Ce pantofi ( de toamnă) cumpăr pentru început de an școlar – Back to school.

Ghete Quechua - Decathlon

Încă din primii ani de viață, mai multe aspecte din dezvoltarea copiilor depind, într-o oarecare măsură, și de conectarea cu natura. Energia noastră și a copiilor este mereu la cote maxime atunci când nu ne lipsește aerul curat și lumina naturală – elemente care ne țin veseli și sănătoși. De aceea am căutat o grădiniță care să bifeze această dorință a noastră. Am avut noroc, am găsit o grădiniță în care copiii erau zilnic scoși afară în curte, unde aveau un colț cu iarbă, copaci, un nisipar, dar și o curte mare unde puteau alerga în voie. Săptămânal mergeau și în parcul din apropiere. Zilnic, indiferent de vreme (cu excepția cazurilor de vreme extremă) copiii ieșeau afară la joacă, cu frunze, crengi, pământ, nisip sau pietricele. Alergau în ploaie, săreau în băltoace și exploarau împrejurimile, liberi și plini de curiozitate.

Erau lăsați să facă toate astea cu o singură condiție: să fie echipați corespunzător. Asta însemna că, copila venea îmbrăcată la școală așa cum își dorea, respectiv rochie diafană cu fluturi și fundiță, dar în vestiar o aștepta mereu: salopetă impermeabilă de ploaie, cizme de cauciuc, pantaloni și o pereche de ghete scurte, ușoare, bune de alergat, rezistente la murdărie și suficient de călduroase să reziste până la prima zăpadă, pe care le-am găsit la Decathlon.

Știam deci că vor fi pentru joacă și nu voiam să investim o avere în ei, așa că am ales ghetuțele acestea Quechua, care îndeplineau toate condițiile de mai sus. În plus sunt și cu roz, că nah, trebuie să fie și pe placul copilului, cu puțină căptușeală caldă (sintetică) și cu talpă aderentă( chiar și pe zăpadă) din cauciuc. Pentru că au fost exact ceea ce căutam și pentru că s-au păstrat foarte bine (fiecare pereche aprox. 2 ani) după ce au fost “abuzate” prin noroi, praf, pământ și chiar zăpadă, am mai cumpărat o pereche și data următoare. Și apoi încă una, anul următor. Așa am ajuns la colecția de mai jos:), la care se va adăuga încă una luna aceasta. Am comandat online, e mai simplu și mai recomandat în situația actuală (covid) așa că le așteptăm să se alăture primelor două:)

 

Ghete Quechua - Decathlon

 

Prima pereche am luat-o în primul an de grădiniță, atunci când copilul avea mai puțin de 4 ani, și având în vedere că trebuia să se încalțe singură la grădiniță am urmărit să se poată încălța ușor, așa că închiderea cu arici a fost un bonus. Încă mi se pare cea mai bună modalitate de a închide încălțări de copii, chiar și acum când copilul e deja la școală:)

Încălțările nu au fost doar pentru grădiniță/școală ci ne-au însoțit și în muuultele noastre drumeții pe munte, la țară, în păduri și prin râuri. Sunt impermeabile, stabile, aderente și ușoare, se potrivesc și la pantaloni/colanți și la rochie, și la fustă, în funcție de preferințe:)  Raport calitate-preț, excelent. E redundant să spun din nou, dar ne plac și le 

Ghete Quechua - Decathlon

Ghete Quechua - Decathlon

Ghete Quechua - Decathlon

Pentru acestea, dar și pentru alte modele, în funcție de preferința fiecăruia Decathlon a început campania Înapoi la școală, înapoi la sport. Cu diverse modele de încălțări mers sportiv, încălțăminte drumeție, încălțăminte alergare copii, treninguri și îmbrăcăminte sport, plus diverse rucsacuri.

Nici pentru cizmele de cauciuc nu am căutat mai departe de Decathlon. Tot la ei am găsit și cizmele acestea mov Inverness Solognac, de cauciuc, lejere, ușor de spălat și desigur la un preț imbatabil. Concepute pentru ieșirile în natură, pe vreme rece și ploioasă, sunt niște cizme impermeabile, foarte ușoare, fără căptușeală și care se spală cu ușurință (în interior și în exterior) cu apă și o soluție cu săpun. Se usucă rapid.

Cizme mov - Decathlon

Deasemenea foarte important pentru noi este ușurința încălțării/descălțarii. Datorită exteriorului semi-înalt, a elementului de la călcâi pentru o descălțare ușoară, acest model îi permite copilului să se încalțe și descalțe în numai câteva secunde. În plus, talpa cu crampoane antiderapante reduce riscul de alunecare pe solul umed și noroios.

Se potrivesc și la pantaloni/salopetă ploaie, dar și la rochie, și la fustă, în funcție de preferințe, vezi mai jos:)

*Nu există niciun material în interiorul cizmei. Un branț special este disponibil de vânzare pentru acest model. Odată încălțat, copilul poate merge prin bălți sau prin ploaie fără a se uda. Pentru mai mult confort, noi i-am pus șosete groase și înalte.

Cizme mov - Decathlon Cizme mov - Decathlon

 

Câţi dintre copiii noştri mai au şansa de a se bucura pe deplin de joaca în natură? Să alerge, să se căţere, să înoate într-o piscină de frunze, să se murdărească de noroi în voie? Între grădiniţă şi şcoală, activităţi extraşcolare, casă şi mall nu prea mai au unde, nu prea mai au cum. Aglomerări urbane cu spaţii verzi reduse la minimum, tablete şi telefoane, televizorul – toate îi îndepărtează pe copiii noştri de conexiunea cu natura şi de o dezvoltare sănătoasă.

Cu puţină imaginaţie, bună dispoziţie şi echipamentul potrivit, puteți transforma o zi mohorâtă într-una amuzantă, plină de aventură. Nu le luați copiilor dreptul la joacă liberă, fără nimic stabilit în prealabil. Lăsați copiii să nu facă nimic. Câteodată. Dacă așa vor.

“Copiii găsesc totul în nimic, oamenii găsesc nimic în tot.”

An nou școlar cu bucurie să avem. Și multă joacă.

 

* Disclosure: acest articol conține linkuri afiliate. Aceasta înseamnă că fără nici un cost adițional pentru voi, eu pot câștiga un mic comision dacă voi le accesați și faceți o comandă, mulţumesc.

Sunt Corina și

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.