Prima primăvară din restul celor mai frumoase

Moeciu de Sus - Octombrie 2018

În anotimpul renașterii, la sfârșitul unui ciclu și la începutul vieții, te-ai născut tu. Ai venit odată cu primăvara, cu mugurii și căldura blândă a soarelui. Ai venit cu verdele frunzelor și cu mirosul magnoliilor, te-ai deschis precum un boboc sub lumina caldă.  Ai venit odată cu primăvara și ești un pic ca ea, proaspătă și ușoară, parfumată și luminoasă.

Te-ai transformat dintr-un bobocel în cea mai delicată și frumoasă floare. Sunt martorul acestei transformări și Doamne, ce norocoasă mă simt. Sunt privilegiată că ai fost trimisă pe pământ prin mine și am fost aleși să-ți fim părinți. Ne bucuri mereu doar prin simpla prezență, prin spiritul tău liber și zâmbetul larg.

Misiunea de părinți nu numai că mi se pare una împlinitoare și înălțătoare, dar și ușoară. Vreau să știi asta, pentru că aud prea des că e greu să crești copii. Eu nu te-am crescut pe tine, tu ai crescut singură, nu te-am adus pe lume, ci ai venit atunci când a fost timpul, nu te-am învățat să mergi, nici să vorbești, nici să stai pe oliță.

Astea sunt doar iluzii de om mare, tu ai făcut toate aceste lucruri atunci când ai fost pregătită, așa cum au fost rânduite, toate la timpul lor. Eu am fost doar un sprijin, un ghid și un martor. Și trăiesc în deplină recunoștință pentru asta.

Mă mir uneori cât de mare ești, cât de înțeleaptă și isteață te-ai făcut. În fiecare dimineață , înainte să te trezesc, mă opresc puțin și mă uit la tine în timp ce dormi. Te privesc și de admir din cap până în picioare. Cu toată dragostea. Mă uit  la tine ca și când te văd pentru prima oară, ca și când abia te-am descoperit. Și așa și este, pentru că tu mai crești câte puțin în fiecare zi , iar eu mă minunez să te văd mereu puțin altfel.

Cu pletele în vânt, ochii migdalați și pielea veșnic bronzată, prietenă cu fluturii și melcii, îmi pari a fi o Pocahontas a zilelor noastre. Tot mai des desculță, aproape de iarbă și pământ sau cățărată sus în pomi, aproape de cer, cu steluțe în ochi și raze de soare printre gene, tu ești fiica mea, dar și copilul Universului. Ai un suflet sălbatic și curajos, să nu te schimbi micuța mea.

Sunt fericită să îmi petrec timpul meu aici, pe pământ, alături de tine. Pentru cei mai frumoși 6 ani cu tine, dar și pentru toți ce vor mai veni: “La mulți ani!”

Primăvara mea începe cu tine.

Mai citește și

https://recomandcudrag.ro/2018/03/cu-5-ani-urma/

Comments

  1. Andra 22/03/2019 Răspunde

    Restul primaverilor celor mai frumoase sa ii fie învăluit în culoare, căldură, ocrotire și lumina și sa fie însoțit, mereu, de gândul senin și de iubirea pe care tu/voi i le dăruiți zi de zi! Cata bucurie ii va cuprinde inima când va reciti, peste ani, aceste cuvinte pe care orice copil din lumea asta merita sa le audă de la cele prin care au venit pe lume, cum ai scris tu, atât de frumos... Și va zâmbi.. Si va ști ca nu aveți cum sa fiți altfel decât împreuna, mereu... La multi ani!, fetita cu stelute în ochi și raze de soare printre gene!

    • Andra, ce frumos ai scris, mi-au dat lacrimile, multumesc. Am sa-i citesc si Letitei mesajul tau. Te imbratisez cu drag.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.