Cauți o școală de schi potrivită pentru copii? Dar pentru tine?

Scoala de schi Arena Platos

O dată pe an, atunci când Ianuarie e pe sfârșite și se apropie grăbit februarie, avem mare sărbătoare în casă. E ziua de naștere a bărbatului din viața noastră și cum e mai degrabă amator de experiențe, trăiri și călătorii, mergem negreșit la munte. Asta își dorește de ziua lui, asta îi dăm:) Pe lângă asta e un bun schior, așa că în fiecare an, ne rezervăm câteva zile, poate o săptămână, la munte pentru schi. Ani de zile am băut nenumărate ceaiuri și cafele pe la baza pârtiilor din Predeal sau Poiană, așteptându-l să-și termine porțiile lungi de schi. Da, asta înseamnă că eu nu schiez, dar să știți că mă uit mereu cu admirație la cei care o fac.

 

Așa că de vreo doi ani m-am gândit că fiica-mea nu o să îmi calce pe urme, nu o să fie ca mine, neștiutoare în ale schiatului, ci mai degrabă îmi doresc să stăpânească această activitate minunată. După câteva încercări eșuate de a găsi un monitor drăguț și răbdător, dar și o școală de schi care să nu ne scoată toți banii din buzunar, anul acesta am găsit varianta ideală. Gata, am înscris-o pe micuță la școala de schi și ia, ghiciți? M-am înscris și eu:) Hai că, m-am săturat de așteptat ore întregi, cu picioarele degerate și fața împietrită de frig pe pârtii, e timpul să încerc și eu. Așa că, încercând să scap de aglomerația de pe Valea Prahovei, am mers puțin mai departe și am ales Păltinișul ca destinație.

 

Am avut dreptate, nu e nici pe departe așa de aglomerat.

 

Sunt o mulțime de opțiuni pentru școli de schi, ai de unde alege. Pentru mine a fost foarte important să găsesc niște oameni tineri, drăguți și răbdători. Am avut noroc, mereu am:) În urma unei recomandări valoroase am ales Școala de schi și snowboard Arena Platoș.

Scoala de schi Arena Platos

Până nu demult aveam impresia că un curs privat, adică monitor+cursant este varianta ideală de a învăța să schiezi, datorită intimității și exclusivității care se oferă clientului. Acum după ce am terminat un curs de grup, de 5 zile, mi-am mai schimbat un pic părerea. Adică, sigur funcționează, însă pentru mine, dar și pentru Leti școala mi s-a părut varianta ideală.

Recomand cu drag acest program de instructaj de 5 zile, care oferă posibilitatea învățării progresive, pe o perioadă mai mare de timp beneficiind de serviciile de calitate ale aceluiași instructor, dar și  oportunitatea de a face parte dintr-un grup, de susținerea și încurajarea celorlalți, așa cum a fost cazul meu. M-am simțit extrem de bine în grupul din care am făcut parte și chiar așa, am simțit că fac parte dintr-un grup, că aparțin.

Scoala de schi Arena Platos

Și pentru că tot am vorbit și de importanța instructorului/monitorului, nu știu cum a reușit Agatha Șuteu – coordonatorul școlii de schi (fost membru al lotului național de schi și preolimpic, maestră a sportului) să strângă lângă ea o echipă așa faină. Numa’ oameni unu și unu: calzi, buni ca pâinea lu’ Dumnezău. Felicitări pentru asta.

Am găsit aici instructori pregătiți să predea tuturor categoriilor de vârstă, oricărui nivel de pregătire a cursanților și pe orice fel de pistă. Modalitățile de predare sunt foarte diversificate, pornind de la instructajul de bază până la cel avansat, de la jocuri (în special pentru copii) la activități interactive sau competiții de schi. Sunt toți instructori calificați și atestați, iar cursurile sunt ținute intr-un mediu sigur și creativ, adaptate la toate nivelurile tehnice de schi alpin și snowboard: începător, intermediar și avansat.

Scoala de schi Arena PlatosScoala de schi Arena Platos

Am apreciat și că, școala de schi dispune de pârtie proprie destinată începătorilor, dotată cu bandă transportuare proprie. Nu am stat cu teama că voi intra pe pârtie alături de toți ceilalți schiori și fie voi intra cu viteză necontrolată în ei, fie vor intra ei în mine:) În special în primele zile, când nu știi pe ce lume ești:)

 

Buun, let’s talk business now:) Prețul. În toată sinceritatea mi se pare un preț foarte mic pentru ce am primit la schimb. Școala costă doar  600 de lei, pentru 18 ore de curs. Acum dacă faci comparație cu 150 lei pentru o oră de curs cu monitor unu la unu, sigur vezi cât de convenabil e să optezi pentru școală.

*Oferta de 18 ore se organizează pentru grupuri de minim 4 persoane, de vârste similare și nivel de pregătire apropiat. Vâsta cursanților trebuie să fie mai mare de 6 ani! Rezervarea locurilor se face prin programare, cu cel puțin 14 zile înainte de perioada dorită.

 

Cursurile se țin de luni până vineri, câte 4 ore pe zi cu o oră de pauză. Excepție vineri când am avut doar 2 ore. În toată sinceritatea nu am crezut că o să rezist fizic la atâtea ore pe pârtie, dar vă asigur că se poate, ba chiar am continuat să schiez singură și sâmbătă.Sunt pliină de vânătăi pe picioare și pe mâini, am căzut de muuulte ori, dar satisfacția că am dus la bun sfârșit asemenea provocare e incredibil de împuternicitoare.

La școală se adaugă prețul închirierii echipamentului complet: schiuri, clăpari și cască, vezi prețuri AICI. Plus skipass pentru zilele în care începi să folosești teleschiul sau telescaunul, vezi prețuri AICI.

 

Am stat toate cele 6 zile sus, în Păltiniș deși îmi propusesem să mergem și în Sibiu, într-una din zile. Nu am mai avut timp și nici chef, după atâta efort fizic, bine că am găsit ceea ce aveam nevoie în Arena Platoș Păltiniș, astfel încât nu a fost nevoie să mai coboram în Sibiu. În fiecare zi în ora de pauză pe care o aveam la dispoziție, între orele de schi, luam prânzul chiar acolo pe pârtie și aveam de ales între: două feluri de supă, pizza la felie, ștrudel cu mere sau cheesecake. În zilele friguroase ne încălzeam cu un ceai cald cu rom sau un suc de mere cald:) , înăuntru la apreski, însoțiți de copii, pentru că aici nu se fumează. Iar în weekend, am devorat “Bavarezul” de la Bătrânu’ Sas.

 

Complexul de ski și agreement Arena Platoș Păltiniș este situat la 30 de km de Sibiu, pe platoul Poiana Poplacii, la 1 km înaintea Stațiunii Păltiniș, la o altitudine de 1.400 de metri în Munții Cindrel. Pentru iubitorii sporturilor de iarnă complexul are: cinci pârtii dotate cu 4 instalații de transport pe cablu, tunuri de zăpadă, centru de închirieri, școală de ski și snowboard, apres ski bar, construit după model austriac, tabere și evenimente.

Pârtiile nu sunt lungi și nu au un grad de dificultate mare, ele adresându-se în special familiilor cu copii și începătorilor. Sunt în schimb excelent întreținute, au vreo 7 tunuri de zăpadă alimentate dintr-un lac artificial făcut tot de ei, sunt iluminate și deservite de telescaun și teleschi.

Cei mai răsfățati sportivi la Arena Platoș pare că sunt snowboarderii:) care au o pârtie special făcută pentru ei, un fun-park cu obstacole și „kickere” plus o uriașă saltea gonflabilă pe care pot ateriza.

Arena Platoș Păltiniș are și o pârtie specială pentru sănii, iluminată noaptea și deservită de telescaun, lungă de 900 de metri!!! Doar nu credeați că după 5 ore de schi/zi, mergeam în cameră și rămâneam acolo. Nu,nu. Mergeam puțin în cameră, după care mergeam și la săniuș. Nu știu zău de unde au copiii atâââta energie:)

Scoala de schi Arena Platos

Aaa și mai e ceva, aceasta este cea mai veche și cea mai înaltă stațiune montană din România.Dacă te întrebi cum te ajută informația asta, apăi iată: aici factorul terapeutic principal îl reprezintă climatul alpin cu aer puternic odorizant, bogat în aerosoli și radiații ultraviolete. Calitatea aerului pur din această stațiune este benefic în tratarea asteniilor, surmenajului fizic și intelectual, anemiilor, sechelelor pulmonare, precum și a deficiențelor de creștere la copii. Asta așa că, prea duceam lipsa unui aer curat, de munte, după atâta purtat de mască.

 

Să ne vedem cu bine și în siguranță pe pârtie.

Sunt Corina și

 

 

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.