Déjà vu de toamnă, cu lână

Jacheta Halfen din lana fiarta

Se împlinesc exact doi ani de când am făcut cunoștință cu prima jachetă de la lână fiartă de la HipHip. Am fost foarte entuziasmată de ea, așa de tare încât i-am dedicat un articol – Jacheta mov din lână fiartă. După cei doi ani de purtare intensă, la munte, la școală, în parc, la joacă, la nuntă:), deci practic peste tot, vin cu niște concluzii:

 

  • Lâna fiartă este cu adevărat mi-nu-nată. Este unul dintre cele mai elegante și frumoase materiale rezistente la vânt, apă și frig
  • Acest material moale și plăcut la atingere, este extrem de durabil. Deși a purtat-o aproape zilnic de când a primit-o – a întins-o în toate direcțiile, s-a suit în copaci – și-a menținut forma, datorită elasticității naturale proprii, rămânând moale și confortabilă.
  • Nu am spălat-o niciodată!! Nu a fost nevoie. Acum pot confirma că lâna “se curăță” singură, suprafețele exterioare ale fibrei eliminând murdăria de pe ele. Pentru mine a fost suficient să o scutur ușor cu mâna, să o perii sau să o aerisesc pe balcon.

 

Are totuși un punct în minus……..i-a rămas mică:)) Da, păi cam asta se întâmplă când copiii noștri cresc, hainele cele mai dragi le rămân mici. Iar nouă nu ne rămâne decât să le privim cu nostalgie de ei, de copii mici și haine drăgălașe.

 

Cum nu voiam să înceapă toamna și să rămână copila fără jachetă, ne întoarserăm cu drag și entuziasm la prietenii noștri de la Hiphip.ro Sincer, sincer, siiinceeer voiam din suflet tot o jachetă de la Pure Pure, însă am aflat că se dau ca pâinea caldă și din păcate nu am mai găsit nimic care să se potrivească mărimii căutate de noi.

Așa că, ne-am îndreptat atenția spre jacheta Halfen. Este tot o jachetă din 100% lână fiartă, organică, fabricată în Germania. Am mai scris despre lâna fiartă și cum se obține ea – procesul de fabricație este unul tradițional, constă în aplicarea de căldură și umezeală materialului în repetate rânduri pentru a o strâmta și împâsli, devenind astfel mai deasă, rezistentă la vânt, mai fermă și paradoxal mai moale.

Acum dacă ar fi să fac o comparație între aceasta și cea de la Pure Pure, aș putea spune că precedenta era mai subțire, puțin mai ușoară. Aceasta pare mai călduroasă, încadrată la categoria foarte groasă (extraheavy), poate și pentru că gluga, gâtul, umerii și buzunarele sunt dublate cu un bumbac organic,tip jersey knit. E rezistentă la vânt și umezeală, și are un conținut mare de lanolină ce o face aproape impermeabilă, ideală pentru joaca în zăpadă.

Așa că, sigur-sigur Leti o va purta pe aceasta și iarna cu un tricou pe dedesubt sau cu un alt layer de lână subțire.

Aș mai spune și că este facil de îmbrăcat, concepută special pentru copii, cu un fermoar care se închide ușor, transformând-o într-un scut veritabil împotriva frigului. Partea din spate e mai lungă pentru mai multă căldură și confort, are o glugă călduroasă pentru zilele reci  iar buzunarele sunt căptușite cu un bumbac fin, pe interior.

Ca toate produsele pe care le-am văzut pe Hiphip, jacheta Halfen este și foarte plăcută vizual, estetic – culoarea purtată de Leti este Jeans Blue.

 

De vreo 12 ani la mine nu există iarnă fără piese de bază din lână: bluză de corp, colanți și șosete.  Le ador, sunt ușoare, moi, le pot purta pe dedesubt la munte, pe zăpadă, sau pur și simplu pe afară, la plimbare. Sunt frumoase, versatile, cu culori vibrante . Anul acesta, pentru prima dată, am ales și pentru Leti  o bluză basic, de corp, din colecția Basic de la Joha. Și-a ales singură culoarea, un roz prăfuit, foarte delicat și dulce.

Leti o poartă aici pe sub jachetă sau pur și simplu, fără nimic. Este o bluză cu o țesătură fină din lână merinos , ideală pentru acasă, pentru joaca afară, în orice anotimp, iarna putând fi folosită ca prim strat sub hainele de ploaie și zăpadă/ski.

Are un guler rotund iar mânecile se termină cu manșete la încheieturi. Fiind o țesătură elastică și ușoară este ideală dacă îți place să te îmbraci în straturi (layering)

Se încadrează la categoria subțire și este fabricată în Danemarca.

 

 

Că sunt adepta materialelor naturale, din lână, mătase și/sau bumbac organic, nu mai este un secret. Nu am cumpărat niciodată multe haine pentru copilul nostru, am cumpărat puține, dar bune. Când bugetul ne-a permis am ales întotdeauna calitate versus cantitate.

Jacheta este de la Hiphip.ro – oameni cu drag de lână, preocupați de sustenabilitate și slow fashion Sunt alături de ei și îi susțin pentru perseverență și etică.  Zilele astea îi găsiți cel mai bine online însă au un boutique și în Sibiu, cu cea mai faină selecție de haine din lână merinos, mătase sau bumbac organic, plus consultanță Babywearing. Materialele găsite la ei sunt 100% naturale, certificate organic, după standarde fair-trade și fără implicarea copiilor în muncă.

 

 

Sunt Corina și

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.