Taxi Driver

Taxi

Nu imi place sa calatoresc cu taxiul!

Stiu sigur ca nu sunt singura, ca mai sunt multi ca mine. Sau mai bine spus, multe. Multe femei. Nu merg cu taxiul decat foarte, foarte rar. Prefer transportul in comun decat sa ma sui in taxi.De vreo luna am folosit taxiul mai des decat o faceam de obicei si uite asa mi-am adus aminte de ce nu imi place sa calatoresc cu taxiul.

Acum nu scriu pentru a tinti aceasta categorie de oameni, adica soferii de taxi, cred ca s-a scris destul despre asta in online. Eu cred in oameni, cred ca suntem cu totii facuti dintr-un aluat bun. Taximetristii sunt si ei oameni ca noi toti: soti, tati, bunici, oameni buni sau mai putin buni, vorbareti sau nu, se duc si ei acasa la familie dupa terminarea serviciului. Deci, cumva nemultumirea nu e indreptata catre ei ci e mai mult despre faptul ca nu vreau sa fiu acolo, in taxi, cu un om pe care nu il cunosc. Si care de cele mai multe ori fumeaza, in spatial ala mic si mie nu imi place, ca nu fumez. Si asculta muzica tare, nu café concert dupa cum bine stiti, ci un gen pe care nu il agreez la 8 dimineata ci mai degraba la miezul noptii, pe la vreo nunta. Si injura, striga, se cearta cu ceilalti participanti in trafic. Si merge cu viteza nebuna, desi nu ma grabesc nicaieri. Si pune frane bruste mereu, la fiecare semafor, de ma lovesc cu fruntea in tetiera scaunului din fata.

Numai aduc in discutie faptul ca 90% din masini nu ar trebui sa circule si sa ofere servicii, in starea deplorabila in care se afla: rugina curge de pe caroseria galbena, usile nu se inchid bine, tapiseria rupta si tocita miroase a pipi de pisica. Siguranta = zero. Daca esti nevoit sa mergi si cu un copil mic in taxi, ai nevoie de multe rugaciuni si noroc. E un joc de noroc, ca la ruleta ,dar nu aia in care dai spin cu bila ci aia cu revolver, ruseasca.

Cel mai mult imi displace interactiunea cu soferul. Am zis deja nu e nimic in neregula cu soferii de taxi, ei sunt oameni obisnuiti, ca noi toti, insa in general nu interactionez cu oamenii de pe strada, pe care nu ii cunosc. In taxi, nu am incotro, ma sui si ,vreau nu vreau, schimb energii cu niste oameni. Intru si salut. Cateodata nu mi se raspunde. Alteori se vorbeste prea mult. Nu functioneaza aerul conditionat si geamurile sunt inchise – sa nu se faca curent- si stau la 40 de grade ca in sauna. Ma simt stingher si incomod in spatiul ala mic, in care ma sui alaturi de un necunoscut.

 

Ce sa mai, nu imi place si gata.

Taxi
Taxi

Sursa foto: Pixabay

Comments

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.