Buun……. deci, am vazut unde am stat in Sinaia si ce-am mancat (daca nu, vezi AICI) pai ia sa vedem cum ne petrecem timpul dintre mese si somn:)
Plimbarea pe munte, întotdeauna o idee bună: îți reface forțele și te ajută să te detașezi de stresul cotidian. Tentant, nu-i așa?
Ne-am aventurat:
Cu Telegondola Sinaia – am mers pana putin mai sus de Taverna Sarbului, in cartierul Furnica si ne-am imbarcat la drum spre cota 1400 in gondolele frumos colorate. M-am simtit in siguranta, caci telegondola e nou-nouta, are confort sporit oferit de banchetele din interior si are si buzunare exterioare ce au ca scop asezarea shiurilor sau a placilor de snowboard. Pana acum comparativ cu celelalte sisteme de transport pe cablu mi-a placut cel mai mult iar peisajele pe care le poti admira pe drum sunt superbe. Tarife:
- pentru adulti dus-intors 34 lei.
- pentru copii 25 lei ( copii sub 5 ani au gratuitate)
Nu aveti cum sa o ratati – a se recunoaste dupa culoarea roz-fuchsia de la mare departare. Gondola Sinaia te duce in al noulea cer, la propriu:) Natura privita de la inaltime este intotdeauna mai frumoasa.


Noi am mers cu telegondola pana la cota 1400. Era toamna, frumoasa, cu soare bland dar nu prea ai ce face sus la cota. Asa ca ne-am hotarat sa mergem intr-o mica plimbare asa de dezmortire. Am urmat o sageata care indica Schitul Sfanta Ana – max. 10 min. a durat plimbarea. Schitul, aflat intr-o frumoasa poienita, are la baza un schit vechi din secolul al XV-lea insa a fost reinfiintat in 1995 de parintele Gatej Iustin.

Altadata ne-am hotarat sa coboram pe jos de la 1400, cu copilul in brate. Asta e pentru cei curajosi si pentru cei intr-o forma fizica buna. Chiar daca am mai “taiat” la un moment dat drumul si am luat-o de-a dreptul prin padure, traseul a fost destul de lung si obositor. Plus copil la purtator, noroc cu sotul care a facut tot efortul:)


Pe traseul catre cascada Urlatoarea – am ales sa ajungem la cascada urmand traseul ce porneste din Poiana Tapului. Este un traseu usor si placut. Am pus copliul in sling si am pornit pe un drum forestier larg, printr-o padure mixta de conifere si foioase, cu luminisuri pline de frunze cazute intr-o toamna tarzie. La un moment dat drumul forestier ne paraseste si o poteca ii ia locul. Mai trecem o punte si am si auzit “urletul” cascade.Tot traseeul este bine marcat, asa incat ar fi greu sa te ratacesti. Ca si durata poate fi undeva intre 30-60 min.
Acest traseu este placut si usor si poate fi facut impreuna cu copiii, fara probleme. Are si o poveste minunata: acest drum a fost realizat de Regele Carol I pentru sotia sa si lega Castelul Peles de Cascada Urlatoarea. Se spune ca Regina Maria iesea deseori pe acest drum, calare sau pe jos, pentru a se elibera de ganduri si griji.


Castelul Peles – Nu cred ca mergem vreodata la Sinaia fara o vizita pe domeniile regale. Inainte intram si in interior, acum cu copilul mic in brate, il admiram doar din exterior. Pentru mine ramane unul dintre cele mai frumoase castele, ca valoare artistica si arhitecturala. Nu ma satur sa il privesc.http://
Trenuletul Sinaia express – nici macar nu l-am observat inainte de a avea copil. Pleaca de jos, din centru ,din fata hotelului Sinaia si urca pana sus in Cartierul Furnica, Manastirea Sinaia, Telegondola si apoi revine in centru. O plimbare placuta si indragita de copii (de toate varstele). Tarife:
Parcul Dimitrie Ghica – amplasat in centrul orasului, gazduieste frumoasa cladire a Cazinoului Sinaia. Pentru cei insotiti de copii e bucurie caci spaţiul din interiorul parcului este dotat cu locuri de joacǎ pentru copii pe timpul verii, iar iarna se monteazǎ un patinoar artificial,
Tot în interiorul parcului sunt foişoare amenajate pentru odihnǎ şi şuete. Pe scena amenajatǎ în parc se desfǎşoarǎ numeroase concerte în weekendurile cǎlduroase de varǎ. În luna septembrie are loc Festivalul Toamnei ,,Sinaia Forever”, cel mai mare eveniment al oraşului.

Va recomand cu drag sa descoperiti impreuna magia muntelui si sa va lasti furati de peisaj.
Comments