Pașaport nou – ușor, rapid, fără stat la cozi.

Pasaport

Am schimbat 3 pașapoarte în 6 ani. Pentru copii pașapoartele au o valabilitate de doar 3 ani așa se face că suntem acum la a treia bucată. Mă bucur să vă anunț că lucrurile merg de la an la an mai bine, mai rapid și mai eficient.

Passe par tout cu passé port este articolul meu scris exact acum 3 ani. Și dacă atunci întreg procesul mi se părea deja mai lesne de finalizat decât anterior, acum e atât de rapid și ușor încât mă întreb ce o să se mai întâmple peste 3 ani? O să ne putem tipări pașaport acasă? Unde ne va duce tehnologia?

Și apropos de tehnologie, uite acum e un moment bun să o folosiți pentru a economisi timp. Pentru mine timpul este cea mai importantă resursă de care dispun, așa că mă strădui să-l gestionez cu responsabilitate. Astfel că, în acest caz, mi-am valorificat timpul astfel:

  1. Am plătit online – foarte simplu și ușor, din confortul casei, în sistem internet banking, prin virament către contul pe care l-am găsit în următoarea anexă.( vezi anexă – lista conturi).

Desigur că poți plăti și la orice bancă prin transfer bancar, prin mandat poștal la orice oficiu poștal sau la casieriile unităților CEC Bank. Deasemenea există și posibilitatea de a plăti chiar la Biroul Pașapoarte, la ghișeul de Trezorerie , dar unde, sincer, am văzut mereu cozi imense. De cele mai multe ori la coadă sunt părinți cu copii în brațe sau de mâna și nu înțeleg de ce nu profităm cu toții de tehnologie în aceste situații. Nu vă pierdeți timpul, răbdarea și nervii, există opțiuni simple, la îndemână, doar să le punem în aplicare.

Costul unui pașaport pentru copii sub 12 ani (cazul nostru) este de 234 lei.

2.  Am făcut programare online – pe site-ul epasapoarte.ro . Foarte practică această opțiune, mai ales dacă mergeți la pașapoarte însoțiți de copii. Nu are sens să stăm la cozi, când există această posibilitate, copiii își pierd ușor răbdarea și noi buna dispoziție.

După efectuarea acestor doi pași, făcuți în casă, la calculator, am plecat spre sediul serviciului de pașapoarte, cu următoarele documente:

  •  Certificatul de naștere al copilului, în original
  •  Cărțile de identitate ale ambilor părinți ( ambii trebuie să fie prezenți), în original
  •  Dovada achitării contravalorii pașaportului.
  •  Pașaportul anterior – dacă există

Noi am am ales sediul Serviciului de Pașapoarte cel mai apropiat de locuința noastră, deschis în incinta Plaza România, pe bulevardul Timișoara (link biroul Pașapoarte).

Cu programarea făcută în prealabil, totul a durat câteva minute, foarte civilizat, nu exagerez. Nu am stat la cozi, nu am luat bon de ordine, doar am sosit la ora prestabilită în programare. Incredibil, dar cât se poate de adevărat. In and out in a minute.

Am ridicat pașaportul după două săptămâni . Aici nu poți face programare online, așa că am stat la coadă. Foarte important! -ridicarea pașaportului pentru copii  se face doar cu prezentarea certificatului de naștere al copilului.

Și mai trebuie știut că pașapoartele simple electronice se pot livra prin curier la adresa de domiciliu. Costul acestei operațiuni este de 8 lei (fără TVA), și se achita în momentul primirii pașaportului. 

Sper să vă fie cu folos.

Sunt Corina și

Comments

  1. Ana 21/06/2019 Răspunde

    Cu drag am citit si mi-a folosit :) Multumesc mult.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.