De când mă știu am avut un ten frumos, zic eu:) Nu genul de perfecțiune fină, ten de porțelan sau impecabil, ci mai degrabă unul curat și luminos. Nu am avut niciodată acnee, eczeme sau alte afecțiuni serioase. Până la vreo 25 de ani nu mi-am dat cu nimic pe față, nici cu fond de ten, dar nici cu vreo cremă. Și a fost bine.
Acum pe la 40 de ani a început și el săracu’ să dea semne de uscăciune. N-am fost niciodată exagerat de pretențioasă cu îngrijirea personală, nu am o cremă pentru față, una pentru ochi, una pentru mâini, una pentru corp și una pentru degetele de la picioare:). Am un singur ulei (de cocos) în care picur câțiva stropi de ulei de lavandă și îl aplic de sus până jos. Din păcate nici cu el nu sunt consecventă, îl folosesc când îmi aduc aminte:)
Am călcat și pragul cabinetelor de cosmetică de-a lungul anilor, dar din motive de răsfăț, nu de nevoie. Imi place masajul și tot ritualul cu creme și loțiuni, insă de vreo 10 ani, am renunțat și la asta, pentru că mi se părea că toate produsele și aparatura, folosite în mod obișnuit într-un cabinet cosmetic, se transformau în mici traumatisme pentru tenul meu, care devenea sensibil și iritat după ele.
Asta până săptămâna trecută când am întâlnit-o pe Adina de la Careless Beauty. Calmă, luminoasă, empatică, Adina îmi pare a fi un înger. Mi-a vorbit cu pasiune despre brandul “Careless Beauty” – un brand autentic românesc de produse pure și naturale, fără substanțe chimice de sinteză. Am aflat de la ea, cum își creează rețetele împreună cu mama sa, Elena Oancea, utilizând 46 de specii de plante românești combinate în 5 game complete dedicate fiecărui tip de ten și o gamă pentru îngrijirea corporală. Plantele utilizate în procesul de fabricare sunt recoltate numai de pe terenurile proprii, atent procesate și transformate întrun produs final unic. O parte din ingredientele folosite sunt cătina, lavanda, crin alb, nalbă, pin, violete, ghiocei, crăițe, iasomie și măceșe.
Așaaa, deci am venit pentru un pic de răsfăț și relaxare și am nimerit în rai. În cabinetul cosmetic Careless Beauty am beneficiat de o ambianță plăcută, un fond muzical relaxant, un pat cosmetic cu saltea din flori de munte, de aroma uleiurilor volatile din plantele proprii cultivate și culese cu multă grijă, fără utilizarea de îngrășăminte chimice sau culese din flora spontană, din zone nepoluate.
Mi-am alocat 2 ore pentru experiența asta și a meritat din plin, ședința de tratament se desfășoară pe mai multe etape și pentru cei interesați am să le listez aici:
- Demachierea cu Extract Uleios cu Fructe de Cătină și loțiune Careless Beauty, adecvate tipului de ten.
- Masajul de relaxare și antirid, în jurul ochilor și pe frunte, încheiat cu o usoară presopunctură în zona sprâncenelor.
- Vaporizarea clasică – aici vaporizarea nu se face cu un aparat (vapofor) ci clasic, așa cum îi spune și numele, la bolul cu plante. Acest tip de vaporizare cu plante este un procedeu de curățare a pielii prin eliminarea toxinelor și a surplusului de sebum. Produce dilatarea optimă a porilor, hidratează ușor pielea și are că scop pregătirea tenului pentru extragerea comedoanelor.
- Extragerea comedoanelor, efectuată strict sub lupă – aici e partea mai puțîn plăcută pentru mine.
- Compresa cu loțiune din plante, timp de 10 minute, cu rol cicatrizant, dezinfectant și pentru calmarea iritatiilor pielii în urmă extracției.
- Aplicarea gomajului pe fată, gât și decolteu. Se aplică asupra tenului prin masaj și se lasă să acționeze 10 minute. Se îndepărtează cu pansamente sterile înmuiate în infuzie de plante. Gomajul este un amestec de pulberi de flori, muguri și fructe de pădure, împreună cu argilă, miere și esențe din plante, compoziția să fiind diferită în funcție de tipul de ten. Este un produs de curățare și hidratare, elimină celulele moarte, excesul de sebum și lasă pielea să respire în voie. Aici, gomajul cosmetic este un adevărat peeling natural cu miros specific plantelor.
- Masajul facial manual cu Cremă Hidratantă și Extract uleios din flori de crin- procedeul meu favorit.Masajul manual al feței, gâtului și decolteului are ca scop menținerea vitalitătii mușchilor și elasticitatea dermei, măreste tonicitatea, estompează ridurile și previne apariția acestora, produce o înviorare și o hidratare profundă a tenului. În completare, acest masaj are și darul de a detensiona clientul, conferind organismului o stare de bine general. Masajul facial manual durează 30 de minute și este raiul pe pământ.
- Aplicarea măștii hidratante pe față, gât și decolteu, pe pleoape și sub pleoape. Se aplică la finalul masajului facial manual și se lasă să acționeze 20 de minute, după care se îndepărtează cu pansamente sterile înmuiate în infuzie de plante. Masca are în compoziția de bază sucuri naturale din fructe de cătină și fructe de pădure, esențe din plante, uleiuri, miere și argilă. Are acțiune emolientă, hidratantă, calmantă, regenerează celulele epidermei, închide porii și atenuează ridurile.
- Aplicarea Cremei cu efect regenerator sau a Fondului de Ten Regenerator Careless Beauty.
Efectele tratamentului au fost vizibile imediat după terminarea ședinței din cabinet, am avut senzația aceea de prospețime și hidratare a tenului, pe care nu o mai experimentasem de ceva timp.
Deși renunțasem de mult să caut un loc în care îngrijirea pielii să se facă fără substanțe chimice de sinteză, informația că el există m-a găsit pe mine:) Și nu întâmplător. Am aflat de la Adina, că tenul meu este foarte deshidratat, cu un început de cuperoză. Of Doamne, ce o mai fi și aia? Am văzut că uneori, la temperaturi foarte scăzute sau dimpotrivă foarte ridicate, mi se înroșeau obrajii, dar nu știam că am cuperoza.Deci cuperoza asta, se caracterizează printr-o înroșire intermitentă a pielii, datorată unor pusee congestive, care duc la apariția unor blistere roșii, dure sau granuloase și la vinișoare (roșu-violacee) vizibile. Se estimează că 45 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de cuperoză, deși foarte mulți nu știu, cam așa ca mine.
Adina m-a încurajat să folosesc produsele recomandate de ea și a promis chiar vindecarea cuperozei. Îndată ce le primesc și încep să le folosesc am să va povestesc despre eficiența lor.
Cea mai importantă în tratamentul cosmetic este însăși persoană care îl efectuează. Aceasta trebuie să fie foarte înțelegătoare, să comunice cu tine și să alegeți împreună produsele și procedurile care ți se potrivesc. Altfel, în loc de înfrumusețare vei obține o sensibilizare fără sens a tenului și poate vei agrava problemele deja existente.
o vizită la Adina Oancea – farmacist estetician, care se ocupă cu succes de probleme serioase ale tenului cum sunt: ten uscat, sensibil, cuperoza, iritații și alergii, ten mixt, ten gras și asfixic, ten acneic, ten cu pete și pistrui-veți fi încântați, veți vedea:)
Vaiiii... 2 ore doar pentru mine și fața mea... de vis!! Chiar pot avea doar în via 2 ore doar pentru mine :D
:)))Cand o sa mai creasca bebe mergi si incearca, o sa iti placa mult.
La fix a venit acest articol; Chiar cautam un loc in care sa fie folosite produse naturale/bio si experti pe mana carora sa ma las linistita:) Mersi de info!
Salutare Alina, ma bucur ca iti este de folos:)