Femeia Feminină – Femeia sublimă

Feminitate

Am crescut cu mulțumirea că SUNT femeie, mi-a plăcut întotdeauna corpul armonios cu care am fost binecuvântată, părul meu, vocea. Nu am înțeles niciodată prietenele care spuneau “mai bine mă nășteam băiat”, nu am înțeles asta pentru că nu am simțit niciodată să fiu altfel.

La începuturi nu mă gândeam prea mult la asta, nu conștientizam cu adevărat faptul că sunt femeie, o luam ca pe un ceva dat, dar cert este că mereu m-am simțit bine în “pielea” mea, aceea de femeie. Doar după ce m-am căsătorit am început să înțeleg și să simt cu adevărat ce bucurie și  binecuvântare e să fii Femeie.

Doamne, ce fiinţă este femeia! Dacă ar ştii ea însăşi cât este de valoroasă! Când spui femeie, spui viaţă! Când spui soţie, spui speranţă! Ea, femeia, mama, soţia, gospodina, umple totul: casa, lucrarea, bucuria, fericirea, văzduhul, cerul! Bărbatul este cel ce construiește o casă, dar femeia este cea care dă suflet casei.

Feminitate

„ Acelea dintre noi care își îmbrățișează feminitatea îi cunosc puterea.” Feminitatea este trăsătura principală a sexului frumos, cu toate că astăzi aceasta a fost abandonată undeva în penumbra ideii că nu ai voie să fii slabă într-o societate care masculinizează din ce în ce mai mult femeia și efeminează bărbatul.

 

Dacă nu am fi fost presate să intrăm într-o “competiție” indusă cu bărbații, o competiție în care nu câștigă nimeni, nu am mai fi fost martorii atâtor căsnicii și relații prăbușite în jur. 8 din 10 relații de cuplu nu funcționează. Femeile vor să fie ca bărbații, deși ele nu au fost create să fie ca ei. Și nici ei ca noi. În goana nebună după afirmare și validare, ne-am pierdut blândețea, tandrețea, senzualitatea cu care am fost înzestrate. Bărbații au devenit efeminați și femeile “puternice”.

 

Când ne-am pus pantaloni, și la propriu și la figurat, ne-am pierdut orice urmă de feminitate. Feminitatea nu e despre tocuri amețitor de înalte, rochii scurte sau ruj roșu. Atributele femeii sunt mereu în inimă: blândețe, iubire, grijă. Energia noastră feminină este cea care atrage către noi, tot ceea ce ne dorim, dacă ne asumăm cu adevărat rolul de creatoare și stăpâne ale propriilor vieți. Când energia feminină curge, viața curge, iubirea curge, totul curge…De noi depinde TOTUL! Noi suntem inspirație, sprijin și creație.

Feminitate

Energia feminină se referă la sentimente și senzații  – experimentarea lumii și a oricărei situații în care te afli, cu toate simțurile. Nu este vorba de A FACE ci pur și simplu de A FI.

Dacă ești o femeie cu o carieră, sau care este obișnuită să acționeze pentru obiective, să Faci pentru a obține – este foarte dificil să treci de la energia masculină de la job, de la ce faci tu pentru a obține, la energia feminină de care ai nevoie pentru o relație de succes.

S-ar putea să nici nu știi de această dinamică feminin-masculin și ce rol joacă în viața ta.

Bărbatul și femeia sunt complementari din punct de vedere anatomic și așa a fost lăsat de la Dumnezeu să fie. Bărbatul și femeia sunt complementari și din punct de vedere energetic, există un schimb energetic care are loc în relația bărbat –femeie fie că suntem conștiente sau nu.

De aceea este atât de important să știm că Nu este vorba despre suprimarea sinelui– ci este vorba despre scoaterea la suprafață a feminității și atracției noastre NATURALE, a esenței feminine.

La asta răspund bărbații cu atracție și iubire, la o femeie conectată la sinele ei feminin.

Feminitate

Să vedem prima dată care este de fapt diferența.

Energia masculină este orientată spre acțiune. Se definește prin a acționa, a gândi, a lua decizii, a găsi soluții, a analiza, a planifica, a rezolva, a conduce și a dărui.- A FACE

Energia feminină se definește prin a simți, a intui, a exprima, a fi, a urma și a primi.- A Fi

Femeia nu se mai simte atrasă de un bărbat care nu o completează energetic prin masculinitatea lui și nici bărbatul de o femeie care este prea masculină. E normal să fie așa. Bărbații își doresc ca femeia de lângă el să fie relaxată, feminină, creativă, senzuală, receptivă și să îl susțină prin intuiția și întelepciunea ei, fără să facă lucrurile în locul lui.

 

A fi feminină înseamnă să ai încredere în emoțiile tale, să le cunoști, să le accepți și să le prețuiești, să ai încredere în intuiția ta, să SIMȚI ce este bine pentru tine. Înseamnă să experimentezi și să trăiești cu intensitate fiecare stare, în mod conștient, și să permiți să înglobezi și alți oameni în viața ta emoțională.

 

Dacă însă ești genul de femeie care mereu face liste, își sfătuiește iubitul la fiecare pas cu ce are de făcut, mai mult, ține sub control întreaga familie și se validează prin rezultatele pe care le obține, atunci cu siguranță manifești foarte multă energie masculină.

Energia masculină este cea care inițiază, organizează, ghidează și controlează. Cei mai mulți bărbați asta fac.

Femeile cu o puternică energie feminină, sunt senzuale, intuitive, merg pe ceea ce simt, le place să se relaxeze în momentul prezent și le place să se bucure de ceea ce primesc, atât de la bărbații lor, cât și de la viață. Dacă vrei să atragi un bărbat cu o energie masculină puternică, atunci este important să știi cum să fii tu însăți o întruchipare a energiei feminine în preajma lui. O femeie care este cu adevărat feminină, este foarte atractivă pentru un bărbat.

Feminitate

Iată câteva scopuri specifice pentru a accesa mai ușor partea feminină din tine:

 

Fii Creativă – Creativitatea poate fi manifestată și prin exprimarea vechilor arte feminine, destul de nepopulare și demult uitate, dar de fapt așa de mistice și puternice: să înveți să dansezi, să cânți, să gătești, să coși sau să creezi o atmosferă primitoare și caldă în casă. Făcând aceste lucruri simple, de „modă veche”, femeia poate transforma lumea din jurul ei.

Frumusețea interioară – Iubește fără să urăști și oferă mereu un Zâmbet – cel mai la îndemână gest și cel mai de preț accesoriu, nu te costă nimic. Mult mai atractiv decât orice ruj al marilor case de moda:), vă garantez.

A fi frumos înseamnă în primul rând a fi tu însuți. Frumusețea este rezultatul mai multor factori: siguranță de sine, mândrie, prestanță, alură, vivacitate, dar mai ales bunătate.

 

Nu subestima frumusețea fizică– In viață, ne dorim să ne înconjurăm de frumos. De când ne naștem și până la bătrânețe, percepția frumosului ne influențează emoțiile și deciziile. Atunci când întâlnim oameni noi, prima dată ne uităm la fața acestora. Aspectul nostru fizic atrage, acest lucru este un dat, indiferent de ce credeți despre el. Cel mai important este însă să știm că toate suntem frumoase. Frumuseţea este absolută. Doar percepţiile noastre sunt relative.

Trupul şi sufletul sunt darurile cele mai de preţ pe care le-am primit în momentul creaţiei. Frumuseţea în sine este un lucru minunat, ea fiind echivalentă cu frumuseţea divină. Frumuseţea fizică este un dar nepreţuit, să conștientizăm acest dar care ne-a fost oferit și să ne îngrijim cu iubire părul, pielea, dantura, unghiile, tot corpul.

Frumusețea cere o baza solidă: o piele frumoasă, un par sănătos, mușchi tonifiați și energie. Vitaminele la cutie nu sunt eficiente.  Sculptați, cizelați,purificați, curățați, hrăniți și ….descoperiți-vă corpul.

Nu putem fi liberi câtă vreme nu ne simțim bine în propriul corp și nu ne îngrijim cum trebuie.

Găsește mici plăceri și bucură-te de ele: poate adori parfumurile și lumânările, sau poate îți place să alegi cu grijă materialele delicate cu care te îmbraci, mergi la muzeu sau la teatru, la yoga sau pilates, escapade în weekend, etc.

Dacă oricare dintre aceste lucruri te face fericită, fă din ele obiectivele tale și ele vor fi obiective bune si corecte pentru tine. Pentru că cel mai important element aici este starea ta. Starea de fericire, armonie și seninătate. Ați atinge obiectivele feminine într-un mod feminin înseamnă, practic, să te bucuri de călătorie și nu de destinație.

 

Feminitate

Femeile au puteri Tainice, nu uita asta ♡♡♡

Sunt Corina și

Sursa foto: prietena mea buna Oana Cristina Tănase – mamă, autor de carte, muză si visător.

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.