Ce trebuie să știi înainte de epilarea cu laser

5c47d4078bdc02e837

Dacă deja te-ai hotărât să spui stop epilării lunare și ai optat pentru epilarea definitivă, iată ce trebuie să știi înainte să te apuci de treabă.  Dacă încă te întrebi de ce ai opta pentru epilarea definitivă, am scris AICI câteva gânduri.

Epilarea de lungă durata cu laser este o procedură cosmetică care necesită un tratament de 6-8 ședințe pe zonele corpului. Este posibil ca tratamentul să nu se încheie după efectuarea pachetului inițial de ședințe, ci să necesite o întreținere a rezultatelor, depinde foarte mult de tipul de păr/piele a fiecăruia sau de cauza internă care favorizează uneori apariția unor fire de păr nedorite, pe față, gât sau bărbie.

Rezultatele epilării cu laser diferă de la o persoană la alta și sunt direct influențate de activitatea hormonala a organismului, dar și de alte probleme de sănătate care influențează pilozitatea.

Iată câteva din etapele premergătoare acestui proces:

  • Cu o lună înainte de ședința laser, precum și pe parcursul ședințelor de epilare, este strict interzisă smulgerea firelor de păr. Epilarea se va face doar cu lama de ras sau alte aparate care să tundă părul la nivelul pielii (trimmer). Smulgerea firelor de păr favorizează refacerea rădăcinilor și diminuarea considerabilă a rezultatelor.
  • Pielea trebuie să fie în perfectă stare: hidratata, fără leziuni (inclusiv vânătăi profunde), descuamări sau arsuri solare. Este interzisă efectuarea de peeling-uri (exfolieri ale pielii)
  • Cu o seară înainte de ședință, firele de păr trebuie epilate cu lama. Eu nu am făcut acest lucru, am mers ca la o epilare obișnuită, adică cu părul pe mine:) și din păcate nu am putut urma procedura.
  • În ziua aplicării tratamentului laser este interzis: să aplicăm creme, uleiuri sau produse parfumate, să facem băi fierbinți, saună sau să aplicăm alte tratamente (împachetări, masaje, radiofrecvență).
  • Vei primi la consultație o lista de medicamente fotosensiblizante, dacă ați folosit vreuna din substanțele menționate sau anumite tratamente cu creme și/sau alte preparate, anunțați specialistul pentru a stabili modul corect de desfășurare a ședinței tale sau reprogramarea necesară.

Așa ….și acum epilarea propriu-zisă. Vrei să vezi cum e? Hai:)

Sunt Corina și

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.