NEW HOT SPOT IN TOWN – the place to be, the pizza to eat.

Pizza Margherita

Îmi place pizzzaaa! Nu știu și nu cunosc pe cineva căruia să nu îi placă pizza. Dar îmi respect corpul și îl tratez cum se cuvine, adică: nu prea des și niciodată pizza din blaturi congelate (gen Pizza Hut, Jerry’s și care or mai fi), cu ketchup în loc de sos de roșii și chiar cu unele legume congelate.

Am fost încântată să aflu că în București s-a deschis în zona Băneasa, bulevardul Aerogării o pizzerie pe gustul meu, se numeste Premiata.  Așa că, m-am “înhăitat” cu prietena mea la degustat și încercat. Localul mi-a lăsat o impresie foarte bună încă de la intrare: spațiu larg, aerisit, colorat, cu un perete vertical, verde viu din licheni decorativi și bineînțeles piesa de rezistență chiar în mijloc:-CUPTORUL CU LEMNE- mare, impunător și înflăcărat:).

Bineînțeles că nu eram singure, pfai păi cum să lipsească copiii? Da, am mers însoțite de fetițe și cum îi stă bine unui local urban care se respectă, Premiata are și loc de joacă pentru copii: cu o mini bucătărie (gen Ikea) de care toate fetițele sunt îndrăgostite, șotron, jucării – mi-a plăcut. În toată sinceritatea vă spun că de când am născut mă încânta grozav localurile cu loc de joacă pentru copii. Dacă până pe la vreo 1,5 ani copilul mai stă pe lângă masa părinților, după perioada asta începe să nu mai poată sta la masă pe toată durată servirii. Așa că locul de joacă într-un local e un “must” – părinții știu de ce ☺

Pizza – este făcută, creată și coaptă de Manuel Lai-un artist al aluatului, al ingredientelor, al culorilor, al condimentelor, un adevărat pizzaiolo. L-am văzut acolo în mijlocul restaurantului cum scărpina blatul pe spate cu paleta la fiecare pizza, ca să stea mai relaxat în farfurie. Pe bune, chiar așa face. Apasa aici sa vezi.

 

Am mâncat pizza peste tot în lume, inclusiv acolo unde se spune că e cea mai bună pizza din lume-L’Antica Pizzeria Da Michele – în Napoli. Deci cam pot face o comparație justă. La Premiata au o pizza foarte bună pentru care o să mă întorc mereu de acum. Va las aici și meniul . Mie mi-a plăcut în mod deosebit cea mai simplă pizza de la ei din meniu – Margherita.

Pizza Margherita

Consultați însă meniul, mie mi-au făcut cu ochiul mai multe preparate pe care cu siguranță le voi testa în viitor.

Supa crema de morcovi cu ghimbir si crutoane de casa
Supa cremă de morcovi cu ghimbir si crutoane de casă
Supa crema de conopida cu usturoi
Supa cremă de conopidă cu usturoi

Dacă nu vă temeți de dependență vă

o vizită la Premiata.

Sursa foto : Arhiva personală si Premiata

Comments

  1. Chiar arata foarte bine locul acesta! Doar privind pozele mi s-a facut pofta de mancare.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.