Esență de vanilie fără vanilie??? (Video)

question-mark-woman-750x420

 

Toată copilăria mea, plus adolescența și ceva ani de om adult, am fost “păcălită” de mirajul esenței de vanilie în orezul cu lapte, în checuri și alte plăcinte trudite de mâini harnice în apartamentul nostru de la bloc. Băi și vine o zi, când dai peste extractul de vanilie, și atunci știi, știi că restul e doar o păcăleală fără vanilie:)

 

Ce diferență e între esența de vanilie și extractul de vanilie, mă întrebați?

 

Chiar așa, e vreo diferență? Cu vreo 10 ani în urmă am descoperit, pe pământ American, extractul de vanilie. Nici nu auzisem de așa ceva, dar vă spun drept a fost dragoste la prima vedere, pardon, degustare. Pe vremea când eram copil mama folosea la deserturi esență de vanilie, nici ea, dar nici eu nu știam că acest produs este 100% artificial și sintetizează doar aroma vanilinei.

 

Dacă știți deja ce este extractul de vanilie, mă bucur și vă spun că în România îl produc cei de la Cloud Nine Factory și îl puteți găsi atât în magazine fizice, cum ar fi Bebe Tei, dar și în magazine online. Vă las AICI o listă cu magazinele de unde le puteți achiziționa.

 

Dacă sunteți curioși de ce extract și NU esență, haideți să mă vedeți/auziți vorbind despre asta.

 

Sunt Corina și

Comments

  1. Nico 18/09/2018 Răspunde

    Corina, chiar nu m-am gandit la detaliul acesta atat de important! Am cumparat si consumat produsul asa cum l-am gasit, fara sa ma gandesc in ce procent contine vanilie sau alte minuni. In general, folosesc esente din astea foarte rar, am o sticluta prin casa din care mai folosesc la clatite etc. Dar am sa caut si eu o sticluta cu extract de vanilie, sunt sigura ca e o diferenta uriasa!

    • Hei Salutare Nico:) Da, uitasem de clatite, uf, e greu cu filmarile astea:) uit ce vreau sa spun. Si eu folosesc extractul la clatite. Stai nu iti cumpara inca, pregatesc un concurs cu partenerii mei de la CloudNineFactory, poate castigi ceva :)

  2. Laura 21/09/2018 Răspunde

    Sunt de acord că extractul e mai bun, dar nu cred că poate fi comparat cu esenţa, e ca şi cum ai compara mere cu pere. Esenţa e un produs (de obicei din game mai ieftine), pe când extractul e alt produs (de obicei din game premium). Evident că, dacă vrem să folosesc un ingredient de calitate, vom folosi extractul, pentru că are o aromă mai intensă şi nu miroase aşa alcoolizat ca esenţele.

    • Salutare Laura si bine ai revenit. Da asa este, extractul este un produs gourmet, de calitate; comparatia intre cele doua este mai mult decat potrivita, ambele facand parte dintr-o gama de condimente alimentare, folosite cu precadere la deserturi. Pentru mine calitatea primeaza, asa ca aleg intotdeauna un produs natural versus unul sintetic, mai ales ca pretul unei sticlute de 50ml extract nu este unul prohibitiv. Sticluta cu esenta de vanilie, fara vanilie face parte dintr-o categorie ieftina si inselatoare.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.