Storytelling. Sau scriere creativă. Sau Liviana Tane.

Eu scriu

Am dat repede o căutare pe Google. Abia aflasem de storytelling și cum mă interesa să aflu cum aș putea scrie mai bine, am tastat cu nerăbdare: STORYTELLING. După câteva minute de căutare am găsit niște ateliere de comunicare în afaceri și cam atât. M-am împăcat cu idea că astfel de cursuri le poți urma doar la facultatea de journalism.

“Storytellying = arta de a povesti “

Câteva luni mai târziu universul mi-a bătut cu degetul în ecranul laptopului și mi-a adus-o la ușa Facebook-ului pe Liviana Tane. Stătea și scria într-un cuib. D’aia nu o găsisem la prima căutare. Era bine ascunsă în The Nest. Prima mea interacțiune cu Liv a fost așa :

 

“Eu: Bună ziua, dvs. acordați sesiuni de storytelling?

Liviana: Bună Corina☺Nu ne formalizăm, sunt Liviana☺

Eu: Salut

Liviana: That’s more like it☺”

 

Am simtit că Liviana e omul către care vreau să mă îndrept așa că m-am înscris rapid în atelierul de scriere creativă intitulat “How to tell the story”. Era într-o sâmbătă dimineață când am plecat de acasă și i-am spus soțului că voi lipsi 6 ore.

“6 ore?????? M-a întrebat el “Daca te plictisești să nu stai”

N-aveam cum să mă plictisesc cu Liviana la “butoane”. Liv, e un personaj în sine. Vine la pachet cu niște povești, spune niște întâmplări, trăiește niște experiențe. Fire exuberantă însuflețește orice grup. Are vocea ei, nu se formalizează.

Până la urmă cred că poți să și cumperi un astfel de curs online dar experiența omului care îl prezintă, nu are preț. Interacțiunea umană o bate la fundul gol pe cea virtuală.

La fel s-a întâmplat și cu grupul din care eu am făcut parte, sâmbătă pe 11. Liviana a strâns acolo, în jurul ei o gașcă de femei amuzante, cu povești minunate. Femei puternice, inteligente, genul cu care ai vrea să rămâi prieten. Mă bucur că Liviana a creat această comunitate, din care fac și eu parte acum. Ea se numește “Eu scriu” și se adresează celor interesați să comunice bine, captivant, fie că e un e-mail, un text pe blog sau un status de Facebook.

Grup vesel
Grup vesel

Am plecat de la acest atelier în primul rând cu o stare de bine și cu sentimentul că pot să învăț să spun bine povești.

 

Recomand cu drag experiența The Nest.

 

*Liviana Tane-Fondator The NEST Project și jurnalist cu 15 ani de experientă în televiziune. A coordonat campanii și proiecte speciale la Digi24 și Realitatea TV și este unul dintre puținii jurnaliști români bursieri CNN.

Comments

  1. Schmitza 13/02/2017 Răspunde

    Ce norocoase ați fost. Eu am avut parte de mult mai putin timp cu Liviana, dar domle` ce ordine-n sertare mi-a făcut. Spor inspirat să avem!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.