Cel mai bun masaj de relaxare din București. Unde îl găsim?

Thaico spa

Când vine vorba de relaxare, nu-s prea pretențioasă, am tabieturi simple, care mă fac să mă simt bine imediat: o plimbare pe jos, un ceai de tei, o cafea la ibric, o carte sau joaca cu Leti. Astea-s lucrurile care mă relaxează pe mine, mă destreseaza instant, nu costă și sunt la îndemână oricui.

Însă astăzi vreau să povestim despre relaxarea supremă, despre ceea ce noi părinții sperăm și visăm să obținem, cândva, undeva, preferabil cât mai curând posibil. Ceva ce vedem mereu la linia orizontului, dar foarte rar putem atinge,  precum călătorii obosiți și însetați care traversează deșerturile și li se arată în chip de oază, lac sau oraș, un Miraj. Masajul:) – aceasta fată Morgana a oamenilor cu copii și a celor prea ocupați cu treburile zilnice. Mărturisesc că, ador masajul, dar din pacate ajung rar, dacă nu foarte rar la un masaj. În București am încercat vreo 3 locuri, de-a lungul anilor, toate faine, dar parcă niciunul ca cel despre care voi scrie mai jos.

Thaico Spa – În primul rând este situat într-o minunată clădire interbelică din centrul Bucureștiului, una dintre casele acelea cu tavan înalt și scări interioare, din lemn masiv de stejar, pe care eu le ador. Are o suprafață de 400 mp, cu 8 camere de tratament pentru diferite tipuri de terapii: saună umedă, saună uscată, duș Vichy, salină, cameră pentru tratamente ayurvedice și pentru masaj tradițional thailandez.

Mă încântă faptul că toate terapeutele de aici sunt de origine asiatică, din Thailanda, Bali și Filipine și stăpânesc tehnici tradiționale și autentice de îngrijire și relaxare. De câte ori am avut ocazia să interacționez cu ele, le-am simțit foarte discrete, muncitoare și blânde, cu o dorința reală de a te face să te simți binevenit. Sunt mereu întâmpinată la sosire cu un prosopel umed, pentru mâini, care miroase discret a lavandă și alte amestecuri de uleiuri esențiale, alături de un ceai fierbinte de ghimbir proaspăt.

Vreau să vă arăt un pic din magia acestui loc, așa că vă invit într-o mini călătorie în câteva dintre camerele mele preferate de masaj. În ele aveți de ales dintre  o multitudine de masaje și terapii spa, oferite aici.

 

1 . Camera roz prăfuit  – poartă o energie feminină emanată de culoarea roz, caldă a pereților, a canapelei catifelate și moi, precum și una de spiritualitate și echilibru prin prezența florilor de lotus.

Aici, vă sugerez câteva alternative de masaje asiatice sau clasice:

  • Masajul thailandez cu ierburi – unde săculeți cu plante medicinale (alese în funcție de nevoile fiecărui client în parte),sunt aplicați pe tot corpul, folosind tehnica presopuncturii. Ierburile determină creșterea nivelului energiei, masajul stimulează sistemul imunitar și funcționarea plămânilor, iar presopunctura îmbunătăţeşte circulația sângelui și îndepărtează tensiunea musculară.
  • Bambus Exotic – printr-o abordare naturală și plină de prospețime, se combină masajul suedez și mișcările de masaj profund, cu bețe de bambus frumos finisate, încălzite și cufundate în ulei aromatic, cu care se execută mișcări circulare, de rulare, de frământare și de lovire, pentru o relaxare deplină. Puteți alege un masaj de profunzime sau unul delicat. Este o procedură unică menită să vă elibereze tensiunea musculară și încordarea, să vă îmbunătăţească circulația sângelui și a limfei, făcându-vă să vă simțiți complet relaxați.
  • Masaj Balinez – Terapia prin masaj balinez, originară din exotica insulă Bali, este una dintre cele mai vechi tehnici de masaj tradițional din Indonezia. Aceasta este unică prin faptul că reunește mai multe practici din medicina alternativă, precum terapia prin masaj, presopunctură, reflexologie și aromaterapie; masajul balinez stimulează circulația sângelui, oxigenarea și circulația fluxului ,,qi’’ (energie) prin corp, aducând bunăstare, calm și relaxare profundă. În timpul terapiei sunt utilizate o varietate de tehnici, inclusiv rularea pielii, frământarea și stimularea punctelor de presiune, în combinație cu uleiuri esențiale calde, cu efect calmant asupra organismului.
  • Masaj Lomi – Lomi – Ritualul Lomi-Lomi este o formă străveche de masaj practicat de indigenii polinezieni din Hawaii. Uleiurile esențiale folosite – de orhidee, portocală, mandarin, nucă de cocos, nucă de Macadamia – transformă masajul Lomi-Lomi într-o călătorie senzorială în Hawaii. Unicitatea masajului Lomi – Lomi derivă din mișcările și tehnicile folosite de terapeut.  Tehnica Lomi – Lomi  presupune folosirea antebrațelor, coatelor și mâinilor, iar mișcările includ gesturi lungi și continue, fără întreruperi sau mișcări sacadate, un masaj asemănător unor valuri care învăluie tot corpul.

2. Camera cu pereți 100% din sare de Himalaya – una din favoritele mele. Aici poate fi realizat orice tip de masaj din meniul spa-ului și este preferată în special de cei care au probleme respiratorii sau diverse afecțiuni dermatologice.  Aerul are o calitate superioară datorită difuzorului care îl ionizează, purifică și ozonizează. În timpul sesiunii, se pot controla concentrația de sare din aer, nivelul umidității sau al temperaturii, în funcție de necesitățile pacientului.

Vă puteți bucura de oricare dintre masajele THAIco în Salina cu sare din Himalaya. Pereții sunt făcuţi din sare himalayană pură 100%, iar ambianța este unică. De peste 20 de ani, aerosolii din sare uscată, administrați în saline special amenajate, au fost folosiți pentru tratarea bolilor sistemului respirator precum răceala și gripa, alergii, astm, bronșită, fibroză chistică, infecții ale sinusurilor, sinuzită, rinită, guturai și emfizem.
În plus, s-a dovedit că proprietățile antibacteriale și antiinflamatorii ale aerosolilor cu clorură de sodiu vindecă în mod eficient infecțiile urechii și probleme ale pielii, precum: eczeme, dermatite psoriasis.
Aceasta este o terapie exclusivistă care combină efectul relaxant al masajului cu beneficiile sării pure din Himalaya. Într-o atmosferă specială de poveste, înconjurați de tăcere, masajul într-o salină  vă ajută să vă relaxați profund atât mintea, cât și corpul.

 

3. Camera albastră sau camera VIP – este dedicată celor care își doresc să se bucure de ritualurile spa create special pentru doi, alături de o persoană dragă.

Deci, dacă vreți să încercați un ritual al senzațiilor și al deliciilor alături de persoana dragă, veți fi rasfățaţi amândoi cu un masaj de relaxare pentru tot corpul, realizat simultan de 2 terapeuți THAICo, Spațiul este special amenajat pentru terapii în cuplu, cu decor cald și plăcut care să amplifice atmosfera de romantism și relaxare.

Aici puteți încerca:

  • Ritualul Spa pentru luna de Miere –  un amestec exotic de terapii delicate, pentru cuplurile care doresc o relaxare deplină. Ritualul începe cu saună uscată/umedă și continuă cu exfoliere corporală cu arome delicioase de trandafiri.
    Gomajul se îndepărtează cu o baie de lux cu petale de flori și lapte, însoțită de cocktail-uri romantice și fructe.
    La final, masajul hawaian lasă pielea hrănită, moale şi suplă.
  • Ritualul magic cu ciocolată – Ciocolata este cel mai eficient remediu natural care ajută la relaxare. Acest ingredient ajută la relaxarea mușchilor tensionați sau dureroși și stimulează eliberarea ,,hormonilor fericirii”. Exfolierea corporală delicată cu ciocolată curăță pielea în profunzime, îndepărtează celulele moarte, tonifică și hrănește pielea și îmbunătățește absorbția altor produse. Masca corporală cu spumă de ciocolată hrănește, catifelează și calmează pielea. Ritualul are un efect relaxant asupra organismului, reduce stresul, creşte nivelul de energie și vă induce starea de bine. Împachetarea corporală este urmată de o baie cu lapte prețios. Tratamentul continuă cu 80 de minute de masaj la alegere și are efect de remodelare, reduce celulita (aspectul de coajă de portocală), hidratează, netezește și revitalizează pielea.

4. Camera Ayurveda – uleiurile esențiale prețioase utilizate pentru terapia Shirodhara răspândesc o aromă fină care te poartă imediat într-o stare de serenitate și calm. După masajul ayurvedic, te poți relaxa într-o baie de lapte, doamne cum sună:), care te va pregăti să revii proaspat si revigorat, la rutina zilnică.

Thaico spa

 

Aaa… și să nu uit de selecția impresionantă de scruburi organice: susan negru, vanilie și cafea, lămâie verde cu zahăr, ghimbir sau boreh balinez. Toate realizate să confere cea mai catifelată  și frumos mirositoare piele.

Ei, și dacă, încă nu v-ați hotărât , nu mai rămâne decât să mergeți și să vă convingeți singuri  de armonia și răsfățul acestui loc minunat. Mergeți și bucurați-vă din când în când de un masaj. Beneficiile unui masaj terapeutic sunt extinse și devin și mai atractive într-un oraș precum Bucureștiul, care devine din ce în ce mai stresant, agresiv și epuizant.

Terapia prin masaj poate fi o metodă excelentă pentru a calma presiunile zilnice pe care munca, traficul și aglomerația din București le plasează pe minte și corp. Tratarea stresului prin masaj ajută la ameliorarea durerii cauzată de tensiune musculară, în timp ce atingerea liniștitoare aduce senzația de bine și de calm.

Masajul terapeutic este o abordare naturală pentru o sănătate mai bună și o metodă eficace de îmbunătățire a calității vieții. Printre numeroasele beneficii se numără și ameliorarea stresului, crearea echilibrului și armoniei interioare, reducerea anxietății, îmbunătățirea calității somnului, scăderea frecvenței migrenelor.

THAIco SPA Victoriei este primul centru THAIco, inaugurat în 2016 și desemnat în 2018 Cel mai Modern Spa al Anului, de către prestigioasa publicație Luxury Travel Guide.

 

Thaico spa

 

Sunt Corina și

 

Citește și

https://recomandcudrag.ro/2018/11/epilat-definitiv-de-ce/

https://recomandcudrag.ro/2019/02/cel-mai-bun-specialist-in-pensat-din-bucuresti/

 

 

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.