În fiecare lună, o faptă bună – V

1501871327927

La un moment dat în viață, fiecare dintre noi avem nevoie de o mână de ajutor. Eu mă număr printre cei norocoși, nu îmi lipsesc lucruri esențiale, precum mâncarea, un acoperiș deasupra capului, educația și sănătatea. Am toate lucrurile astea, din belșug, slavă domnului. Însă om sunt și eu, și am avut nu o dată nevoie de ajutor . Am avut și l-am primit. Fie că a fost o prietenă care mi-a purtat bebelușul în brațe să pot face și eu un duș, sau o vecină care îmi făcea piața când abia născusem prin cezariană, sau poate o vorba bună de la un om drag, umărul unei prietene pe care mi-am vărsat amarul. Am primit și sunt recunoscătoare.

Astăzi este despre un altfel de ajutor, unul pornit din dorința simplă de a ajuta, fără a fi neapărat vorba despre durere, foame sau neputință. Un ajutor pe care l-ai oferi unui prieten bun.

Astăzi este despre Florina Bumbaru. Nu am întâlnit-o personal, deși îmi doresc, doar am ascultat-o cu nesaț și emoție. Florina este făuritor de povești magice, dacă o asculți o dată rămâi agățat de vocea ei. De când am descoperit-o, o ascultăm zilnic, povestea mea favorită este cea a spiridușilor Haică și Staică, mă regăsesc în ea.

Spiridușii “Haică” si “Staică”

Letiției îi plac toate, preferata ei este…. mereu alta, în fiecare zi.

Poveștile Florinei sunt vindecătoare, calde, duioase, magice.

Copii și adulți, ne e foarte ușor să ne identificăm în poveștile și întâmplările altora (fie că sunt auzite de la prieteni, vecini, știri, din parc sau din cărți). Copiii au modul și ritmul lor de înțelegere, uneori opun rezistență când sunt certați sau li se face morală sau pur și simplu nu aud explicațiile adulților.
Dar o poveste, o poveste îi captează prin simplu fapt că vine de altundeva, de pe alt tărâm și din alt timp. Îi aduce într-o lume imaginară unde nu sunt reproșuri și așteptări în mod direct față de ei ci le aduce indirect experiența și modul de rezolvare a altor personaje.

Poveștile sunt precum semințele ce călătoresc și ajung acolo unde e nevoie iar fiecare le ascultă, le repetă în gând, le mângâie și le  îngrijește până când încolțește în mintea lui sub forma unui model de comportament.”

Florina Bumbaru

 

Nu am înțeles cum mă pot bucura de aceste povești, mereu și mereu, în mod gratuit. Florina este autorul acestor povești pe care le scrie și le și narează. Am contactat-o să o întreb de unde pot cumpăra cartea cu povești, gândindu-mă că ar fi singura modalitate de a răsplăti cumva munca ei, de care noi beneficiam cu bucurie în fiecare zi.

Am aflat că Florina și-a făcut deja curaj să publice o carte doar că a întâmpinat un blocaj, unul financiar desigur. Pentru că atunci când nu ești de interes pentru edituri este destul de greu și costisitor să colaborezi cu ele, ea s-a hotărât să publice cartea în sistem “self-publishing”.  Asta înseamnă că-I trebuiesc bani pentru ilustrații și tot ceea ce ține de editare, tipărire, distribuire. Pe scurt, a creat un buton pe blog prin care cei ce doresc pot să o sprijine să publice mai repede cartea ei de povești.

Pe mine m-a bucurat să aud că pot da o mână de ajutor și că pot susține acest proiect printr-o mică donație.

 

Poveștile sunt o Comoară pentru suflet, aduc mesaje care vindecă și dau aripi!

 

Puteți susține creșterea Poveștilor Magice și publicarea cărții cu un gând, o vorbă bună sau o donație, așa cum simțiți. Mulțumesc! ❤

*Pentru donații vezi AICI.

 

 

Comments

  1. Pingback: #23 Campanii cu suflet | parenting cu blandete

    […] https://recomandcudrag.ro/2018/06/in-fiecare-luna-o-fapta-buna-v/ – Corina ne propune luna aceasta la rubrica sa ” În fiecare lună, o faptă bună” să oferim un “altfel de ajutor, unul pornit din dorința simplă de a ajuta, fără a fi neapărat vorba despre durere, foame sau neputință. Un ajutor pe care l-ai oferi unui prieten bun.” Ea ne recomandă să o susținem pe Florina Bumbaru, mămică de 3 voinici și care scrie “povești magice pentru copii mari și mici”. Corina spune că “dacă o asculți o dată, rămâi agățat de vocea ei”. […]

    Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.