În fiecare lună, o faptă bună

1_dgt_businesscard_white_670

Da, știu cum mi-a venit ideea: prietena mea mi-a mărturisit că nu vrea să lase să treacă nici o lună din an fără să își cumpere o pereche de pantofi cu toc. Na, ce să zic nu sunt fan pantofi cu toc (deloc) dar îi plac ei și mă bucur. În fine, atunci m-a trăznit și pe mine ideea că aș putea să nu las să treacă nici o luna din an fără să fac ceva, pentru cineva. Ceva bun, să ajut pe cineva cumva.

 

Știu că de multe ori ne amăgim că nu putem ajuta pe nimeni pentru că nu avem nici noi. Numai cei bogați pot ajuta, doar ei. Când vom avea și noi mai mulți bani abia atunci ne putem îndrepta atenția spre alții. E greșit să credem că ne trebuie mult, se poate și cu puțin, se poate și fără bani.

 

Sporadic am mai întins o mână de ajutor, dar acum vreau să fie în mod constant, cu frecvență: în fiecare lună, o fapta bună. Poate fi că donez sânge, mă ofer voluntar la spital, îi cumpăr un covrig unui nene sau cumpăr încălțăminte unor copii. Orice.

 

Am și început deja, luna trecută am donat 2 euro ( și o să donez în fiecare luna,pentru cât timp va fi nevoie) în cadrul campaniei #PentruMagicHome, care strânge fonduri pentru construcția unui centru destinat părinților cu copii internați pentru tratamente oncologice. Acest centru se află în proximitatea Institutului Oncologic Fundeni. Dacă vreți și voi, vedeți AICI.

 

Luna aceasta am cumpărat o pijama pentru un supererou. Alexandra, de la Zi cu fapte bune, a dat la schimb tricouri pe pijamale pentru supereroi.

Mai exact și-a dorit să le dea copiilor bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic București și Marie Curie, pijamale de bumbac cu supereroi sau prințese. Am vrut și eu să fac o #fapta bună și am dăruit o pijama în schimbul unui tricou.

Dna.Placintă

 

Fiți cu ochii pe pagina Zi cu fapte bune, copiii au nevoie de ajutor tot timpul anului, nu numai de sărbători.

 

Apoi prietena mea Alina, de la Familia Hai-hui, s-a hotărât să ajute niște bătrâni singuri din Vaslui cu un pachețel de Crăciun: cozonac, o pereche de șosete, săpunuri, pastă de dinți. M-am alăturat cu drag și acestei cauze și astfel cu doar 50 de lei am făcut o mică bucurie unui bunic uitat de lume.#crăciunpentrubunici

 

Știați că, comportamentele altruiste eliberează oxitocina, un hormon care contracarează cortizolul( hormonul stresului) și care ne face să ne simțim mai conectați cu noi înșine și cu cei din jur? Suntem mai fericiți pentru că suntem mai buni și suntem mai buni pentru că suntem fericiți.

 

Puterea lui împreună, a lui puțin de la mine și puțin de la tine, este cea care ne face sa vibrăm la unison, cât mai sus.

 

#MieImiPasă

 

 

Comments

 1. Nico 20/12/2017 Răspunde

  Ce om frumos esti, Corina! Ma bucur mult pentru ceea ce faci si iti multumesc ca ii "molipsesti" si pe cei din jur cu bunatatea ta! Voi urmari si eu pagina si sper sa ajut cat mai multi oameni.

  • Ce draguta esti Nico:) Multumesc pentru cuvintele frumoase. Ce bine ca "molipsesc":) Si eu sunt "molipsita" la randul meu, zi de zi.

 2. Nu mi-am propus o zi cu fapte bune pe luna - e o idee, totusi :-), dar mi-am propus sa fac cat de mult bine pot, chiar daca nu imi e mereu comod. Am reusit pana acum, sa vedem mai departe ;-)

  • Draga mea Ioana, asa e, sa facem cat putem si cand putem, e bine oricum ar fi. Stiu si am citit despre campaniile tale de intr-ajutorare, ma bucur cand le vad.

 3. Ce frumos! Așa este, nu e nevoie să fim bogați pentru a face fapte bune! Eu tot am o vorbă pe care cei apropiați o aud de la mine - roata se învârte! ;)

  • Buna Elena, chiar am citit zilele trecute ceva ce mi-a placut mult, il las aici: "I am not going to change the world, You are not going to change the world, But we can help We can ALL help"

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.