Zilele astea……… cu bucurie

Bonprix

Sunt mulți cei care nu trec peste perioada asta a sărbătorilor cu ușurință și mulți alții cărora nu le place Crăciunul, pur și simplu. Fie li se pare prea mult zgomot pentru nimic, o sărbătoare prea comercială, prea stresantă, cu rude la masă, cadouri de pus sub brad, sarmale de rulat în varză acră și cozonaci de frământat, copii alergând printre picioarele părinților și câinele care cere să fie plimbat tocmai când tu amesteci în salata de boeuf. Da, poate fi așa sau puțin altfel dacă schimbăm un pic perspectiva:)

Adevărul e că mie îmi place, o aștept chiar. Cu nerăbdare și bucurie. Îmi place așa cum e, cu forfotă, nerăbdare și mai ales entuziasm. Mi-a plăcut mereu, dar parcă acum de când sunt mamă, un pic mai mult.

Mă cuprinde bucuria cu scurt timp înaintea Crăciunului, când orașul se împodobește cu luminițe, când târgurile de iarnă sunt pline de lume, mâinile se încălzesc pe cana de vin fiert şi din toate părţile se aud colinde sau muzică specifică perioadei de sărbători. Și apoi toată căldura și bucuria se mută la noi în casă, apar steluțe argintii pe la ferestre, miros tare de brad și verde inundă sufrageria, vine frenezia deschiderii cutiilor cu globuri colorate și beteală strălucitoare, luminițele jucăușe și colindele românești, frumoase și calde, pe care le fredonăm împreună.

 

Clipe de magie pură, unde totul se învârte în jurul mirosului, de scorțișoară, felii de portocală, cetină, nucă și vanilie; a culorilor și a emoțiilor. Și apoi e vacanța. De iarnă:) Ce moment mai potrivit să petrecem timp împreună? Ador momentele  când ne strângem la masă, cu toții, aprindem lumânările și ne bucurăm de cafea și bunătăți pregătite cu iubire de mâini pricepute, sau când ne înghesuim după amiaza pe canapea la filme de Crăciun, iar seara stăm la citit povești cu fulgi de zăpadă, reni și stele lucitoare.

Momente care se întâmplă zilele astea…… de care o să ne fie dor într-o zi și pe care nu o să le uităm nicicând.

Poate nu ne place perioada asta și pentru că privim Sfârșitul unui an și nu Începutul……. altuia. Și ca întotdeauna la sfârșit de an, dincolo de vâltoarea sărbătorilor, se bifează dorințele împlinite, se face curățenie, nu doar prin casa:) ci și prin minte, prin suflet, se trag linii…….. am tras și eu.

Închei anul cu recunoștință și bucurie pentru tot ce avem, pentru că suntem aici Împreună, sănătoși și bine cu noi. Chiar dacă anul acesta a trecut peste noi cu o pierdere imensă, nu aș vrea să fac bilanțuri, aș putea doar să spun că a fost un an bun, ca toți ceilalți. În principal pentru că în familia asta suntem toți sănătoși. Poate-i deja clișeu, dar este cel mai important lucru și este vital să ne aducem aminte de asta. Și apoi eu sunt împăcată cu mine, fericită cum ar spune unii. Nu-i puțin deloc. Așa că, alte bilanțuri nu își mai au rostul acum și aici. Că a fost greu, ușor, cu suișuri, coborâșuri, nu mai contează. E la fel pentru toți.

În fiecare an ne apropiem de un sfârșit, dar mereu ne așteaptă un nou început, pe noi toți. Prima zi din noul an…. o putem lua de la capăt, cu și mai multă putere, entuziasm și încredere că totul va fi bine.

La mulți ani 2022 și mulțumesc 2021. Am  început din nou, așa cum avem șansa să o facem mereu. Sunt recunoscătoare.

Bonprix

 

În fotografii suntem  în perioada Crăciunului și amândouă purtăm ținute de la Bonprix.  Eu am ales un Pulover tricotat, roșu, foarte confortabil, cu motiv vesel de Crăciun.

Leti are și ea un Pulover adorabil pentru perioada sărbătorilor de iarnă, cu motiv șic cu un ren haios, cu nas roșu, în față. + Blugi termo cu fleece:)

*Jeanşii termoizolanţi: cu aceşti blugi termo grozavi, marca John Baner, fetiţele sunt îmbrăcate călduros şi cu stil, chiar şi la temperaturi scăzute. Blugii sunt prevăzuţi cu patru buzunare şi au o betelie cu şnur de culoare contrastantă. Căptuşeala fleece moale se evidenţiază ca şi o culoare contrastantă atunci când blugii sunt răsuciţi. Aceşti blugi termo pot fi combinaţi cu pulovere pufoase şi cizme moderne.

 

Un costum frumos de pijama, tot în spiritul Crăciunului, cu motive de iarnă

Sunt Corina și

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.