Nu cumpăraţi nuferi. Vă rog.

water-lily-2548955_1920

În Piaţa Dorobanţi, la florăria de pe trotuar, chiar pe Beller, frumos împachetaţi în hârtie de ziar vintage, îmi fac cu ochiul buchete de nuferi roz, nedeschişi, încă boboci.

Nici nu mai întreb cât costă, sunt deja hotărâtă să nu particip la afacerile ilegale cu nuferi. Poate că aţi văzut deja la televizor ştirea conform căreia în curând vom vedea nuferi doar în tablouri şi asta pentru că acum îi vedem în pieţe şi chiar în intersecţii.

Deşi e interzis prin lege, în perioada asta se găsesc la orice colţ de stradă, la un preţ de chilipir. Din câte am înţeles vânzătorii ambulanţi îi smulg din ariile protejate şi îi transformă în marfă, de multe ori chiar sub nasul poliţiştilor. Nu este oficial, dar se vehiculează că principala sursă de “aprovizionare” este lacul Snagov. Până când autorităţile se hotărăsc să ia măsuri clare şi drastice împotriva acestor comercianţi, am să-i sancţionez eu.

Dacă va întrebaţi cum aş putea eu să fac asta, să ştiţi că nu numai eu o pot face, dar şi voi, noi toţi. Printr-un simplu şi minim gest, acela de a NU CUMPĂRA. Avem puterea asta fantastică de a decide pentru cine şi pentru ce ne deschidem portofelul, doar aşa putem sancţiona. Poate fi un gest usturător, vă asigur, pentru cei care se aşteaptă să câştige ceva bănuţi din astfel de afaceri.

Acest articol face parte din proiectul meu #MieImiPasă şi #Idomypart.

Îmi plac florile, dar nu cu orice preţ, nu cu preţul dispariţiei lor ca specie.

water-lily-2488847_1920

Sursa foto: Pixabay.

Comments

  1. adriana 16/08/2017 Răspunde

    Eu am fost anul trecut in Felix si din pacate am vazut ca si acolo s-au rarit nuferii !!! In rezervatia naturala cu nueri din 1 Mai (judetul Bihor) am inteles ca au disparut de tot :( Pacat!!!

    • Salutare Adriana, multumesc pentru comentariu. Imi pare rau sa aud ca se confirma banuielile mele.

  2. Diana 16/08/2017 Răspunde

    Bine zici! Nu putem să ne dăm moraliști, cică ne învățăm copiii de bine, dar aplicăm dublul standard (facem rabat de la reguli în ceea ce ne privește).:)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.