Am pierdut număr …..de înmatriculare

lost_or_stolen_licence_plate-rb6a9bcfa5ff84948922c72cb7925010a_zxk9l_324

Aproape că nu am recunoscut-o așa știrbă. Stătea acolo în ploaie, neagră și știrbă. De la depărtare parcă era un taur, cu nările larg deschise, pufăind înfuriat la vederea toreadorului.

Toreadorul eram eu, nu aveam pânză roșie doar o privire nelămurita : băi, asta e mașina mea? Fără numărul de înmatriculare din față îmi părea știrbă, de nerecunoscut. La propriu, m-am apropiat de ea și mai întâi am aruncat o privire pe geam, în semn de recunoaștere. Da, a mea era dar ce s-a întâmplat cu numărul? M-am uitat pe jos, pe dedesubt, în față, în spate. Nimic.

După câteva minute de căutări, m-am resemnat – l-am pierdut. Sau mi l-a furat cineva? Da’, ce-ar face cineva cu doar o singură plăcuță? În fine, nu mai e.

Buuun, dacă vă aflați vreodată în aceeași situație, puțin neplăcută, iată ce trebuie să faceți pentru a obține o nouă plăcuță de înmatriculare.

M-am înarmat cu următoarele, în ORIGINAL și COPIE:

  • Carte de identitate(buletin)
  • Talonul mașinii
  • Cartea de înmatriculare auto

și am pornit grăbită într-o dimineață de primăvară spre DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) din șoseaua Pipera, nr. 49. Acolo am completat și acest formular, distribuit gratuit în cadrul instituției.

Am ajuns acolo la ora 9 dimineața și am luat frumos un bon de ordine care avea numărul 257. Ați văzut bine: două sute cincizeci și șapte!!!!! Adică, cam atâția oameni se perindaseră pe acolo înaintea mea și era doar 9 dimineața. Pe bonul de ordine mai scria și că în fața mea mai sunt 186 de persoane, celelalte își terminaseră treaba pe acolo. Mi-am zis că nu poate dura așa mult. Wrong! Am ajuns la ghișeu după 4 ore de așteptat, adică pe la ora 13:00. Noroc că nu am stat tot timpul acolo și m-am mai dus și prin Promenada la plimbare.

Odată ajunsă la ghișeu totul a mers ca pe roate, nu am stat mai mult de 5 minute de vorbă cu funcționarul. Am predat actele, am plătit 20 de lei, prețul pentru o plăcuță și mi-a spus că e gata în 2 ore.

Dacă nu aș fi așteptat deja 4 ore!!!! să îmi vină rândul aș mai fi stat să îmi iau și plăcuța dar eram deja în starea de “ îmi ajunge pe ziua de azi”. Așa că am venit a doua zi să o ridic. Vă dau un pont : dacă veniți în jur de ora 15:00 la biroul de ridicări, nu e coadă.

Drum bun și aveți grijă de numerele de înmatriculare, să nu dea naiba să le pierdeți.lost_or_stolen_licence_plate-rb6a9bcfa5ff84948922c72cb7925010a_zxk9l_324

Sursa foto: Zazzle.com

Comments

  1. eumiealmeu 26/05/2017 Răspunde

    eu mi-am pierdut buletinul. mai ceva ca smiley... deci nu ești singura. cu toții tre să luptăm cu jungla de acte... of, de ce nu ne pot citi oamenii în ochi cine suntem și să ne lase în pace? :-)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.