Skiathos – plaje, taverne și Fish Spa.

DSC00238

Scriu despre Grecia cu dor și cu speranța că mă voi întoarce în fiecare an la ea. Așa îmi începeam un articol anul trecut. Nu știu da’ mi vine să încep așa fiecare articol despre Grecia. Mi-e dor de ea și când sunt acolo:)

Dacă vrei să știi cum am călătorit și unde am stat în Skiathos, am scris aici.

Plaje în Skiathos sunt multe, cică vreo 60. Toate se mândresc cu nisip fin, apă cristalină și peisaje aparte. Noi am stat o săptămâna, timp în care am frecventat doar două:
  1. Plaja Koukounaris– aflată la 15min. de mers pe jos de vila unde am stat, este cea mai faimoasa plajă din Skiathos și una dintre cele mai apreciate din Europa. Are forma unei potcoave și este acoperită cu cel mai fin nisip de pe întreaga insulă. Apele albastre, adânci și clare precum cristalul, împreună cu pădurea de pini parfumați aflată în imediata apropiere, clasează plaja Koukounaries în topul celor mai frumoase din Europa. Koukounaries este mărginită de Pădurea Koukounaries, în care se află celebra lagună Strofylia cu ale sale specii de păsări și plante rare. Împreună, cele două formează o rezervație naturală protejată prin lege.

Am găsit aici toate facilitățile: șezlonguri cu umbrele, baruri și centre de închirieri echipamente sporturi nautice.

Mi-a plăcut mult că apa nu era adâncă la mal și puteau intra și copiii, fără probleme. Deasemenea mi-a plăcut și că am avut posibilitatea de a urca din nou pe placa mea favorită de SUP. Măcar așa, că pe placa de surf, nici o șansă (deocamdata☺).

DSC00295
Me and my SUP

DSC00298

 

Like father like daughter
Like father like daughter

Ce nu mi-a plăcut este că la un moment dat pe la 10 dimineața așa , veneau niște bărci pliiine cu turiști de pe alte insule și plaja devenea neîncăpătoare. Mă simțeam de parcă cobora galeria lu’ Dinamo pe stadionul din Ghencea. Mulți, gălăgioși, agitați. Turiști, na

  1. Plaja Elia – este micul meu secret din Skiatos. O plajă aflată exact la polul opus celei de la nr.1 Nu e o zonă prea vizitată de turiști și aproape deloc de familii cu copii. Din zona unde am stat noi mergeam în jur de 30-40 min. pe jos până la plajă. Drumul în sine l-am făcut întotdeauna cu plăcere deoarece trece printr-o pădure de pini, iar poteca deși aflată în pădure e nisipoasă. Plaja Elia e înconjurată de dune de nisip, iar pentru mine e muuult mai frumoasă și impresionantă decât Koukounaris. Am găsit și aici o tavernă, câteva șezlonguri și umbrele, deci nu e chiar ruptă de lume.

Coasta e sub influența vânturilor din nord și marea poate fi agitată, cu valuri mari, nepotrivită deci pentru copii. Deasemenea într-una din plimbările mele pe plajă am “descoperit” că la capătul ei erau niște oameni care nu își doreau nici o barieră între pielea lor și razele soarelui. Deci, loc rezervat celor care iubesc să se bronzeze, îmbrăcați în costumul lui Adam.

Dunele de nisip de la Elia
Dunele de nisip de la Elia

DSC00256

Liniste si pace
Liniste si pace

 

DSC00266
Panorama – sus la taverna

În ceea ce privește transportul pe insulă, noi am folosit de multe ori autobuzul, cu opriri în toate stațiunile de pe insulă. Avea 26 de stații, noi locuiam la stația 23, spre capăt și îl foloseam să ajungem în Skiathos Town, adică la stația cu nr. 1. Mi s-a părut foarte eficient, circulă la intervale de 20 de minute, iar tariful unui bilet variază între €1.40 și €1.80, în funcție de destinație. Între 6-9 seara devenea însă foarte aglomerat și atunci apelam uneori la taxi.

Taverne – Nu cred că mai este pentru cineva o noutate că oriunde în frumoasa și mereu însorita Grecie se mănâncă foarte bine la orice tavernă sau chiar și la un fast food oarecare. Deci taverne sunt multe, peste tot. Am să menționez două, nu neapărat pentru că sunt cele mai bune ci pentru că noi le-am frecventat:
  • Big Bad Wolf – foarte aproape de Koukounaris și implicit de vila unde locuiam noi. Taverna este renumită local pentru musacaua pregătită de însuși propietarul localului. Alte preparate delicioase: caracatiță la grătar și tzatiki.
    Big Bad Wolf
    Big Bad Wolf

    caption

  • Sofia’s Family Restaurant – am mers aici cu niște prieteni dragi pentru o aniversare. Ne-a plăcut mâncarea dar restaurantul merită o vizită în special pentru locație și priveliște. Se află deasupra orașului, pe un deal, ajungi la el din port, pe scările din spatele turnului cu clopot, o să vezi indicatoare peste tot. Dacă nu ai probleme cu urcatul multor scări, e super interesant și frumos tot drumul până acolo, printre clasicele case cu pereți văruiți în alb și ferestre cu obloane albastre, cu pasaje înguste și vederi panoramice de neegalat.

Restaurantul se întinde pe o terasă, deasupra portului, deasupra orașului și caselor, cu toată marea la orizont. Din meniu mi-a plăcut : sea bass ( un fel de biban de mare) și vinul casei.

Printre casute
Printre casute
Vederi impresionante ale orasului
Vederi impresionante ale orasului

explore-the-back-streets

Altfel nu va faceți griji nici nu trebuie să căutați un loc anume unde să mâncați. Dacă ajungeți în port, lângă centrul orașului, de-a lungul falezei din portul vechi cât și din cel nou, veți găsi înșirate precum mărgeluțele colorate, multe taverne și cafenele dichisite, purtând aerul tradițional grecesc îmbinat cu miresmele modernului. La restaurante veți găsi pe lângă zâmbete și ospitalitatea deja renumită, multe specialități grecești delicioase și proaspete, la prețuri accesibile.

Capitala insulei se mândrește cu cea mai frumoasă și renumită stradă a sa, Papadiamantis, care începe de la poalele peninsulei Bourtzi, la capătul portului vechi și urcă apoi pe deal, până în partea mai nouă a orașului. Strada este însoțită de multe cafenele, baruri și magazine. Majoritatea magazinelor din oraș se întind de-a lungul acestei străzi principale. Aici se găsesc de toate pentru toți, pentru toate gusturile și buzunarele, de la haine bune și scumpe (blănărie și pielărie) până la papuci de plajă sau bijuterii de aur, condimente și multe, multe suveniruri.

Și aici sunt o mulțime de restaurante, cluburi, cafenele și taverne tradiționale, fast-food-uri-unde cu un gyros foarte gustos și sățios de 2,5 euro îți poți potoli foamea. Orașul care ziua doarme, noaptea se trezește din amorțeală și devine alert, energic și puternic luminat. Iar turiștii își încep viața de noapte vibrantă și cosmopolita prin cluburi și baruri.

Și dacă sunteți destul de “curajoși” puteți încerca și terapia cu peștișori – Fish Spa – una dintre cele mai în vogă tendințe spa. Și cum eu sunt (not) tot timpul în tendințe am zis să o încerc și pe asta:) Despre ce este vorba mai exact? O pedichiura spa unde curățarea picioarelor de celule moarte se face prin intermediul unor peștișori mici, numiți Garra rufa, care mănancă resturile de la suprafața pielii. Așa că, am stat preț de 10 minute cu picioarele într-un bazin cu apă, în timp ce zeci de peștișori îmi “gadilau” pielea. Prietenele m-au întrebat dacă am avut curaj? Serios? Nu e ca și cum îmi dădeau târcoale rechinii , sunt niște peștișori mici-mici, cât de rău poate să fie. M-am amuzat, mai mult decât orice.

O gasiți tot in centru, pe Papadiamantis .

DSC00235

Close  

Recomand cu drag

Comments

  1. DaddyCool.ro 28/07/2017 Răspunde

    Așa curaj să te lași pradă peștilor care se hrănesc numai și numai cu celulele tale moarte? :)) În altă ordine de idei, iubesc Grecia de nu mai pot. Iar Skiathos mi-a plăcut la fel de mult ca restul locurilor pe care le-am vizitat de-a lungul timpului! :D

  2. anda_elena 31/07/2017 Răspunde

    Oooo, ce fain! Am călătorit și eu un pic, acum, cu voi! :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.