5 cărți pentru copii -numa’ bune de citit în vacanța de iarnă

Carti si zapada

După toate drumurile făcute pe la rude și prieteni, după mesele pline cu de toate, după bătăile cu bulgări de zăpadă și săniuțe trase de hățuri, după colinde și mâini înghețate, aproape întotdeauna la sfârșitul zilei, ne cuibărim unii într-alții pe canapea, sub păturici moi și pufoase, sorbim din ceaiuri fierbinți de verbină și așteptăm cu nerăbdare s-auzim povești.

 

Eu sunt Vocea:) la noi acasă. Adică maestrul la citit și narat povești. Așa mă știu de când sunt mică și așa am rămas până în ziua de azi. Îmi place să citesc povești copiilor, o fac cu plăcere și entuziasm.

 

Vă las aici câteva cărți numa’ bune de citit acum în vacanța de iarnă, în preajma sărbătorilor, în jurul bradului, înconjurați de cele mai gingașe ființe, cu cele mai delicate și fine simțuri …….copiii noștri.

 

  1. Mortimer și magia Crăciunului

Șoricelul Mortimer locuiește sub scară, într-o gaură strâmtă și întunecoasă de unde iese în fiecare zi să-și caute de mâncare.

Într-o zi descoperă o căsuță numai bună pentru el, dar… în care nu e lăsat să trăiască în pace. Își va găsi oare Mortimer un loc al său măcar în Ajunul Crăciunului?

“În strădania lui de a-și găsi un locșor confortabil, Mortimer este adorabil. Iar povestea lui reflectă adevărata semnificație a Crăciunului, dincolo de daruri și de prezența Moșului.” 

Mortimer si magia Craciunului

Mortimer si magia Craciunului

 

  1. O dorință de Crăciun – Aceasta este povestea micuţei Anja, o fetiţă curajoasă şi bună la suflet, care porneşte într-o aventură uluitoare pentru a-şi împlini visul de a deveni ajutorul lui Moş Crăciun. Cine îi va da o mână de ajutor? Toate fiinţele pe care le va întâlni, de la strălucitoarea pasăre cardinal, la calul cel puternic şi blândul urs polar. Soţ şi soţie, Per Breiehagen şi Lori Evert au creat o poveste nordică tipică, ilustrată cu fotografii încântătoare (în care apare fiica lor Anja). Această carte îi va face pe cititorii de toate vârstele să creadă că dorinţele se împlinesc!

 

Este o poveste de Crăciun captivantă și plină de magie. M-au fascinat fotografiile MI-NU-NA-TE dar și mesajul cărții: Fii curajos! Fii bun! Crede!

O dorinta de Craciun

 

O dorinta de Craciun

 

  1. O iarnă de povești – este o carte pentru copii cu personajele dintre cele mai deosebite: fulgi de nea care visează să se topească în palma unui copil, îngeri salvați din zăpadă de fetițe, copii plecați în căutarea lui Moș Nicolae, elfi care ne dăruiesc Crăciunul. Aceste povestiri, care vor provoca, fără îndoială, imaginația celor mici, sunt tot atâtea îndemnuri adresate lor, prin vocile calde, pline de afecțiune ale autorilor, Cristina și Alex, la o atitudine deschisă și prietenoasă față de ceilalți, la bunătate și generozitate.
Deși este o carte pentru cei mici, O iarnă de povești are una dintre virtuțile specifice cărților mari, pentru că este capabilă să facă din cititorii ei oameni mai buni.

O iarna de povesti

O iarna de povesti

 

 

  1. Cartea bunătății – scrisă de buna și draga mea Cristina Andone. Cartea asta am citit-o cu lacrimi în ochi, e minunată, bună, caldă, duioasă. Ne aduce aminte, prin mesajele sale, că ne este mai bine dacă avem încredere unii în alții. Că încrederea, bunăvoința, buna creștere fac toată diferența.

 

Mi-au plăcut mult mesajele scrise de mână, precum și micile povestioare care sunt încheiate cu “cuvinte de bine”, din care copiii au mereu ceva de învățat.

Cartea bunatatii

Cartea bunatatii

 

  1. Măgărușul Mariei și fuga în Egipt – cartea asta, una dintre cele mai gingașe cărți pentru copii, ” scrisă de Gunhild Sehline folosită deseori, de către educatori în pedagogia Waldorf. Am aflat despre ea de la fetița mea care mi-a spus că și-ar dori-o cadou de ziua ei:) Așa am înțeles cât de mult îi place așa că i-am făcut-o cadou de Crăciun.

Este o poveste pentru spirit, o poveste LIBERĂ, nu este despre religie, nu ridică ziduri între oameni. Povestea nașterii Domnului Iisus, spusă vesel și captivant de un măgăruș prăfuit, căruia nu-i plăcea să muncească și care nu era dorit de nimeni, dar care într-o bună zi s-a întâlnit cu Maria și viața sa (și a noastră) s-a schimbat pentru totdeauna.

Magarusul mariei si fuga in Egipt

Magarusul mariei si fuga in Egipt

 

Cumpărați cărți, este un dar minunat de Craciun (și nu numai) pentru cine iubește să fie înghesuit de copii și să le citească la culcare!

 

Sunt Corina și

 

Citește și

https://recomandcudrag.ro/2018/02/avem-nevoie-de-povesti-pentru-creste-oameni-mari/

https://recomandcudrag.ro/2017/02/cand-ati-mai-salvat-o-poveste/

https://recomandcudrag.ro/2019/08/povesti-pictate/

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.