Salată de sfeclă coaptă cu hrean

Salata de sfecla coapta

Când vine iarna, la noi în casă se consumă des salată de sfeclă cu hrean. Când nu mai am prospețimea legumelor românești de sezon și piața e plină de legume importate din Turcia, prefer rădăcinoasele de sezon. Așa că sfecla roșie coaptă (nu fiartă) la cuptor e deliciu.

 

Sfecla e o garnitură gustoasă, ieftină și foarte sănătoasă pentru orice preparat. Dacă luăm în calcul că aduce mesei și un plus de culoare, atunci nu există niciun motiv pentru care nu am consuma sfeclă.

Studii realizate de oameni de știință din diferite colțuri ale lumii arată că sfecla roșie ține tensiunea arterială sub control, îmbunătățește performanțele atletice, poate reduce inflamațiile din corp, iar lista beneficiilor nu se oprește aici. Sfecla roșie este săracă în calorii, însă reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale, esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Pe lângă faptul că este sănătoasă, sfecla roșie este și delicioasă și poate fi inclusă cu ușurință în alimentație.

Sfecla roșie poate fi consumată sub formă de suc, gătită la abur, pe grătar sau murată.

Când gătești sfecla evită să o fierbi întrucât nitrații din compoziție sunt solubili în apă și astfel își pierd din efectele benefice pe care le au asupra corpului și în plus sfecla coaptă este muuult mai gustoasă. Sfecla coaptă în cuptor este cea mai bună variantă și pentru că dulceaţa ei naturală va fi completată de textura dată de caramelizare.

 

Iată câteva idei delicioase și rapide de a include sfecla în dieta ta:

  • Poți prepara o salată de sfeclă pe care o folosești sub formă de garnitură alături de o friptură.
  • Încearcă un sos preparat din sfeclă roșie și iaurt grecesc. Ingredientele se amestecă în blender până obții o compoziție omogenă, cremoasă.
  • Îți poți prepara un suc doar din sfeclă roșie sau poți adăuga și morcovi, în funcție de preferințe.

 

 

Sunt Corina și

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.