Voi cu ce vă mai parfumați?

Luviane parfum artizanal

Sunt aproape 12 ani de când nu mai folosesc parfumuri clasice, știți voi, cele pe care le găsești în magazinele cu tot felul de cosmetice, produse de make-up și alte mărunțișuri atât de indispensabile:)  Renunțarea la parfumuri a început când mama mea a dezvoltat niște reacții ciudate la parfum, se îneca, i se înroșea toată partea asta din față a gâtului, până jos pe piept. La început mi s-a părut un moft, ne tot spunea să nu ne mai dăm cu parfum în casă, pentru că ea nu mai poate respira. Ceva ani mai târziu, când mi-am făcut “temele” cu seriozitate și sârguință am aflat destule lucruri despre parfumurile comerciale, de mass market. Destul încât să mă facă să renunț de tot la ele. Și să-i înțeleg reacțiile mamei.

Pe scurt, scurt de tot (promit să revin într-un articol mai amplu cu detalii) : datorită legilor care protejează  dreptul producătorilor de parfumuri, lista completă cu  toate ingredientele ce formează un parfum nu este tipărită pe produs – este considerată secretă și oricum nu știu exact cât ar fi de ajutor pentru un consumator care nu are cunoștințe de chimie cosmetică. Însă trebuie să știți că parfumurile comerciale sunt ticsite cu chimicale, diverse molecule sintetice, care pot declanșa reacții adverse în corp precum: dermatită alergică/iritantă, urticarie, amețeală, greață sau chiar cancer.

Buuun, cu toate informațiile astea la purtător m-am hotărât să nu mai folosesc parfum. Deloc. Să nu credeți însă că nu îmi mai plac parfurmurile, sigur că ador să port un parfum discret și senzual, cu miros dulce de vanilie tahitiană sau oriental din trandafiri persani. Însă nu găseam ceva care să întrunească și pretențiile mele asupra ingredientelor, nu doar a mirosului.

“Nu există eleganță fără parfum. Este accesoriul nevăzut, sublim și de neuitat. Îți anunță sosirea și îți prelungește prezența după ce ai plecat.” – Coco Chanel

Așa se face că, am întâlnit-o pe Iulia și ale sale parfumuri artizanale, cu ingrediente naturale, făcute cu pasiune și emoție. Nu am căutat-o în mod expres, universul m-a trimis spre ea atunci când renunțasem de mult să mai caut. La prima vedere nu am văzut decât o femeie mignonă care vorbea cu acea voioșie copilărească ce te face să te simți în largul tău lângă ea. Are acea înfățișare senină și plăcută, însă, în spatele acestei povești minunate, Iulia este un om extrem de muncitor, perseverent și ambițios.

Luviane parfum artizanal Luviane parfum artizanal

 

Când am cunoscut-o pe Iulia știam despre ea că este alchimist, artist și designer olfactiv, precum și fondatoarea brandului românesc de parfumerie artizanală de lux Luviane. După doi ani de de la prima noastră întâlnire, pot spune că Iulia este o micuță zână a pafumurilor. A sweet perfume fairy.🧚 Pentru că ea nu doar creează, ea face magie, amestecând în sticluțe mici plante, flori, emoții și visuri.

Luviane parfum artizanal Luviane parfum artizanal

Parfumurile sunt create de ea , în mod artizanal, după rețete proprii și din ingrediente naturale. Cele mai multe conțin elemente afrodisiace (iasomie, busuioc, ylang-ylang, etc.), adevărate arme de seducție care trezesc simțurile și amplifică senzualitatea. Iulia creează produse de parfumerie în serie mică (elixiruri, parfumuri solide, parfumuri ambientale, amprente olfactive pentru diferite branduri), parfumuri private şi parfumuri sur-mesure cu garanţia păstrării secretului reţetei parfumului, dar și parfumuri pentru diferite evenimente.

Doamne, nici nu îmi vine să cred că eu cunosc un PARFUMIER. Sună așa elegant, rafinat, așa de ridicat la rang de membrii familiei regale, încât pare ireal. Sunt încântată și mândră să spun că, parfumul meu este creat de un parfumier. Și nu orice parfumier, ci unul pe care îl cunosc personal, un român. Bravo Iulia, mă înclin🙏

Preferatele mele, din toată gama Luviane, sunt parfumurile solide și recunosc că deși nu mai folosisem niciodată înainte, m-am îndrăgostit de ele. Sunt micuțe, delicate și foarte șic, au doar 5 g și încap în absolut orice geantă dacă vrei să reaplici în timpul zilei. Țin mult, și asta pentru că întotdeauna poți aplica exact cantitatea dorită, spre deosebire de parfumul lichid cu pulverizator unde cantitatea pulverizată nu poate fi modificată. Un alt avantaj este că parfumurile solide nu conțin alcool fiind astfel foarte prietenoase cu pielea. Parfumurile solide Luviane sunt concepute într-o bază de ceruri (soia și jojoba) certificate organic și nemodificate genetic, pielea bucurându-se în acest fel de un proces de hidratare în timp ce simțul olfactiv se răsfață în aromele unor ingrediente prețioase. Prețul mi se pare unul foarte corect și poate varia undeva între 125 lei și 350 lei, în funcție de ingredientele folosite.

 

Colecția Simfonie Gourmandă, mă face să înghit în sec, nu știu dacă îmi vine să mă parfumez cu ele sau să le gust:) Absolut delicioase.

Café concert – Boabele de cafea au făcut drum lung pentru a înnobila și a încânta olfactiv într-un parfum ce trezește simțurile și te răsfață ca un cafe concert cu acorduri de note fine, dulci, aromate și fructate. Note lemnoase, note fructate, santal, cafea.

Cafe Concert Luviane

Capriciu cu ciocolată – Un capriciu şi ciocolată din cea mai fină ce te poartă pe aripi de poveste într-o lume în care toate dorinţele şi plăcerile se împlinesc. Note de ciocolată, note lactonice, note vanilate, note fructate. Realizat cu ciocolată artizanală Guilty Pleasure.

Sonata Mierii – O adevărată sonată pe acorduri florale şi sofisticate pe care un Strop de miere de fâneaţă le aşează cu delicateţe pe portativul unui parfum plin de emoţie. Note ambrate, note de flori de fâneaţă, miere. Realizat cu STROP de Miere, sortimentul Fâneaţă.

Sonata Mierii Luviane

Accent de Cognac – Accente fine de cognac şi amintiri pline de emoţie depănate într-un colț de armonie imperfect. Note de cognac, note de tabac, citrice. Realizat cu Vinars Brâncoveanu învechit în butoaie din lemn de stejar

 

Acum, știu că suntem toți diferiți și unici, ceea ce îmi place mie nu trebuie neapărat să fie și pe gustul tău, iar ceea ce se potrivește pielii mele nu-i musai bun și pentru tine, vreau să vă spun totuși că, favoritele mele rămân:

Reverie, este un elixir ce face parte din colecția “Florile Reginei” , un omagiu adus din dragoste și prețuire Reginei Maria a României. Un parfum narcotic la ceas de seară, fascinant, un simbol al voluptăţii şi al seducţiei ce te îndeamnă la reverie. Floare delicată şi preţioasă, tuberoza îţi cucereşte simţurile cu mirosul ei copleşitor.

Reverie Luviane

Mister – din colecția “Miresme Românești”- Este un parfum floral dedicat femeii puternice, senzuale, misterioase, care știe cum să provoace și să cucerească. Miresmele de iasomie, lavandă și ylang-ylang răzbat din recipientul fermecat, oferind un aer elegant și seducător, iar elementele orientale precum lemnul de santal nu fac altceva decât să adâncească misterul. O aromă controversată ce aduce aminte de Indii, acolo unde eu am și călătorit, și de puterea seducției lui Maitreyi.

 

Dacă totuși preferi parfumurile lichide cu pulverizator le găsești și pe ele, tot aici, alături de Pafumuri de leac și DOR.

 

Când sărbătorim o zi de naștere, o aniversare, 8 Martie sau Dragobete, cel mai ușor și la îndemână ne vine să cumpărăm un parfum. Dacă vrei să oferi ceva special, diferit de produsele mass market, ceva unic cu care să impresionezi, atât prin aspect cât și prin conținut, încearcă parfumeria artizanală de lux Luviane. Și dacă persoana căreia îi dedici acest cadou este interesată de un stil de viață sănătos, precum și de ocrotirea mediului înconjurător, atunci aceste parfumuri realizate exclusiv din ingrediente naturale certificate vor fi per-fec-te. Faptul că sunt realizate în România, de o româncă, e un plus, dacă îți dorești să susții afacerile locale și micii întreprinzători.

 

Dacă nu te poți hotărâ și ai vrea mai degrabă să te pierzi în arome și parfumuri, mergi și testează-le, încearcă-le. Până pe 31 martie 2021, poți mirosi parfumurile Iuliei, în cadrul proiectului A List Designers Boutique organizat de revista A List Magazine în București Mall Vitan.

*Bonus: o vei întâlni pe Iulia, parfumierul meu preferat.

Luviane Atelier de Parfumerie

 

Sunt Corina și

 

 

 

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.