6 brutarii cu cei mai buni cozonaci din București

Brutaresti

Îmi plac cozonacii, mult, mult, mult. Mă limitez să-i mănânc doar de două ori pe an, de paște și de crăciun. Parcă-i sărbătoarea mai frumoasă, mai magică, când intri pe ușa și simți miros de cozonac. Hmmm, e Crăciunul.

Buun, acum ca să ne lămurim, eu nu fac cozonaci. Sincer? Mi se pare cam greu, nu am tragere de inimă să-i fac, nu am făcut niciodată, nici nu am încercat. Așa că îi cumpăr. De unde? Păi să vedem, niciodată, dar ni-cio-da-tă din supermarket. Uitați de ce:

 

Ingrediente cozonac

Aceasta este lista de ingrediente a unui cozonac din supermarket. Pentru mine e simplu, decât din supermarket, mai bine deloc.

 

Dacă sunteți ca mine, adică (fără chef de frământat aluat:))  preocupați de mâncare cu ingrediente sănătoase, naturale, de calitate atunci iată că există o soluție și pentru noi.

Am găsit niște oameni care fac cozonaci buni, buni, vedeți care sunt mai aproape de voi și nu va sfiiți să-i încercați. Într-o ordine absolut aleatorie:

 

Băcănia Veche:

Natural, savuros, tradițional- aici cozonacul se frământă cu mâna, cum se face din bătrâni. Adică exlcusiv cu forța mâinilor, fără malaxor.

Ingrediente cozonac:  făină, ouă, drojdie, unt, lapte, zahăr, sare. Umplutură: cacao, stafide, rahat, zahăr.

Băcănia Veche

Povestea lor: “Ne place să facem mâncare gustoasă, savuroasă, onestă, pentru că vrem să fii fericit atunci când redescoperi gustul de acasă, gustul copilăriei. Și pentru că asta căutăm și noi: să știm ce mâncăm și să le dăm copiilor și nepoților mâncare sănătoasă, autentică, fără conservanți, coloranți, amelioratori, E-uri.”

 

Îi găsiți pe Barbu Văcărescu, nr. 49 sau pentru comenzi online pe www.bacaniaveche.ro. Grăbiți-vă să comandați de la ei, au deschis listele cu comenzi pentru cozonaci, dar sunt limitate. Vezi AICI de ce:).

 

Brutarești

Ingrediente cozonac: ouă, lapte, făină, zahăr, ulei, cacao, drojdie, rahat.

Brutărești

 

Povestea lor: “Pregătim sănătate cu gust, coacem și frământam produsele noastre cu sârg și dăruire, artizanal, așa cum se făcea odată”

Îi găsiți în Tineretului, pe Constantin Rădulescu Motru, nr. 16. sau online pe Brutaresti.ro

 

Mama Pan

Cel mai popular dintre cozonaci, pregătit într-o formulă prietenoasă cu sistemul digestiv. Grație maialei, acest desert ajută sistemul digestiv și îmbunătățește flora intestinală, iar nuca face minuni în organism prin multitudinea de substanțe nutritive pe care le conține: fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, aminoacizi, grăsimi nesaturate, proteine și vitamine: A, B, C, E.

Ingrediente cozonac: făină albă de grâu, 25% maia naturală din făină integrală de grâu, gălbenuș de ou, unt 65% grăsime, 10% miez de nuca, ulei esențial de lămâie verde, cacao, zahăr, sare, apă.

MamaPan

Povestea lor: “MamaPan, o brutărie la care lucrează mame cu mulți copii sau care își cresc singure copiii. Brutăria MamaPan e un model altfel, de a face produse naturale, sănătoase și gustoase, susținând persoane pentru care ar fi mult mai greu să își găsească un loc de muncă și care sunt în situații de viață dificile.”

 

Îi găsiți numai online, nu au magazin fizic.Vedeți pe Mamapan.ro  cum puteți comanda.

 

Brutăria cu Maia

Facem cozonaci de casă cu gust desăvârșit. Fiind cel mai aproape de mine, eu de la ei îmi fac cel mai des aprovizionarea. Am scris un articol dedicat lor AICI.

Ingrediente cozonac: Maia, făină 100% naturală, ouă, lapte integral 3,5%, unt, sare de mare, zahăr brun de trestie, umplutură: nucă și cacao.

Brutăria cu Maia

 

Povestea lor: “Brutăria cu maia” vă oferă produse de panificație și patiserie cu maia, cu proces tehnologic de lungă durata, cuptor pe vatră, ingrediente 100% naturale, produse tradiționale, proaspete, savuroase, sănătoase fără E-uri, calitate garantată.”

 

Îi găsiți la magazinul de pe Maior Câmpeanu Alexandru, nr. 42 sau pentru comenzi online pe Brutariacumaia.ro

 

 

Covata cu Maia

Aici găsiți cozonac potrivit mai ales pentru adulți și copii cu intoleranță la lactoză, vegetarieni sau pentru cei interesați de hrană sănătoasă. Este un produs natural, făcut în casă, fără aditivi și conservanți, fără zahăr. Am scris despre ei AICI.

Ingrediente cozonac: făină albă de grâu bio, maia din făină integrală de grâu bio, făină grâu spelta, unt de cocos, curmale, pudră de roșcove, cacao, nucă românească, vanilie, miere.

Covata cu Maia

Povestea lor: “Pentru că ne-am asumat un stil de viață în ultimii ani, am învățat foarte multe și am investit foarte mult timp în a căuta ce este cel mai bun, vrem să împărtășim cunoștințele acumulate și să venim în ajutorul persoanelor care nu au timp întotdeauna să se uite pe etichetele produselor pe care le cumpără și acelora pentru care contează cât de sănătos este coșul lor de cumpărături. Avem foarte multe să vă spunem, credem cu tărie că se poate și altfel, că se poate găti gustos și sănătos în casă, cu produse nu neapărat scumpe ci din ingrediente simple ținând cont întotdeauna de câteva reguli de bază ale combinării lor.”

 

Pentru comenzi îi găsiți numai online pe Verdepepaine.ro.

 

RawCoco 

Ce zici de un cozonac neprocesat termic? Adică raw:)

Ingrediente cozonac: nuci românești, fulgi ovăz, curmale, smochine, stafide, rom, vanilie, cacao, ulei de cocos, carob, miere naturală, sare neiodata.

RawCoco

 

Povestea lor : “Iniţial am gândit RawCoco doar ca pe o cofetărie în care cei care vin să găsească cele mai gustoase şi sănătoase deserturi raw vegan. Şi pot spune, fără falsă modestie, că ne-a reuşit acest lucru din plin. Aş vrea să reţii un lucru foarte important pentru mine: povestea businessului RawCoco, înainte de a fi patronată de cifre, este una încărcată de pasiune, sănătate şi dragoste pentru natură şi oameni.”

 

Pentru comenzi îi găsiți doar online pe Rawcoco.ro

 

Să aveti un Crăciun cu cozonac bun:)

Sunt Corina şi vi-i

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.