Cam cât costă petrecerea aniversară a copilului?

IMG-20190326-WA0011_result_result

Îmi plac petrecerile aniversare, îmi place să îmi sărbătoresc ziua de naștere precum și zilele celor dragi. Nu trebuie să fie neapărat cu surle și trâmbițe,  animatori și artificii, cadouri scumpe și locații excentrice. Dar îmi place ca sărbătoritul să simtă că e ziua lui și ziua aia nu trece oricum, ci celebrată cu bucurie și entuziasm, cu dragoste și apreciere.

Până pe la vreo 4 ani am sărbătorit copilul acasă, cu încă vreo 2 copii plus părinții lor. A fost frumos, am gătit noi, ne-am bucurat în tihnă, copiii s-au jucat, mie mi-a plăcut. Însă după vârstă de 4 ani, fetița mea mi-a spus că ar vrea să își serbeze și ea ziua de naștere  precum M, prietena ei. Adică la un loc de joacă din acela cu biluțe colorate, tobogane, tunele, saltele gonflabile, mulți copii și animatori. Da, așa era, am fost la ziua prietenei ei într-un loc colorat și drăguț, iar copiii s-au distrat nevoie mare, dar mi s-au părut foarte agitați și stresați la sfârșit. M-am gândit că poate tot ce se petrece acolo e prea mult de dus pentru ei.

În fine, anul acesta am hotărât că vom încerca și noi o astfel de petrecere, deși nu sunt neapărat fanul locurilor de joacă pentru copii, la interior.

Am hotărât că vom invita ceva mai mulți copii decât în anii precedenți și am pornit la “vânătoare” de locații. Am găsit un loc de joacă despre care, citisem numai chestii pozitive și  văzusem doar poze frumoase așa că am cerut detalii despre preț, meniuri etc. Răspunsul mi-a căzut ca un bolovan în stomac: 1 500 lei pentru 3 ore, fără mâncare sau băutură, doar locația. Nu știu ce credeți voi despre asta, dar mie mi s-a părut ENORM. Deci, timpul era contorizat, nu puteam sta decât 3 ore, pentru care trebuia să plătim 1500 lei, fără a mai pune la socoteală mâncarea, băuturile, tortul.

Nefiind obișnuită să cheltui o mică avere pe o zi de naștere, m-am răzgândit și am pus la cale alt plan. I-am explicat și micuței sărbătorite de ce nu vom putea merge la acel loc de joacă, i-am povestit despre noul plan, a înțeles și s-a bucurat chiar.

Am zis așa: sunt puțin mai mulți copii (plus părinți), decât în anii precedenți, deci nu îi putem găzdui în casă, prea puțin loc, prea multă înghesuială. Unde am putea merge fără limită de timp, undeva unde copiii se pot juca, alerga, liberi, fără restricții? Păi, în parc mi s-a părut cea mai bună opțiune la momentul respectiv. Și ce le place copiilor să mănânce cel mai mult pe lumea asta? Pizza, bineînțeles.:) 

Zis și făcut. Bine, am avut și noroc de vreme superbă, ceva neobișnuit pentru sfârșitul lunii martie. Adică, în anii trecuți, de cele mai multe ori a plouat sau a nins în aceeași perioadă. Acum a fost o zi cu soare cald și voie bună. Am mers în parcul din Băneasa, din spatele restaurantului Casa Albă, pentru că nu mi se pare așa aglomerat. În plus e aproape în pădure, la aer curat, în natură, cu copaci și iarbă verde. Sunt acolo și câteva mese cu băncuțe, unde am putut servi punch-ul de fructe făcut de mine acasă și bineînțeles tortul.

Copiii s-au super distrat în parc , nu au avut limită de timp, au alergat, s-au cățărat, până când li s-a făcut foame. Ce poate fi mai apetisant , după câteva ore bune de joacă, decât o pizza?

Am ales Premiata, din câteva motive: este tot în Băneasa, aproape de parc, acomodează foarte bine familiile cu copii și nu în ultimul rând, ne place pizza de la ei:) Am mers cu toții aici și am stat cât am vrut, nu ne-a dat nimeni afară, pe motiv că ne-a expirat timpul, fiecare a comandat ce a vrut, ce i-a plăcut, copiii au continuat joaca și aici, păi ce credeați:), apoi au mâncat hulpavi toată pizza și iar s-au mai jucat puțin.

Toată distracția ne-a costat aproape 1000 lei, adică ieșirea la pizza + tortul. E bine, mai bine decât 1500 de lei pentru 3 ore, fără nimic altceva. Mi-a plăcut mult că nu am fost presați de timp, copiii și-au consumat energia afară în aer liber, la joacă. Având în vedere că este prima petrecere mai mare, cu mai mulți copii, sunt mulțumită. Desigur poți ieși mult mai ieftin dacă o faci acasă, noi așa am făcut vreme de 5 ani, dar trebuie să iei în considerare spațiul și timpul. Trebuie să ai loc să găzduiești pe toată lumea și  timp să aloci gătitului, vaselor murdare, cumpărăturilor etc.

Oricum ar fi și oriunde alegeți să sărbătoriți să o faceți cu bucurie și prezență, asta e tot ce contează.

Sunt Corina și

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.