Nu vreau sa mananc cozonaci cumparati din supermarket, niciodata. Cei facuti in casa sunt truditi nu gluma, dar macar ai libertatea de ati alege si cumpara tu ingredientele. Chia si asa reteta clasica de cozonac e o combinatie de ingrediente care nu e pe placul tuturor. Pai cum vine asta? Cozonaci, carevasazica:
- Faina
- Zahar
- Oua
- Drojdie de panificatie – Producerea drojdiei de panificaţie se bazează pe creşterea ei în substanţe lichide hrănitoare. Melasa este diluată cu apă, tratată cu clorură de var şi acidificată cu acidul sulfuric
- Lapte
- Unt
- Altele (esente, lamaie, etc)
Hmm, combinatia asta nu e pe placul meu deloc. “Da, dar nu mananci cozonac in fiecare zi”, veti spune. Asta asa e, mananc maxim de doua ori pe an dar ce sa fac, imi place sa fac alegeri sanatoase, gustoase si asumate. Asa ca vreau sa va prezint cel mai bun cozonac vegan – fara lapte, fara oua si fara zahar – pe care eu l-am gustat vreodata. Va recomand acest cozonac, dupa ce am testat cativa, vreme de vreo 4 ani. Foarte potrivit si pentru copilasii cu intoleranta la lactoza, vegetarieni sau pentru cei interesati de hrana sanatoasa.
Sunteti gata? Va prezint: Cozonacul cu MAIA, roscove si curmale de la Covata cu maia.
Este un produs trudit si framantat cu dragoste si grija, este un produs natural, facut in casa, fara aditivi si conservanti. Ingrediente:
- Faina alba de grau BIO si faina grau spelta
- maia din faina integrala de grau BIO,
- unt de cocos
- curmale, pudra de roşcove, cacao, nucă romaneasca, vanilie, miere.
Nu am incercat niciodata sa fac cozonac, mi se pare greu de facut (numai cine face, stie) asa ca, comand acest minunat cozonac, odata, maximum de doua ori pe an, de la niste oameni deosebiti, care au infiintat Covata cu maia.
Va invit sa incercati ceva cu adevarat deosebit, un produs artizanal. Sunt convinsa ca nu sunt multi cei care au mancat cozonac cu maia, acel ferment natural obtinut din apa si faina, acel ingredient abandonat si uitat in favoarea drojdiei de panificatie.
Este bun, este gustos, plin de nuca si crema.
Gabiti-va si comandati AICI. Comenzile se fac pana pe data de 21 decembrie.
Sunt Corina si va
PS: ca sa puteti digera mancarea in tihna va rog nu combinati cozonac cu felul 1, felul 2 sau gustarele. Serviti cozonacul ca o masa de sine statatoare si nu dupa masa. Spre exemplu , o puteti face dimineata, in loc de mic dejun. Pofta buna.
Pingback: Paște cu cozonac 100% natural, 100% tradițional |
[…] Din pasiune pentru produse curate, sănătoase, tradiționale, adevărate a luat naștere “Brutăria cu maia” care ne oferă produse de panificație și patiserie cu maia, cu proces tehnologic de lungă durată, cuptor pe vatră, ingrediente 100% naturale, produse tradiționale, proaspete, savuroase, sanataoase fără E’uri, calitate garantată, care au caracteristicile de gust, consitenta, elasticitate și aroma produselor tradiționale adevărate. Pentru copilașii cu intoleranță la lactoză, vegetarieni sau pentru cei interesați de hrană sănătoasă am recomandat un altfel de cozonac aici. […]