În fiecare lună, o faptă bună – II

stf,small,600x600-c,0,0,1000,1000.u1

 

Niciun copil nu ar trebui să ştie ce înseamnă foamea. E o situaţie inacceptabilă, la rezolvarea căreia fiecare dintre noi putem contribui, după puteri. Împreună, putem face ca statisticile să vorbească despre copiii săraci din România la timpul trecut. Împreună, putem să le redăm copiilor defavorizaţi din România dreptul la copilărie. Împreună, putem să le redăm zâmbetul.

 

Foame. Sărăcie. Abandon școlar.

Există copii în mediul rural care nu ajung la şcoală pentru că sunt flămânzi, nu au cele necesare şi nimeni nu-i încurajează să meargă la școală. Devin astfel adulţi fără pregătire, cu şanse de angajare reduse, care îşi formează familii cu aceleaşi probleme, generaţie după generaţie.

 

Am aflat cu bucurie despre programul Pâine și mâine, care oferă o masă caldă și-i ține pe copiii nevoiași la școală.

 

Cum?

 •  Le oferă copiilor masa de prânz după programul școlar. Masă caldă este compusă din felul întâi, felul doi și desert și este oferită la şcoală prin intermediul unor firme de catering specializate care garantează calitatea și siguranța alimentelor.
 • Ajută copiii la teme și îi implică în alte activități educative , timp de 2 ore, sub îndrumarea unui cadru didactic.

Ținta lor este să ajute 2.500 de copii, din zonele defavorizate ale județelor Dolj, Vâlcea și Vaslui. În acest moment sunt incluși în proiect 899 de copii din 24 de sate  și continuă să se extindă în funcție de donațiile primite.

 

Mi se pare minunat că cineva se gândește la acești copii și mi se pare de datoria mea, a noastră, să îi susținem. De aceea, luna aceasta am ales să donez și eu câteva mese pentru acești copii.

 

Dacă și ție ți se pare nedrept că 1 din 2 copii din mediul rural trăiește în pragul sărăciei, poți schimba acest lucru cu un SMS la 8844 cu textul PÂINE în valoare de 2 euro și oferă o masă caldă.

 

Sau poți alege câte mese vrei să donezi AICI.

 

“Omul nu e niciodată atât de mare ca atunci când se lasă în genunchi să ajute un copil “

 

 

 

Comments

 1. Rahela 16/02/2018 Răspunde

  Am descoperit și eu acum 1 an și ceva acest program și, de atunci, donez lunar bani pentru acest program. Mi se pare extraordinar că nu li se oferă doar un prânz cald, ci și șansa la educație, la a depăși situația nefericită în care s-au trezit. Mă bucur că văd și alte persoane implicate în această campanie. ;)

  • Salutare Rahela, Si eu ma bucur sa aflu ca suntem mai multi implicati si interesati de acest proiect. Multumesc pentru comentariu.

 2. Pingback: #8 Campanii cu suflet | parenting cu blandete

  […] https://recomandcudrag.ro/2018/02/fiecare-luna-o-fapta-buna-ii/ – O altă campanie care îmi place, #În Fiecare Lună o Faptă Bună, o regăsiţi pe blogul Corinei. Astăzi aflam despre programul Paine şi Maine, care oferă copiilor din familiile nevoiaşe o masă caldă, dar şi suport la teme şi alte activităţi educative, sub îndrumarea unui cadru didactic. Sunt foarte mulţi copii din mediul rural care trăiesc în pragul sărăciei şi drept urmare, abandonul şcolar este în creştere. Însă printr-un SMS la 8848 cu textul Paine, fiecare putem oferi măcar o masă caldă acestor copii. Atât de simplu este să ajutăm! Mulţumim, Corina, că ai făcut cunoscut acest proiect! […]

  Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.