Am împlinit 40 de ani.

Somewhere between 38 and 40:)

40 de ani☺ Când mă gândesc la vârsta asta, îmi vine în minte un adult, serios, responsabil, ajuns la maturitate deplină.

Am împlinit 40 de ani şi nu mă simt deloc aşa. Cred că am rămas mental, undeva pe la 28. Mi se spune des că nu arăt de 40 şi că sunt naivă. Nu mă deranjează nici una nici alta, pentru că tocmai naivitatea mă face să nu arăt de 40. Cred mult în oameni, le acord circumstanţe atenuante, încă mai cred în corectitudine, recunoştinţă, bunătate si frumos. De aici mi se trage naivitatea. Trăiesc în ţinutul iluziei cu capitala Balon de Săpun☺

Mulţi spun că e momentul pentru o retrospectivă , că de acum încolo coborâm pe panta vieţii, nu mai urcăm – “It’s all downhill from here” – cum ar spune americanul. Ce să zic, nu vin cu nici o performanţă profesională la activ şi nici cu titluri, deşi mi-am petrecut 20 de ani studiind în şcoală, liceu, colegiu şi facultate. Dar când mă uit în oglindă văd de cele mai multe ori bucurie, sunt un om norocos şi vesel. Şi mi-e de ajuns. Au început să apară semne fireşti, fire albe, riduri de expresie, dar sunt frumoase. Mă bucur că lumina din ochi există.

Copilăria?Au fost zile când nu am avut ce mânca, nu aveam căldură, lumină, nu aveam ce încălţa sau ce îmbrăca, eu însă mă consider norocoasă că aveam un acoperiş deasupra capului, un pat în care ne îngrămădeam cu toţii şi braţele mamei în care ne cuibăream cu drag.

Mi-am trăit anii făcând ce îmi place mie mai mult, am călătorit în lumea asta mare, am cunoscut oameni de diverse naţionalităţi , am intrat umilă în cultura lor şi m-am bucurat când m-au invitat la masă. Îmi place să fiu “pe drumuri” şi pentru mine nu e ceva mai cool pe lume decât să călătoresc.

Mi-am găsit un om bun cu care îmi împart zilele şi îmi petrec nopţile☺, ne ţinem de mâna pe drumuri bune sau grele, avem un copil şi suntem sănătoşi. Sunt bogată, astea-s comorile mele.

Sunt privilegiată să-mi fi trăit până acum zilele, clipele, aşa cum mi-am dorit, cu bucurie şi seninătate. Trăiesc în recunoştinţă pentru ce am, dar mai ales pentru ce îmi dăruieşte viaţa. Găsesc bucurie în a dărui şi în a ajuta.

Azi am 40 de ani şi mă bucur să îi sărbătoresc.

In my 20'
In my 20′
In my 30’s
In my 30’s
Somewhere between 38 and 40:)
Somewhere between 38 and 40:)

Comments

  1. Laura 07/08/2017 Răspunde

    La mulți ani, Corina! Să știi că și eu fac parte din această tabără și nu mă simt deloc așa. Mă rog, cu mici excepții ce țin de balamalele fizice. Iar tu arăți fabulos la 40. Naturalețea te prinde de minune. Îți doresc ani frumoși cu multă sănătate în continuare. Te pup!

    • Draga mea Laura, tu esti o frumusete si nici tu nu iti arati varsta tocmai pentru ca nu o simti, nu esti impovarata de ea. Multumesc pentru gandurile frumoase.

  2. Flavia 11/08/2017 Răspunde

    La Multi Ani fericiti, plini de sanatate si vise implinite! Mi-a placut mult ce ai scris. Tu stii ca varsta e doar un numar.

  3. Simona 11/08/2017 Răspunde

    Hai ca ai reusit sa faci ca temutul 40 sa nu mi se mai para atat de infricosator. La multi ani! :)

    • Salutare Simona, multumesc. Intr-adevar mie nu mi se pare de temut si nici infricosator, poate de aceea nici nu ma impovareaza numarul lor.

  4. anda_elena 11/08/2017 Răspunde

    La mulți ani veseli, sănătoși, colorați, frumoși! Ești tânără, ești fericită și, da, ești bogată! Dă slavă lui Dumnezeu și mergi mai departe în viață, cu avânt și curaj, cu zâmbet și cu bunătate! Te îmbrățișez!

  5. Loredana 11/08/2017 Răspunde

    Wow! La mulți ani, Corina! Și, următorii 80 de ani, să fii la fel de pozitivă și entuziastă că acum! Și eu am împlinit această vârstă acum vreo 4 luni și mi-a fost puțin greu. Dar tu m-ai inspirat acum să văd altfel lucrurile. Te felicit pentru ceea ce ești și îți mulțumesc!

    • Loredeana, ce bine imi pare ca mi-ai scris si ce mesaj frumos (mi s-a facut pielea de gaina). Ma bucur ca ai gasit inspiratie in gandurile mele.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.