#PeBune?

DSC04523_result

Dau ture de câteva minute bune. Nici un loc liber. Pfoai, și mă grăbesc nu glumă. Trebuie să fac cumpărăturile, să dau fuga cu ele acasă, să gătesc ceva pentru masa de prânz, spăl vasele, pun aspiratorul și dacă mai am timp termin și articolul pe care l-am început ieri pe blog, dacă nu, fug repede la Direcția Generală de Impozite și Taxe,că mi-a venit o înștiințare acasă, pe care trebuie să o clarific cu ei. Toate astea până la ora 13, când trebuie să iau copilul de la grădiniță. Gândurile astea se învălmășesc în capul meu, în timp ce mai dau încă o tură în parcarea pliiină ochi de la Mega. Chiar nu e nici un loc liber. Of, și mă grăbesc așa de tare. Aha, uite unul gol, chiar în față lângă intrare. Yeey, ce norocoasă sunt:)Ups, stai e loc special pentru persoanele cu dizabilități, aici nu pot să parchez. Bine aș putea parca puțin, doar câteva minute, doar ce intru și ies imediat. Nu o fi mare lucru, ies imediat. E singurul loc gol și mă grăbesc.

 

Spre bucuria mea, s-a eliberat un alt loc în parcare și am reușit să parchez în dimineața aceea, dar sunt convinsă că ți s-a întâmplat și ție. De câte ori ai ajuns la supermarket și nu ai  găsit un loc de parcare? Cu siguranță ai fost nevoit să conduci de mai multe ori în parcare, iar singurele locuri disponibile erau cele pentru persoanele cu dizabilități. Pentru că erai în grabă sau pentru că știai că ai doar câteva lucruri de cumpărat și că vei fi rapid, ai lăsat mașina parcată în acel loc dedicat și ai mers la cumpărături.

Te rog eu mult, nu mai face asta. În timp ce noi suntem la cumpărături, un șofer cu dizabilități caută un loc liber de parcare.

 

Ieri, m-am întâlnit cu Erika Garnier, care mi-a explicat cât de importante sunt aceste locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități. Știam și eu că sunt situate aproape de intrarea în magazine, pentru a facilita accesul în interior, dar și pentru ca persoanele cu dizabilități să care cu ușurință coșul de cumpărături. Nu știam însă că aceste locuri sunt mai late, pentru a permite persoanei să asambleze și să dezasambleze scaunul rulant. Deci dacă parcarea este goală, tot nu e bine să parchezi pe locurile persoanelor cu dizabilități gândindu-te că oricum e goală și are unde să parcheze. Ei au nevoie fix de aceste locuri pentru că sunt gândite special pentru scaunul cu rotile.

Susțin cu mândrie și responsabilitate Campania #PeBune, inițiată de niște oameni speciali și buni ca pâinea caldă.

 

Păstrează liber locul de parcare destinat persoanelor cu dizabilități și dă vestea mai departe.

 

O campanie Motivation România pentru eliberarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități.

#MieImiPasă

Sursa material foto: http://motivation.ro/pe-bune/

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.