În fiecare lună o faptă bună – XIV

Medici si cafea

Sunt un om echilibrat, așa m-aș descrie, așa mă simt. Nu prea am obiceiuri proaste sau nesănătoase cum ar fi dependența de tutun sau alcool, nu am băut și nu am fumat niciodată. Am însă o plăcere, unii spun că ar fi vinovată, eu nu mă simt deloc așa când o consum:) E o plăcere asumată mai degrabă:cafeaua:) Nu beau orice cafea, îmi place cafeaua bună. Acasă la mine eu sunt cea care prepară cafeaua, e bucuria mea și a soțului meu care o savurează în fiecare dimineață.

Sunt o mare iubitoare de cafea, știu toate jointurile  din oraș unde se servește cafea de specialitate și te poți relaxa lângă o ceașcă de espresso sau flat white. Unul dintre aceste locuri este Beans and Dots, chiar în clădirea Universul,  pe Brezoianu. E o cafenea cu o energie mișto, cu oameni drăguți, relaxați, e locul în care mergeam des când nu stăteam în casă. Mi-am băut cafeaua la ei în multe zile, cu Cișmigiul în față, răsfoind revistele lor de design și artă sau sporovăind cu prietenii în jurul mesei.

Astăzi pentru că #stamîncasă nu mai pot ajunge la ei, din păcate. Dar, nu am niciun stres, îmi râșnesc singură cafeaua în bucătăria mea și fac cea mai bună cafea la ibric, din cate ați băut până acum. Așa spune soțu’:)

 

În timp ce eu îmi savurez în liniște cafeaua, cu ochii în florile albe, gingașe de corcoduș de peste drum, sunt niște sute sau poate mii de oameni care nu mai au timp nici să respire. Medicii și asistentele, tot personalul medical din spitale care lucrează în weekend, lucrează non-stop, nu mai contează tură, nu mai contează gardă. Oamenii aceștia sunt aici pentru noi, ei sunt în linia întâi, poate că nu vă gândiți prea des la asta, dar vă rog să o faceți. Pentru mine sunt eroii acestor zile. Știu că se vorbește non-stop în social media, presa scrisă și audiovizuală despre lipsurile cronice din spitale: măști, combinezoane, ochelari de protecție, viziere- toate sunt marfă rară. O și mai gravă problemă este legată de lipsa testelor în cazul pacienților suspectați că ar fi infectați, dar și pentru cadrele medicale care au intrat în contact cu aceștia. Spitalele pică precum piesele de domino, lovite de infecții- Gerota, spitalul din Hunedoara, spitalul Filiași, spitalul din Arad, Spitalul Universitar București, Spitalul Floreasca București, Spitalul Județean din Suceava- devenită bombă epidemiologică.

Cred însă, că în tot tumultul asta am uitat că aceste cadre medicale sunt și ei oameni, au nevoie de odihnă, mâncare, un duș, mulți dintre ei nu mai ajung acasă, muncesc non-stop. În toată negura asta, care ne-a acoperit ochii și ne-a încețoșat mințile, am uitat că EI au nevoie de un respiro, de o vorbă bună, de o glumă să le mai descrețească frunțile, de un gest de umanitate, de ceva ajutor din partea noastră. Și nu neapărat financiar ci mai degrabă plin de omenie.

 

Pentru ei 🙏

 

Gallery of Heroes: Doctors and Nurses After Gruelling Shifts Battling Covid-19

Medici si covid19 Medici si covid19

Mi-e ciudă, mă simt legată de mâini, stau în casă și doar privesc, mi se pare că irosesc timp când alții nu îl au. De multe ori nici nu știu ce aș putea face că să ajut. Azi dimineață când îmi beam cafeaua, mi-a ajuns în feed vestea că cei de la Beans and Dots au lansat inițiativa #cafeapentruspitale și tare mi-a plăcut că cineva s-a gândit la asta, pentru că am simțit că în sfârșit pot face și eu ceva, pot să AJUT. Pentru cei care beau cafea sunt sigură că înțeleg și sunt de acord cu mine, că nu-s vorbe mari când spun că cafeaua e de neprețuit. Fix așa e. Cu atât mai mult, în aceste momente și zile, faptul că cineva se gândește la tine și vrea să îți facă o mică bucurie, ei tocmai asta devine de neprețuit.

Astăzi, îi susțin cu bucurie pe cei de la Beans and Dots în inițiativa lor de a face și livra #cafeapentruspitale.

Cum funcționează:

Beans&Dots își concentrează eforturile către 3 centre medicale.

  1. Spitalul de boli infecțioase Matei Balș.
    personal medical / 24h – 271 oameni
    cafele necesare – 542 cafele/ zi
  2. Insitutul Național pentru Ocrotirea a Mamei și Copilului secție CPU, Terapie Intensivă, Departament Pediatrie.
    personal medical / 24h – 70 oameni
    cafele necesare – 140 cafele / zi
  3. Serviciul de Ambulanță București (sediul central, din str. Mihai Eminescu)
    personal medical / 24h – 250 oameni
    cafele necesare – 500 cafele / zi

Pentru aceste 3 spitale ei lansează un voucher special prin care poți cumpăra și dona #CafeaPentruSpitale la prețul de 4 lei / cafea.
Voucher-ul este pentru 5 cafele la prețul de 20 RON / voucher. Cu cât mai multe vouchere cumpărate cu atât mai multe cafele donate.

  • Fiecare 50 de cafele cumpărate inseamna 1kg de cafea Speciality Coffee The Barn pe care ei îl trimit catre spitale. Dintr-un kilogram de cafea vor putea obține 60-70 de cafele.
  • Toata cantitatea de cafea donată celor 3 spitale va fi împarțita în mod egal intre ele.
  • Livrarile se vor face o dată sau de doua ori pe săptamână în funcție de cantitatea strânsă.
  • În fiecare săptamână vor posta pe pagina lor de Facebook numarul de cafele donate și copii ale proceselor verbale de predare / primire împreuna cu cantitațile de cafea livrate spitalelor.

https://cadou.ialoc.ro/c/cafea-pentru-spitale-beans

O nouă inițitivă a Beans&Dots și ialoc.ro susținută de THE BARNCoffee Roasters, cei care prăjesc cafeaua și Rename Advertising, oamenii curajoși și voluntari care vor face livrarea cafelei către spitale.

 

“Devenim asemenea celor cu care ne bem cafeaua” – eu azi îmi beau cafeaua cu gândul alături de eroii acestor zile. Vă mulțumesc pe această cale și mă înclin, sper să aveți putere și curaj să le duceți pe toate🙏

 

Tu cu cine bei cafeaua azi? Hai și tu alături de noi.

Puterea lui împreună, a lui puțin de la mine și puțin de la tine, este cea care ne face să vibrăm la unison, cât mai sus.

Be kind to one another

#MieÎmiPasă #IDoMyPart #Solidaritate

 

Sunt Corina și

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.