Aventurieri în Zurlandia

Zurlandia

Am început primul weekend din vacanța mare, cu bucurie și entuziasm, în tărâmul copilăriei, acolo unde de 3 ani, ne întâlnim cu toții, părinți și copii la cel mai mare festival de familie. Dragii mei, după cum probabil v-ați dat seama, vă prezint: Zuurlaaandia.

Domeniul Știrbei cu parcul întins pe câteva hectare și deschidere la lacul Buftea este locația ideală pentru un asemenea eveniment. Ne-am adăpostit la umbra copacilor  seculari atunci când soarele ardea mai tare și ne-am cufundat picioarele desculțe în iarba mătăsoasă atunci când  ne-am pierdut în plimbări pe alei. Câteva familii au tras și un pui de somn cu cei mici, pe păturile așezate la umbra copacilor. A fost foarte curat, asta și pentru că ni s-au pus la dispoziție mulți saci menajeri pentru depozitarea gunoiului, iar lumea a depozitat gunoiul în mod civilizat.

Printre acadele uriașe, corturi de indieni, pălărierul nebun și ceșcuțele de ceai din Țara Minunilor, ne-am întâlnit și cu toate personajele noastre preferate: fetița Zurli, Vrăjimăturica, Clopoțel și Truli.

La fel ca anul trecut, caruselul muzical a fost pentru noi atracție principală, pusă pe repeat:)

Ați zice că o fetiță nu e interesată de motostivuitoare și tractoare “adevărate”, așa-i? Ei bine, nu chiar:)

Timpul s-a scurs pe nemsimțite, între zori și asfințit, timp în care, ne-am bătut cu perne, cu indianul șef de trib,  am încercat saltelele de lupte libere, am muls o văcuță, am urmărit teatru de masă, magie, am ascultat povești, am alergat, am cântat, am pictat și…… copilul tot nu a obosit.

Am încheiat ziua cu dans și țopăială la spectacolul de la scena mare cu Gașca Zurli. Deși am fost la, posibil 10 întâlniri și spectacole cu Gașca Zurli, reacția de bucurie pură și entuziasm autentic încă rămâne. Priviți:)

A fost o zi minunată, pe un tărâm de basm, colorat și vesel, de unde am plecat înțelegând că prietenia, joaca și bucuria e tot ce contează și e ceea ce ne-a adus împreună, la Zurlandia.

M-am bucurat să o revăd pe Mirela Retegan, cea care a dat naștere magiei din Zurlandia. Am întâlnit-o de câteva ori dând ture parcului, pe trotineta ei roșie, mereu cu zâmbetul pe buze, mereu înconjurată de copii și oameni mari deopotrivă, neobosită, veselă, pozitivă.

La fel cum sunt toți oamenii din echipa ei, colegi și colaboratori, și cărora le mulțumesc pentru răbdarea pe care au avut-o, în aceste zile toride, cu copiii noștri, pentru eforturile lor de a face totul pentru ca noi să ne simțim bine. Apreciez toate zâmbetele , ghidușiile, glumele și strângerile de mână pe care ni le-ați oferit.

Mulțumim. Așteptăm cu nerăbdare să vă întâlnim din nou, anul viitor.

Sunt Corina și

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.