În fiecare lună o faptă bună – VII

38232014_2027522093984948_3865609018965753856_n_result

Luna aceasta vă fac cunoștință, dacă nu cumva îi știți deja, cu Țara lui Andrei. Este platforma de responsabilitate socială a OMV Petrom și comunitatea celor care vor o țară mai bună în fiecare zi.

 

Este locul unde oamenii găsesc energia necesară să schimbe lucrurile în bine, apoi îi inspiră și pe ceilalți să le urmeze exemplul și să-și transforme ideile în realitate.

 

Este țara oamenilor care își doresc să fie azi un pic mai buni decât au fost ieri. Adică comunitatea ideală pentru mine.

 

Mi-a plăcut mult ce a spus Mona Nicolici despre această platformă:

 

“Gândul de start a fost că vom schimba lumea. Și asta e o nebunie în general. Dar oamenii care cred că pot schimba lumea în jurul lor trebuie să aibă un pic de nebunie. Așa s-a născut Țara lui Andrei în 2009. Și de atunci, treptat, am început cu toții să simţim schimbarea – în atitudinea celor care veneau alături de noi, în modul lor de a gândi, de a acționa și de a contribui la o lume mai bună… în fiecare zi!”.

 

Aveam de gând să dăruim bicicleta Letiției unui copilaș, dar din păcate era într-o stare nu tocmai bună și nu îndrăzneam să o dăruim prea uzată.

Așa am aflat de programul Bicicleta Meseriașă – un program în care, scapi de bicicleta veche și faci și o faptă bună. Bicicletele vechi sunt recondiționate de elevii mecanici din Tabăra Meseriașilor și donate unor copii din centre de plasament sau din medii defavorizate.

 

Așa că, am încărcat bicicleta veche în portbagaj și am dus-o la cea mai apropiată stație OMV Petrom.

 

Elevii din Campania #BicicletaMeseriașă au lucrat cu interes și pasiune, iar în final 35 de biciclete meseriașe au fost donate unor copii din centre de plasament din Brașov.

 

Mă bucur că am fost și noi implicați în acest proiect frumos. Dacă și voi aveți pe acasă o bicicletă de dăruit fiți cu ochii pe pagina lor de FB –Țara lui Andrei, pentru că organizează anual astfel de campanii.

#MieImiPasă #IDoMyPart

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.