Poiana Florilor

Poiana florilor

Hmm……. iarba moale, matasoasa ; flori multe, colorate, parfumate; stropi de soare bland, se strecoara printre ramuri verzi de copaci; zumzait de gaze si ciripit de pasarele; cer de un albastru infinit…..asa imi imaginez eu o poiana cu flori.

Poiana Florilor exista. Nu asa cum mi-am imaginat-o eu. E altfel. Poate chiar mai frumoasa, datorita oamenilor care au facut din Poiana Florilor un colt de rai.

Am fost in vizita la Poiana Florilor din comuna Ciolpani. Nu stiam de existenta acestui loc, cred ca el m-a gasit pe mine si m-a chemat acolo unde Viata curge in armonie cu Natura.

Elena si Doru Malureanu s-au oprit din goana dupa acumulari materiale si pozitii sociale si s-au hotarat sa traiasca simplu si aproape de natura. Zis si facut. Impreuna cu cei 3 copii au pornit intr-o aventura incredibila si au inceput constructia unei case, in satul Piscu, comuna Ciolpani, o casa ecologica, simpla si prietenoasa cu materiale de pe vremea bunicii: pamant, piatra si lemn. Casa Brandusa, caci asa se numeste, este o casa superba cu finisaje artistice, pictura pe sticla, mozaic si decoratii florale din lut.

Casa Brandusa
Casa Brandusa

Cand au inceput lucrarile s-au mutat intr-un cort, in mijlocul campului, pentru a participa activ la ridicarea constructiei. Au lucrat impreuna cu muncitorii si au decorat casa cu mainile lor. Casa a fost ridicată pe o fundație de piatră și are structura din lemn de rașinoase. Zidaria este din chirpici, da, din caramizi de chirpici peste care a fost aplicată tencuiala de pamant, inclusiv la nivelul tavanelor peste care s-a zugravit cu vopsea de var. Are toate instalațiile necesare, de la cele electrice la cele termice, iar pentru încălzire sa știi că soba din bucatarie este vitala caci nimic nu se risipește, ci este directionat catre caloriferele din celelalte încaperi.

Soba
Soba

Dar sa vedeti finisajele, cât de originale sunt, observati muchiile rotunjite ale peretilor și tamplariei interioare, vedeti geamurile lor pictate de mână și admirati mozaicurile făcute cu bucăți de ceramică și pietricele decorative.

Usa de la baie
Usa de la baie
Baia
Baia

Povestea lor mi se pare fascinanta si o puteti urmari indeaproape la ei pe blog. Pe mine m-au cucerit cu dorinta si curajul lor de a pasi pe un drum mai putin “umblat”, pe un drum ce poate parea anevoios tocmai prin simplitatea lui. Sunt niste oameni minunati cum rar intalnesti pe lume. Ma bucur ca am avut norocul sa-o intalnesc pe Elena si sa le cunosc povestea care m-a inspirat ca “Se poate”! Casa si locul acesta au o energie si o emotie aparte.

Ei se ocupa si cu organizarea unor ateliere de creatie pe diverse teme: mozaic, pictura, alimentatie si au si o ferma de permacultura, desfasurata pe o suprafata de 3 hectare.

Trebuie sa mergeti sa-i vizitati. Daca aveti copii, mergeti impreuna cu ei sa intalniti oameni care va vor inspira cu siguranta. Cine stie poate iti place asa de mult incat o sa vrei si tu sa traiesti alaturi de ei. Elena si Doru au planuri mari in acest sens: s-au gandit sa formeze o comunitate de oameni, interesati de stilul acesta de viata armonios, simplu si frumos, chiar acolo in Poiana Florilor. Acesati link-ul pentru mai multe detalii.

Poiana Florilor
Poiana Florilor

 

Recomand cu drag o vizita, cu mare drag.

 

Sursa foto: Dragos Boldea.

Comments

  1. Pingback: Sarbatoarea recoltei |

    […] Cadrele didactice de la Scoala libera Waldorf au organizat pentru si cu parinti si copii, sarbatoarea recoltei. Locatia aleasa este sublima – Poiana Florilor, Ciolpani – iar familia Malureanu, proprietarii, sunt niste oameni cu o poveste dementiala. Am povestit de ei aici. […]

    Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.