Moș Crăciun există? Voi ce le spuneți copiilor?

mos-craciun-1

De multe ori pot trece drept naivă , ba chiar credulă. La început mă ofticam, mi se părea că naivitatea asta e sinonimă cu copilăria, iar eu nu mai eram demult un copil. Apoi am început încet, încet să accept lucrul ăsta, da sunt cam naivă și da, naivitatea este în general întâlnită la copii. Am început să o accept, dar și să înțeleg că nu e ceva rău. Deloc. 

E bine să porți în tine un suflet de copil, care încă mai crede în magie.

Eu cred în noi începuturi în fiecare dimineață a unei noi zile, odată cu spectacolul incredibil al răsăritului , în metamorfoza transformării larvelor în fluturi , în minunea care se întâmplă atunci când o femeie poartă în pântece un copil, în miracolul incredibil al nașterii. Mă minunez în fața unui boboc care se transformă în floare, deschizându-și fața către lume și răspândind parfum dumnezeiesc, mă las cuprinsă de uimire  și entuziasm în față culorilor de curcubeu. Ca ființă umană sunt atrasă în mod instinctiv de măreția lumii naturale, de imagini și procese impresionante, care mă inspiră prin mărimea și puterea lor.

În astfel de momente mă umplu de o adevărată admirație și am de multe ori revelația că toate aceste lucruri sunt MAGICE. 

Așa ca primul sărut………sau ca………. Moș Craciun:) Parinții mei au creat această magie în jurul moșului atunci când noi eram copii. Le mulțumesc pentru că, în niște ani plini de întuneric, foame și frig, au păstrat un pic de magie în copilăria noastră. Nici nu știu când am aflat de fapt că ei ne aduceau cadourile, nu îmi amintesc nici că aș fi fost vreodată dezamăgită. Cum aș fi putut să fiu? Nu îmi amintesc momentul pentru că nu am suferit din cauza asta, ba dimpotrivă m-a impresionat înțelepciunea mamei de a ne păstra copii. Copii care cred într-o lume bună, magică.

Deunăzi fetița mea care nu a împlinit încă 6 ani m-a provocat la o discuție:

–      Mama, A (prietena ei bună) mi-a spus că Moș Crăciun nu există iar cadourile le primim de la părinți. E adevărat?

Nu dintr-o înțelepciune pe care mi-aș dori să o am câteodată, ci din dorința de a știi ce crede ea de fapt, am întrebat-o

–      Dar tu ce crezi ?

–      Eu cred că există, a răspuns ea.

Pentru mine nu există dovadă mai palpabilă, ca acest răspuns.

Copiii VOR să creadă în magia lui moș Crăciun. Vor cu toată puterea lor.

Așa cum vor să creadă în povești, în zâne, în îngeri și în Dumnezeu. Depinde de noi adulții ce hotărâm să facem. Vrem să mergem pe logica noastră de oameni mari și ne hotărâm să le spulberăm inocența sau mai păstrăm un pic din magia copilăriei? Ne lăsam influențați de scepticismul epocii în care trăim si  credem doar ce vedem cu proprii ochi?  Noi oricum  credem că nimic nu poate exista dacă nu poate fi explicat prin judecata minţilor . Nimeni nu îl vede pe Moş Crăciun, dar acest lucru nu înseamnă că Moş Crăciun nu există. Cele mai adevărate lucruri pe lume sunt cele pe care nici copiii, nici oamenii mari nu le pot vedea. 

Vor afla într-o zi, stați fără grijă și nu vă păcăliți singuri spunându-vă că nu vreți să-i mințiți. Sunt convinsă că nu le spuneți copiilor despre momentele cand vă furișați cu o ciocolată în bucătărie atunci când ei dorm sau de seara in care v-ati amețit rău cu colegele de la birou:)  Nu spunem tot timpul adevărul, nici nu e normal, unele lucruri nu pot fi spuse deloc, altele ies la iveală atunci când le e timpul. 

Ca ființe umane, avem un dar unic care ne permite să evaluăm dovezile și apoi să tragem concluzii logice. Cu asta se ocupă știința. Dar inima, imaginația? Lor ce le dăm?

În familia noastră Moș Crăciun există. Există cu aceeaşi certitudine cu care există dragostea, generozitatea, dăruirea, iar acestea există din abundenţă în jurul nostru şi dau vieţii frumuseţe şi bucurie. 


Pe unde intră, cum face să aducă cadouri tuturor copiilor într-o singură noapte? Nu știu sigur. De asta e magic:)


“There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is. ” Albert Einstein

 

Crăciun fericit tuturor

Comments

  1. Cristina 18/12/2018 Răspunde

    Și noi credem în Moș Crăciun, numai că Alex a decis că o să îi pună capcane anul ăsta. Moș Nicolae a scăpat cu bine. Să vedem cum se va descurca Moș Crăciun... :)

    • Ce ma bucur ca mi-ai scris Cristina:) Mos Craciun se va descurca cu siguranta, e magic:)

  2. Schmitz Ela 21/12/2018 Răspunde

    Daaaa. Există! Chiar azi îmi spunea Isabella că Elsa are puteri magice. Am avut inspirația să-i dau exemple de puterile ei magice, ale mâinilor ei și a magiilor pe care ele le fac ele.

    • Salutare Irina, ma bucur ca te-ai oprit pe aici. Copiii pot vedea si imagina toate minunatiile care sunt nevazute pe lume:)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.