În fiecare lună, o faptă bună – X

Model-4-perjovsky-

Vi s-a întâmplat vreodată să vă spuneți în gând sau cu voce tare: băi dar, nu face nimeni nimic pentru omenii ăștia fără nici un adăpost? Nu ridică nimeni gunoiul de pe stradă/din pădure? Nu-i ajută nimeni pe copii ăștia săraci/flămânzi/bolnavi?

CINEVA ar trebui să facă CEVA pentru ei. Te-ai gandit vreodata că acel cineva ai putea fi tu, eu, noi?

Eu am renunțat de mult să aștept. Să aștept să vină “cineva”, să facă “ceva”: guvernul, ministrul sănătății, politicienii sau cei cu bani mulți, poate Becali. Am priceput repede că acel cineva suntem noi toți, adică TOȚI. Eu fac parte din toți, și e minunat.

Asta nu înseamnă că eu nu văd sau că, nu sunt conștientă de faptul că statul român ar trebuie să facă ataaat de multe lucruri, unele de bun simț, altele obligatorii. Luna aceasta am aflat, de exemplu, că statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani!!!! În cazul acesta, mi s-ar fi părut normal ca CINEVA, respectiv statul, să facă CEVA. Dar nu s-a întâmplat.

Bineînțeles că sunt niște oameni care s-au gandit la asta și vor să facă CEVA. Asociația Dăruiește Viață și-a asumat misiunea de a ridica PRIMUL SPITAL de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România. Este pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări.

Este o premieră absolută în România ultimelor trei decenii.

Unitatea spitalicească va fi ridicată în curtea spitalului Marie Curie și este gândită de fondatori – membrii Asociației Dăruiește Viață – să răspundă tuturor exigențelor medicale de ultimă oră și celor mai noi circuite de tratament multidisciplinar al pacienților.

S-au început lucrările pentru spital

În prezent, România este una din țările cu cea mai ridicată rată a mortalității între copiii bolnavi de afecțiuni oncologice. Jumătate dintre ei nu supraviețuiesc, de multe ori din cauza lipsei medicamentelor pe durata tratamentului sau complicațiilor care apar din cauza condițiilor proaste în care sunt îngrijiți.

Spre exemplu, la spitalul Marie Curie din București, 31 de copii și 31 de părinți împart 2 toalete și două dușuri, iar secția se află pe același palier cu secția ORL, în timp ce secția de terapie intensivă o deservește, pe langă alte secții, și pe cea de oncologie. Aceste lipsuri conduc în foarte multe cazuri la infecții intraspitalicești ce pot fi fatale copiilor cu imunitate extrem de scăzută. Geamurile saloanelor nu sunt etanșeizate, iar părinții care stau cu copiii internați sunt nevoiți să lipească zonele prin care intră frigul cu bandă adezivă.

Și, auzind de proiectul ăsta, m-am entuziasmat, spunându-mi că vreau să fac și eu parte din el. Știi cum e? De multe ori vreau să ajut sau să fac ceva și nu pot sau nu am cum și mi-e ciudă. Acum am văzut o oportunitate și nu aveam cum să o ratez.

Mai multe persoane publice, artiști și jurnaliști s-au implicat în susținerea construcției Spitalului de Oncologie și Radioterapie din București, așa că hop și eu☺

Persoanele fizice, așa ca mine și ca tine, pot contribui cu 2 euro pe lună trimițând un SMS cu mesajul SPITAL la 8844 și / sau pot investi online pe Bursa de Fericire.

Procesul de strângere de fonduri este complet transparent, cu toate etapele și rezultatele comunicate pe Bursa de Fericire – platformă online de strângere de fonduri a Asociației Dăruiește Viață.

Eu, împreună cu peste 150 000 de alți oameni, m-am alăturat acestui proiect. Hai și tu, să fim împreună fondatori ai Primului Spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

Sursa foto: www.daruiesteviata.ro

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.