văd/ascult. A încurajat-o și a complimentat-o pe Leti, pentru răspunsurile ei iar asta i-a dat încredere în sine și bucurie să răspundă și să vorbească din ce în ce mai bine. La sfârșit a primit și teme, pe care m-a RUGAT să le facă atunci pe loc:). Deasemenea am primit și o evaluare de la Novakid, pe care am citit-o împreună.

 

Sunt Corina și

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.