Cel mai fresh și gustos Guacamole

guacamole

La noi în familie există o dietă cât de cât echilibrată, cu consum de ouă, brânză, carne, pâine, paste și multe fructe și legume. În general consumăm produse integrale, neprocesate, gătite de noi. Ne place să mâncăm cât mai simplu, preparate cu ingrediente pe care organismul le recunoaște și le asimilează ușor

Atunci când pot, aleg mereu produse de cea mai bună  calitate,  preferabil locale și/sau din cultură ecologică. Niciodată nu fac rabat la calitate când vine vorba de sănătatea și vitalitatea organismului meu.

Astăzi facem cel mai fresh și gustos guacamole. După ce am străbătut Mexicul în lung și în lat, după multe călătorii în cele mai frumoase insule scăldate de soare: Acapulco, Cozumel, Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Huatulco, Ensenada, Playa del Carmen, Costa Maya acolo unde tequila se bea  mai mult decât apa, iar mariachi îți cânta și te încânta cu muzica lor, am mâncat cel mai bun guacamole din lume:)

Păi, unde poate fi mai bun, decât acolo unde a fost inventat, în Mexico. Cel mai bun guacamole e de obicei cel pe care mexicani îl prepară chiar în fața ta, la masă. Deci nu uitați, secretul pentru un guacamole bun este: folosiți ingrediente proaspete și consumați-l pe loc, altfel poate oxida.

La baza pastei de guacamole stă Avocado – un arbore originar din Mexic, al cărui fruct, pe care îl cunoaștem mult mai bine, este comestibil. De formă sferică sau asemănătoare cu cea a perelor, fructul are coajă verde închis, consistentă untoasă, iar la interior, un sâmbure lemnos. Gustul autentic, adică cel al unui fruct copt în condiții optime, este o combinație între unt, nuci, arome ierboase și pământoase.

 

Proprietățile nutritive și beneficiile fructului de avocado pentru organism

 

  • Fructele de avocado sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, minerale și vitamine și sărace în carbohidrați și de aceea sunt recomandate pentru o dietă echilibrată.
  • Au proprietăți antioxidante.
  • Protejează celula hepatică.
  • Au conținut ridicat de potasiu (mai mare decât în cazul bananelor).
  • Prin conținutul de luteină, poate contribui la îmbunătățirea vederii.
  • Fibrele solubile și cele insolubile conținute de fructul de avocado ajută sistemul digestiv.

 

Fructele de avocado sunt intens folosite în cosmetică, pentru hidratarea și înfrumusețarea tenului și părului.

 

Vrei să vezi cum se prepară? Hai:)

 

Dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă puteți abona chiar acum pentru a nu pierde materiale utile difuzate pe canal! Click aici pentru abonare! 

 

Sunt Corina și

Comments

  1. Carmen 26/11/2021 Răspunde

    Și la noi in casa este un preparat consumat des

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.